Ο Βασίλης Δημητριάδης διορίστηκε Υφυπουργός Ναυτιλίας παρά τω Προέδρω στις 10 Ιουλίου 2020. Γεννήθηκε στις 15 Μαρτίου 1972 στη Λεμεσό.

Πριν από το διορισμό του εργαζόταν στη Γενική Διεύθυνση Μεταφορών και Κινητικότητας συντονίζοντας την ναυτιλιακή πολιτικής της ΕΕ καθώς και τις εξωτερικές σχέσεις της ΕΕ στο τομέα των θαλάσσιων μεταφορών για 5 χρόνια. Προηγουμένως, εργάστηκε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ως εθνικός εμπειρογνώμονας για θέματα αειφόρου ανάπτυξης του ναυτιλιακού τομέα. Διετέλεσε επίσης Σύμβουλος και Μέλος του Γραφείου της Επιτρόπου Εκπαίδευσης, Πολιτισμού, Πολυγλωσσίας και Νεολαίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης κας Ανδρούλλας Βασιλείου.

Την περίοδο 2009-2013 διετέλεσε Επικεφαλής του Κλιμακίου Ευρωπαϊκών Θεμάτων του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων για τα θέματα ΕΕ που άπτονται των αρμοδιοτήτων του Υπουργείου και ήταν συντονιστής των θεμάτων αυτών κατά τη διάρκεια της Κυπριακής Προεδρίας στο Συμβούλιο της ΕΕ. Την ίδια περίοδο διετέλεσε Επιστημονικός Συνεργάτης-Εκπαιδευτής στη Κυπριακή Ακαδημίας Δημόσιας Διοίκησης για θέματα ΕΕ. Από το 2004 έως το 2008 υπηρέτησε ως Ναυτιλιακός Σύμβουλος της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Κύπρου στην ΕΕ εκπροσωπώντας την Κύπρο στα διάφορα όργανα της ΕΕ σε ζητήματα Θαλάσσιων Μεταφορών και Ολοκληρωμένης Θαλάσσιας Πολιτικής. Το 1998 προσελήφθη στο Τμήμα Εμπορικής Ναυτιλίας ως Λειτουργός Εμπορικής Ναυτιλίας.

Σπούδασε Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο του Surrey της Μεγάλης Βρετανίας και στη συνέχεια απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο – Μάστερ στη Διοικητική Επιστήμη από το εν λόγω Πανεπιστήμιο.

Είναι νυμφευμένος με την Έλενα Τοφή και έχουν δύο παιδιά, τον Φίλιππο και την Μαρία-Γιολάντα.