Türkçe  |  English
Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας

Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας

Σημαία Κυπριακής Δημοκρατίας
 

Συνήθεις Ερωτήσεις | Χάρτης Πλοήγησης | Συνδέσεις | Επικοινωνία 

Αναζήτηση:

Αναζήτηση

Ειδική Αναζήτηση    

ΕκτύπωσηΕκτύπωση

Δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας

29/07/2016

Υπάρχει δρόμος να διανύσουμε αλλά και η βούληση να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα που δημιουργούν ανησυχίες στη μία ή στην άλλη πλευρά είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης. Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους μετά την επιστροφή του στο Προεδρικό Μέγαρο από το χώρο διεξαγωγής των συνομιλιών για το Κυπριακό, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ερωτηθείς για τη σημερινή του συνάντηση με τον ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας κ. Μουσταφά Ακκιντζί είπε ότι «είναι καλά γνωστό τι ήταν στην ημερήσια διάταξη.

συνέχεια...

Ομιλία του Προέδρου στην τελετή επίδοσης τιμητικών διπλωμάτων, σε συγγενείς πολιτών αγνοουμένων

28/07/2016

Εκατοντάδες συμπολίτες μας, αθώοι άνθρωποι, έχουν εξαφανιστεί. Σαράντα δύο χρόνια, χωρίς κανένα σημάδι ζωής, χωρίς κανένα μήνυμα για την τύχη τους. Εκατοντάδες άοπλοι, παιδιά, γυναίκες, άνθρωποι τρίτης ηλικίας, έπεσαν στα χέρια Τούρκων στρατιωτών και έκτοτε η τύχη τους αγνοείται, όπως χάθηκε από τότε και το χαμόγελο από τα χείλη των συγγενών τους.

συνέχεια...

O Πρόεδρος απένειμε Μετάλλια "Εξαίρετης Προσφοράς" σε διακεκριμένους ομογενείς

27/07/2016

Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε απόψε στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης απένειμε τα Μετάλλια Εξαίρετης Προσφοράς στους ομογενείς Φίλιπ Κρίστοφερ, Πανίκο Παπανικολάου, Ανδρέα Κωμοδρόμο και Σάββα Τσίβικο. Η εκδήλωση έλαβε χώρα στο πλαίσιο δεξίωσης που παρέθεσε ο Πρόεδρος και η σύζυγος του κα Άντρη Αναστασιάδη προς τους συμμετέχοντες του Παγκόσμιου Συνεδρίου Αποδήμων που πραγματοποιείται στη Λευκωσία.

συνέχεια...

Δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας

26/07/2016

Υπάρχει συνεχής, παρατηρούμενη πρόοδος σε μια σειρά από θέματα στις συνομιλίες για επίλυση του Κυπριακού, είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης προσθέτοντας ωστόσο ότι δεν μπορεί να δώσει μια αισιόδοξη νότα αν πρώτα δεν ξεπεραστούν κάποια προβλήματα.

συνέχεια...

Χαιρετισμός του Προέδρου στην τελετή έναρξης του 8ου Παγκόσμιου Συνεδρίου της Νεολαίας της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αποδήμων Κυπρίων (ΝΕΠΟΜΑΚ) και της 26ης Συνεδρίας του Κεντρικού Συμβουλίου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αποδήμων Κυπρίων και της Παγκόσμιας Συντονιστικής Επιτροπής Κυπριακού Αγώνα (ΠΟΜΑΚ και ΠΣΕΚΑ)

26/07/2016

Συμπατριώτισσες και συμπατριώτες, Πραγματικά είναι με συγκίνηση σας καλωσορίζω στην Κύπρο. Νιώθω όπως οι γονείς που υποδέχονται τα παιδιά τους όταν έρχονται από το εξωτερικό. Ιδιαίτερα νιώθω συγκίνηση διότι υπάρχει μια μαζική παρουσία της νεολαίας των αποδήμων της ΝΕΠΟΜΑΚ της νέας γενιάς αυτών που θα συνεχίσουν παίρνοντας τη σκυτάλη από τους παλαιότερους τον αγώνα επιβίωσης του Κυπριακού Ελληνισμού.

συνέχεια...

Χαιρετισμός του Προέδρου στην τελετή εγκαινίων του Πολιτιστικού κέντρου / αμφιθεάτρου στου Δήμου Ιδαλίου

25/07/2016

Είναι με ιδιαίτερα αισθήματα ικανοποίησης και ενθουσιασμού, που παρά το βεβαρημένο μου πρόγραμμα, αποδέχτηκα την πρόσκληση του φίλου Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου να εγκαινιάσω ένα εξαίρετο για το Δάλι έργο που τόσο ανάγκη είχε ο Δήμος και η ευρύτερη περιοχή. Ένα σύγχρονο αμφιθέατρο, ένα πλήρες πολιτιστικό κέντρο το οποίο έχει όλες τις δυνατότητες να προσφέρει πολιτιστικές εκδηλώσεις υψηλού επιπέδου για την ευρύτερη και υποβαθμισμένη σε αυτό τον τομέα περιοχή σας. Έχετε τη χαρά και την τιμή να ζείτε σε μία κωμόπολη με πολιτισμό που φτάνει στα βάθη της ιστορίας μας.

συνέχεια...

Ο Πρόεδρος δέχθηκε παιδιά που συμμετείχαν στην Παγκόσμια Γυμνασιάδα

25/07/2016

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης δέχθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, παιδιά που συμμετείχαν στην Παγκόσμια Γυμνασιάδα Σχολικού Αθλητισμού, στην Τραπεζούντα κερδίζοντας τέσσερα χρυσά, τέσσερα αργυρά και πέντε χάλκινα μετάλλια, αλλά και τα παιδιά που βρίσκονταν στην πρώτη οκτάδα αθλητών στα αγωνίσματα τους. Μιλώντας στα παιδιά, στην παρουσία του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστας Καδή, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε την περηφάνια του για τα παιδιά και τις επιτυχίες τους.

συνέχεια...

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μεταβαίνει στο Ισραήλ

23/07/2016

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης αναχωρεί αύριο, 24 Ιουλίου, το πρωί για το Ισραήλ όπου θα πραγματοποιήσει μονοήμερη επίσκεψη εργασίας. Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, ο οποίος θα συνοδεύεται από τους Υπουργούς Εξωτερικών και Ενέργειας και τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, θα έχει αύριο στις 7μμ, συνάντηση με τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ κ. Βενιαμίν Νετανιάχου με τον οποίον θα συζητήσουν, ανάμεσα σε άλλα, θέματα που άπτονται των διμερών σχέσεων Κύπρου-Ισραήλ, των τελευταίων εξελίξεων στο Κυπριακό, των περιφερειακών εξελίξεων, καθώς επίσης και ζητήματα που αφορούν την τριμερή συνεργασία Κύπρου – Ελλάδας – Ισραήλ. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και τα μέλη της κυπριακής αντιπροσωπείας θα επιστρέψουν στην Κύπρο το πρωί της 25ης Ιουλίου.

Ομιλία του Προέδρου στην τελετή επίδοσης τιμητικών διπλωμάτων, σε συγγενείς πολιτών αγνοουμένων

21/07/2016

Σεβαστοί συγγενείς των αγνοουμένων πολιτών, Ποια δικαιολογία άραγε υπάρχει για την εξαφάνιση εκατοντάδων πολιτών; Ποιο επιχείρημα μπορεί να προσφέρει κάλυψη στην εξαφάνιση εκατοντάδων άοπλων ανθρώπων, γυναικόπαιδων, γερόντων, αμούστακων παιδιών; Η αλήθεια είναι απλή και δεν κρύβεται: Πρόκειται για ένα έγκλημα πολέμου και όπως ισχύει για όλα τα εγκλήματα πολέμου, δεν υπάρχουν δικαιολογίες και ελαφρυντικά. Δεν υπάρχουν εξηγήσεις παρά μόνο η επικράτηση του παραλογισμού που οδηγεί σε χιλιάδες αναπάντητα γιατί.

συνέχεια...

Ομιλίες / Δηλώσεις Προέδρου

Δελτία Τύπου

Videos on line

Επικοινωνία με τον Πρόεδρο

Προεδρικό Μέγαρο

Η Διαδικτυακή Πύλη της Ευρωπαϊκής ΈνωσηςΑρχή

© 2008 - 2016 Κυπριακή Δημοκρατία, Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας

Αρχική Σελίδα | Κυβερνητική Πύλη Διαδικτύου | Αποποίηση | Υπεύθυνος Σελίδας