Türkçe  |  English
Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας

Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας

Σημαία Κυπριακής Δημοκρατίας
 

Συνήθεις Ερωτήσεις | Χάρτης Πλοήγησης | Συνδέσεις | Επικοινωνία 

Αναζήτηση:

Αναζήτηση

Ειδική Αναζήτηση    

ΕκτύπωσηΕκτύπωση

Ο Πρόεδρος παρέστη σε δείπνο της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αμερικής

27/09/2014

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης παρέστη χθες βράδυ σε δείπνο που οργάνωσε η Κυπριακή Ομοσπονδία Αμερικής στη Νέα Υόρκη στη διάρκεια του οποίου τιμήθηκε η Αμερικανοεβραϊκή Επιτροπή ( AJC) για τη σταθερή στήριξη την οποία προσφέρει σε όλα τα σημαντικά θέματα της Ομογένειας της Αμερικής και ιδιαίτερα προς τον αγώνα για το τερματισμό της κατοχής στη Κύπρο και για αποκατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του κυπριακού λαού. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην ομιλία του συνεχάρη την Κυπριακή Ομοσπονδία Αμερικής για το έργο της στη διατήρηση και προώθηση της ιστορίας και πολιτισμού της Κύπρου στις ΗΠΑ, για την ενίσχυση των στενών δεσμών της παροικίας με την Κύπρο και εξέφρασε ευχαριστίες για τους αγώνες που καταβάλλει για προώθηση της δίκαιης υπόθεσης της Κύπρου για επανένωση και ειρήνη στο νησί.

συνέχεια...

Συνάντηση του Προέδρου με τον Αντιπρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών

27/09/2014

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης είχε χθες Παρασκευή το μεσημέρι στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών, συνάντηση μίας περίπου ώρας με τον Αντιπρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών κ. Joe Biden. Στην αρχή πραγματοποιήθηκε κατ ‘ιδίαν συνάντηση του Προέδρου Αναστασιάδη και Αντιπροέδρου Biden και ακολούθησε διευρυμένη συνάντηση με τους συμβούλους των δύο αντιπροσωπειών. Στη συνάντηση έλαβαν μέρος από κυπριακής πλευράς ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Ι. Κασουλίδης, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Ν. Χριστοδουλίδης, ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος Πρέσβης κ. Αιμιλίου και ο Πρέσβης της Κύπρου στην Ουάσιγκτον κ. Γ. Σιακαλλής. Από αμερικανικής πλευράς παρέστησαν οι Jeffrey Prescott, Deputy National Security Advisor to the President, Victoria Nuland, Assistant Secretary of State for Europe and Eurasian Affairs, Amanda Sloat, Deputy Assistant Secretary of State for Europe and Eurasian Affairs, William Tuttle, Director for Turkey, Greece, Cyprus, National Security Council και Michael Carpenter, Special Advisor to the Vice President for Europe and Eurasia.

συνέχεια...

Ο Πρόεδρος χαιρέτισε την εκδήλωση της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αμερικής

27/09/2014

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης παρέστη χθες βράδυ στην εκδήλωση που διοργάνωσε η Κυπριακή Ομοσπονδία Αμερικής, στη Νέα Υόρκη κατά την οποία τιμήθηκε η Αμερικανο-εβραϊκή Επιτροπή. Σε χαιρετισμό του στην εκδήλωση, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε, μεταξύ άλλων, ότι από την ίδρυση της η Κυπριακή Ομοσπονδία Αμερικής αποτελεί ένα «ζωτικό εργαλείο για τη διατήρηση και την προώθηση του πολιτισμού και της παράδοσης μας» και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του λαού και της Κυβέρνησης της Κύπρου για τις προσπάθειες της Ομοσπονδίας για ενδυνάμωση των σχέσεων μεταξύ Κύπρου και ΗΠΑ.

συνέχεια...

Συνέντευξη Τύπου του Προέδρου Αναστασιάδη στα Ηνωμένα Έθνη

27/09/2014

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης παραχώρησε χθες, 26 Σεπτεμβρίου, στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών συνέντευξη Τύπου προς τους δημοσιογράφους των Ηνωμένων Εθνών. Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας παρουσίασε στους δημοσιογράφους o Αν. Βοηθός Γενικός Γραμματέας Επικοινωνιών και Δημόσιας Πληροφόρησης κ. Maher Nasser. Στα εισαγωγικά του σχόλια ο κ. Αναστασιάδης ενημέρωσε τους δημοσιογράφους για τις επαφές που είχε στο περιθώριο της 69ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης και ακολούθως απάντησε σε ερωτήσεις.

συνέχεια...

Επαφές του Προέδρου της Δημοκρατίας στη Νέα Υόρκη

26/09/2014

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης συνέχισε χθες τις επαφές του στη Νέα Υόρκη με συναντήσεις με τις ομογενειακές οργανώσεις του Κυπρο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου και με στελέχη της ομογενειακής οργάνωσης AHEPA. Κατά τις συναντήσεις συζητήθηκαν θέματα συνεργασίας και συντονισμού μεταξύ Κύπρου και ομογένειας. Εξάλλου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε χθες το μεσημέρι συνάντηση με τον Πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής κ. Mahmoud Abbas, κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την περιοχή της Μέσης Ανατολής με έμφαση στο Παλαιστινιακό, καθώς και τρόποι για την αποτελεσματικότερη συμβολή της ΕΕ.

Ο Πρόεδρος έλαβε μέρος στην έναρξη της 69ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ

25/09/2014

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, συνοδευόμενος από τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Ιωάννη Κασουλίδη, συμμετείχε χθες στην έναρξη της γενικής συζήτησης της 69ης Συνόδου Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, στη Νέα Υόρκη, όπου μίλησαν ο Πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης και Υπουργός Εξωτερικών της Ουγκάντας κ. Sam Kahamba Kutesa και ο Γενικός Γραμματέας του διεθνούς οργανισμού κ. Ban Ki-moon. Με βάση τη συνήθη πρακτική, τη γενική συζήτηση άνοιξε η Πρόεδρος της Βραζιλίας κα Dilma Rousseff και ακολούθησε η ομιλία του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών κ. Barack Obama.

συνέχεια...

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνεχίζει τις επαφές του στη Νέα Υόρκη

24/09/2014

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Νέα Υόρκη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης είχε χθες χωριστές συναντήσεις με τον ομόλογο του της Αιγύπτου κ. Abdel Fattah El Sisi και τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου κ. Tamman Salam. Στις συναντήσεις συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, η κατάσταση στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και στις ίδιες τις χώρες, καθώς και οι δυνατότητες αρωγής της ΕΕ. Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ενημέρωσε επίσης τους συνομιλητές του για την παρούσα φάση του Κυπριακού.

συνέχεια...

Ομιλίες / Δηλώσεις Προέδρου

Δελτία Τύπου

Videos on line

Επικοινωνία με τον Πρόεδρο

Προεδρικό Μέγαρο

Η Διαδικτυακή Πύλη της Ευρωπαϊκής ΈνωσηςΑρχή

© 2008 - 2014 Κυπριακή Δημοκρατία, Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας

Αρχική Σελίδα | Κυβερνητική Πύλη Διαδικτύου | Αποποίηση | Υπεύθυνος Σελίδας