Türkçe  |  English
Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας

Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας

Σημαία Κυπριακής Δημοκρατίας
 

Συνήθεις Ερωτήσεις | Χάρτης Πλοήγησης | Συνδέσεις | Επικοινωνία 

Αναζήτηση:

Αναζήτηση

Ειδική Αναζήτηση    

ΕκτύπωσηΕκτύπωση

Ο Πρόεδρος συναντήθηκε με τον Αιγύπτιο επενδυτή Naguib Sawiris

26/01/2015

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης είχε σήμερα συνάντηση, στο Προεδρικό Μέγαρο, με τον Αιγύπτιο επενδυτή Naguib Sawiris, στην παρουσία του Υπουργού Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Γιώργου Λακκοτρύπη. Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, μετά τη συνάντηση, ο κ. Λακκοτρύπης είπε ότι «ο κ. Sawiris ολοκλήρωσε τη συμφωνία του με την κοινοπραξία της Μαρίνας Αγίας Νάπας – Αγίας Θέκλας.

συνέχεια...

Δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας για την ΤΟΤΑL

26/01/2015

Υπάρχει ομοφωνία μεταξύ της Κυβέρνησης και των πολιτικών κομμάτων σε ό,τι αφορά το θέμα της εταιρείας TOTAL, είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης. Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, μετά τη σύσκεψη που είχε με τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων, την οποίαν απασχόλησαν, μεταξύ άλλων, θέματα ενέργειας, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, ερωτηθείς αν η εταιρεία TOTAL θα παραμείνει στην Κύπρο και στο τεμάχιο 11, είπε ότι «υπάρχει μια, πριν και πάνω από όλα, ομοφωνία μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων και της Κυβέρνησης βεβαίως, όσον αφορά τους χειρισμούς για τις άδειες που έχουν παραχωρηθεί στην TOTAL. Συνεπώς θα το χειριστούμε αναλόγως». Ερωτηθείς αν υπάρχει αισιοδοξία, ο Πρόεδρος απάντησε θετικά.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απέστειλε συγχαρητήριο τηλεγράφημα στον κ. Α. Τσίπρα

26/01/2015

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης απέστειλε σήμερα το πρωί συγχαρητήριο τηλεγράφημα στον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Τσίπρα. Στο τηλεγράφημα του, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αναφέρει τα εξής: «Αγαπητέ κύριε Πρόεδρε, φίλε Αλέξη, Θα ήθελα θερμότατα να σε συγχαρώ για την περήφανη και ιστορική σου νίκη, ευχόμενος κάθε επιτυχία στην εντολή που ο ελληνικός λαός σου έδωσε. Προσβλέπω στη μεταξύ μας στενή και αγαστή συνεργασία, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις σε όλα τα μεγάλα θέματα, είτε αυτά αφορούν το κυπριακό πρόβλημα είτε τις οικονομικές και άλλες επιδιώξεις Ελλάδας και Κύπρου. Θα είμαι ιδιαίτερα ευτυχής να σε υποδεχθώ το συντομότερο στην Κύπρο».

Αναβάλλεται η επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας στο Μπαχρέιν

25/01/2015

Η προγραμματισμένη επίσημη επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη για το Μπαχρέιν, στις 26 με 29 Ιανουαρίου, αναβάλλεται λόγω 40ήμερου πένθους στο Μπαχρέιν για το θάνατο του Βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας, Θεματοφύλακα των Δύο Ιερών Τεμένων. Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα μεταβεί στις 26 Ιανουαρίου, στη Σαουδική Αραβία για να εκφράσει δια ζώσης τα συλλυπητήρια του στον νέο Βασιλιά και τη Βασιλική Οικογένεια για το θάνατο του τέως Βασιλιά της χώρας και στις 27 Ιανουαρίου θα επιστρέψει στην Κύπρο.

συνέχεια...

Ο Πρόεδρος θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στο Μπαχρέιν

24/01/2015

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης θα πραγματοποιήσει, μεταξύ 26 και 29 Ιανουαρίου, επίσημη επίσκεψη στο Βασίλειο του Μπαχρέιν. Πρόκειται για την πρώτη επίσημη επίσκεψη Προέδρου της Δημοκρατίας στο Μπαχρέιν. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα μεταβεί στο Μπαχρέιν από τη Σαουδική Αραβία, όπου θα βρίσκεται τη Δευτέρα, 26 Ιανουαρίου, για να συλλυπηθεί διά ζώσης τον νέο Βασιλιά και τη Βασιλική Οικογένεια της χώρας, για τον θάνατο του τέως Βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας.

συνέχεια...

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μεταβαίνει στη Σαουδική Αραβία

24/01/2015

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, συνοδευόμενος από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο κ. Νίκο Χριστοδουλίδη, μεταβαίνει τη Δευτέρα, 26 Ιανουαρίου, στη Σαουδική Αραβία, για να συλλυπηθεί διά ζώσης τον νέο Βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας και τη Βασιλική Οικογένεια, για τον θάνατο του τέως Βασιλιά Abdullah bin Abdulaziz Al-Saud. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα αναχωρήσει μετά τη συνεδρία του Συμβουλίου Αρχηγών των κοινοβουλευτικών κομμάτων που θα πραγματοποιηθεί στις 26 Ιανουαρίου, το πρωί, στο Προεδρικό Μέγαρο. Από τη Σαουδική Αραβία, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα μεταβεί στο Μπαχρέιν, όπου θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη.

Ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας για τις εξελίξεις αναφορικά με τις εργασίες της TOTAL

23/01/2015

Σε σχέση με τις εξελίξεις αναφορικά με τις εργασίες της εταιρείας TOTAL και για παράθεση των όσων έχουν επισυμβεί, σημειώνονται τα ακόλουθα: Η TOTAL ενημέρωσε την Κυπριακή Δημοκρατία στις 11 και 12 Σεπτεμβρίου 2014 ότι με βάση τα αποτελέσματα των ερευνών της, προτίθετο να αποδεσμεύσει τα ερευνητικά τεμάχια 10 και 11, τερματίζοντας το σχετικό συμβόλαιο μέχρι το τέλος 2014.

συνέχεια...

Χαιρετισμός του Προέδρου στην τελετή βράβευσης των αρίστων αθλητών από την ΕΑΚ

20/01/2015

Η ετήσια τελετή βράβευσης των κορυφαίων αθλητών που διοργανώνεται από την Ένωση Αθλητικογράφων Κύπρου (ΕΑΚ), αποτελεί σημαντική εκδήλωση τιμής και αναγνώρισης στις ομάδες και τους αθλητές μας που διακρίθηκαν τη χρονιά που πέρασε σε κάποιο τομέα του αθλητισμού. Η ΕΑΚ είναι άξια συγχαρητηρίων, τόσο για την πρωτοβουλία της βράβευσης, όσο και για τις αδιάβλητες και διαφανείς διαδικασίες που υιοθετεί για την επιλογή των βραβευομένων.

συνέχεια...

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναχωρεί για το Νταβός

19/01/2015

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης αναχωρεί αύριο για το Νταβός της Ελβετίας, όπου θα συμμετάσχει στις εργασίες του 45ου Συνεδρίου του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ. Στο περιθώριο των εργασιών του Φόρουμ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα πραγματοποιήσει επαφές με αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων. Στο Νταβός, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα συνοδεύει ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω κ. Κωνσταντίνος Πετρίδης.

Ομιλίες / Δηλώσεις Προέδρου

Δελτία Τύπου

Videos on line

Επικοινωνία με τον Πρόεδρο

Προεδρικό Μέγαρο

Η Διαδικτυακή Πύλη της Ευρωπαϊκής ΈνωσηςΑρχή

© 2008 - 2015 Κυπριακή Δημοκρατία, Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας

Αρχική Σελίδα | Κυβερνητική Πύλη Διαδικτύου | Αποποίηση | Υπεύθυνος Σελίδας