Türkçe  |  English
Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας

Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας

Σημαία Κυπριακής Δημοκρατίας
 

Συνήθεις Ερωτήσεις | Χάρτης Πλοήγησης | Συνδέσεις | Επικοινωνία 

Αναζήτηση:

Αναζήτηση

Ειδική Αναζήτηση    

ΕκτύπωσηΕκτύπωση

Συνάντηση του Προέδρου με τον Υπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών

22/09/2014

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης είχε χθες το απόγευμα στη Νέα Υόρκη συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών κ. John Kerry. Στη συνάντηση, η οποία έλαβε χώρα στην κατοικία του Μονίμου Αντιπροσώπου της Κύπρου στα ΗΕ, έλαβαν μέρος από αμερικανικής πλευράς η Victoria Nuland Assistant Secretary for European and Eurasian Affairs, o Jon Finer Deputy Chief of Staff, o Charles Kupchan Senior Director for European Affairs, National Security Council, η Jen Pseki Spokesperson και η Amanda Sloat, Deputy Assistant Secretary. Από κυπριακής πλευράς έλαβαν μέρος, ο Υπουργός Εξωτερικών, κ. Ιωάννης Κασουλίδης, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, κ. Νίκος Χριστοδουλίδης , ο Πρέσβης της Δημοκρατίας στην Ουάσιγκτον, κ. Γιώργος Σιακαλλής, ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος στα ΗΕ, Πρέσβης κ. Νίκος Αιμιλίου και η Διευθύντρια του Γραφείου του Υπουργού Εξωτερικών, κα Κούλα Σοφιανού.

συνέχεια...

Δηλώσεις του Προέδρου κατά την άφιξή του στη Νέα Υόρκη

22/09/2014

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης έφθασε χθες στη Νέα Υόρκη για να λάβει μέρος στις εργασίες της 69ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, όπου την Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου θα προσφωνήσει την ολομέλεια της Γενικής Συνέλευσης, ενώ σήμερα Δευτέρα, 22 Σεπτεμβρίου, το απόγευμα θα έχει ιδιαίτερη συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών κ. Ban Ki-moon. Αύριο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα συμμετάσχει στη Συνάντηση Υψηλού Επιπέδου για την Κλιματική Αλλαγή, την οποία συγκαλεί ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών.

συνέχεια...

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναχωρεί για Λονδίνο και Νέα Υόρκη

19/09/2014

Για το Λονδίνο αναχωρεί σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, συνοδευόμενος από τη σύζυγο του κα Άντρη Αναστασιάδη, και στη συνέχεια για τη Νέα Υόρκη, όπου θα προσφωνήσει την 69η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ και θα έχει σειρά επαφών με ηγέτες κρατών και άλλους αξιωματούχους. Κατά την παραμονή του αύριο στο Λονδίνο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παραστεί σε εκδήλωση, που διοργανώνει προς τιμή του η Ελληνική Κυπριακή Αδελφότητα, όπου θα ανακηρυχθεί σε Προστάτη της Αδελφότητας.

συνέχεια...

Δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας

18/09/2014

Η επιμονή σε κάποιες αρχικές απόψεις δεν θα βοηθήσει σε αυτό που επιδιώκουμε το οποίο είναι να βοηθήσουμε ευρύτερα την κυπριακή οικονομία, είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο περιθώριο του Σεμιναρίου του Κυπρο-Ρωσικού Επιχειρηματικού Συνδέσμου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κληθείς να σχολιάσει την πρόθεση της Βουλής για απόρριψη των αναπομπών νομοθετημάτων περί εκποιήσεων, είπε ότι «θέλω να ελπίζω ότι θα επικρατήσει η υπευθυνότητα και θα συνυπολογιστούν οι τυχόν αρνητικές επιπτώσεις από μια ενδεχόμενη εμμονή που δεν νομίζω να προσφέρει οτιδήποτε σε αυτό που θα θέλαμε να προστατεύσουμε.

συνέχεια...

Ο Πρόεδρος χαιρέτισε το Σεμινάριο του Κυπρο-Ρωσικού Επιχειρηματικού Συνδέσμου

18/09/2014

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Κύπρος κάνει σταθερή πρόοδο στην εκπλήρωση των απαραίτητων προϋποθέσεων αναφορικά με το πρόγραμμα οικονομικής προσαρμογής, είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, σημειώνοντας ότι «το γεγονός πως η διεθνής επενδυτική δραστηριότητα στην Κύπρο παραμένει σε υψηλά επίπεδα αποδεικνύει την εμπιστοσύνη των ξένων επιχειρηματιών σε ό,τι αφορά τις επενδύσεις στην Κύπρο». Σε χαιρετισμό του στο Σεμινάριο με θέμα: «Το μέλλον της Κύπρου για τις Ρωσικές Επιχειρήσεις», που διοργάνωσε ο Κυπρο-Ρωσικός Επιχειρηματικός Σύνδεσμος σε συνεργασία με νομικούς Οίκους της Κύπρου και του εξωτερικού, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε επίσης στις αναβαθμίσεις της κυπριακής οικονομίας, στη γρήγορη επιστροφή της Κύπρου στις διεθνείς αγορές, στη σημαντική αύξηση της τάξης του 13% σε ό,τι αφορά την εγγραφή εταιρειών, η οποία καταγράφηκε μεταξύ Ιουνίου και Αυγούστου 2014, και στη σημαντική βελτίωση των δημόσιων οικονομικών μας.

συνέχεια...

Χαιρετισμός του Προέδρου στα εγκαίνια του έργου Minthis Hills Golf Resort

17/09/2014

Θέλω θερμά να ευχαριστήσω όσους με την πρόσκληση τους να εγκαινιάσω ένα σημαντικό για την επαρχία της Πάφου, αλλά και για την Κύπρο ολόκληρη έργο, μου δίνουν τη χαρά και ικανοποίηση να εκφράσω για άλλη μια φορά το θαυμασμό μου για το δυναμισμό των Κυπρίων επιχειρηματιών. Κάτω από τις συνθήκες της οικονομικής ύφεσης που βιώνει η Κύπρος, έργα αυτής της έκτασης και σημασίας θυμίζουν στους πάντες, εντός και εκτός της χώρας, ότι οι Κύπριοι είμαστε αποφασισμένοι, όχι απλώς να σταθούμε στα ποδιά μας, αλλά και να προχωρήσουμε μπροστά.

συνέχεια...

Ανακοίνωση της Προεδρίας για τη σύσταση και το διορισμό των μελών του Συμβουλίου Ενεργειακής Πολιτικής

17/09/2014

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης αποφάσισε σήμερα το διορισμό του Προέδρου και των Μελών του Συμβουλίου Ενεργειακής Πολιτικής, ως ακολούθως: Ανδρέας Πουληκκάς, Πρόεδρος Καθηγητής Συστημάτων Ηλεκτρικής Ενέργειας ΤΕΠΑΚ Γιώργος Γεωργίου Αναπληρωτής Καθηγητής Δ/ντής Κέντρου Ενεργειακής Αειφορίας Πανεπιστήμιο Κύπρου Οδυσσέας Χρίστου Επίκουρος Καθηγητής Διακυβέρνησης Διεθνούς Δικαίου & Διεθνών Σχέσεων Πανεπιστήμιο Λευκωσίας Μάριος Βαλιαντής Διευθυντής Κέντρου Πράσινης Ανάπτυξης & Ενεργειακής Πολιτικής Επικεφαλής Ακαδημαϊκών Προγραμμάτων Διαχείρισης Ενέργειας Υδρογονανθράκων & Περιβάλλοντος Πανεπιστήμιο Λευκωσίας Αβραάμ Γεωργίου Ανώτερος Λέκτορας Τμήματος Ηλεκτρονικών Υπολογιστών & Πληροφορικής ΤΕΠΑΚ Γεώργιος Μπούστρας Κοσμήτορας Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων Ιωάννης Γρηγορίου Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου Ex Officio Ελένη Βασιλειάδου Πρόεδρος ΔΕΦΑ Τούλα Ονουφρίου Πρόεδρος ΕΥΚ Μάικ Ευθυμίου Σύμβουλος Προέδρου για θέματα Υδρογονανθράκων Πάνος Παπαναστασίου Σύμβουλος Υπουργείου Ενέργειας για θέματα Υδρογονανθράκων.

συνέχεια...

Ανακοίνωση Προεδρίας της Δημοκρατίας για το διορισμό νέου Επιτρόπου Προεδρίας για Θέματα Αποδήμων και Ανθρωπιστικών Θεμάτων

17/09/2014

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης αποφάσισε το διορισμό του κ. Φώτη Φωτίου, πρώην Υπουργού Άμυνας, στη θέση του Επιτρόπου Προεδρίας για Θέματα Αποδήμων και Ανθρωπιστικών Θεμάτων. Ο κ. Φωτίου θα αναλάβει τα καθήκοντά του μετά την τελετή νενομισμένης διαβεβαίωσης, η οποία θα πραγματοποιηθεί μετά την επιστροφή του Προέδρου της Δημοκρατίας από τη Νέα Υόρκη.

Ανακοίνωση της Προεδρίας για τη σύσταση και το διορισμό των μελών του Συμβουλίου Γεωστρατηγικών Μελετών

17/09/2014

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης αποφάσισε σήμερα το διορισμό του Προέδρου και των Μελών του Συμβουλίου Γεωστρατηγικών Μελετών, ως ακολούθως: Μιχάλης Ατταλίδης Πρόεδρος Πρύτανης Πανεπιστημίου Λευκωσίας Πέτρος Ζαρούνας Γραμματέας Διεθνολόγος Καλλιόπη Αγαπίου Ιωσηφίδου Επίκουρη Καθηγήτρια Πολιτικής Επιστήμης Κάτοχος Ευρωπαϊκής Έδρας Ζαν Μοννέ (2001) Πανεπιστήμιο Κύπρου Αντώνης Στυλιανού Λέκτορας Νομικής Διευθυντής Μονάδας Νομικής Κλινικής Πανεπιστήμιο Λευκωσίας Έλενα Σταύρου Δρ. Μεσανατολικών Σπουδών Χρίστος Ιακώβου Διευθυντής Κυπριακού Κέντρου Μελετών Νίκος Μούδουρος Δρ. Τουρκικών και Μεσανατολικών Σπουδών Θεόδωρος Τσακίρης Επίκουρος Καθηγητής Γεωπολιτικής & Υδρογονανθράκων Πανεπιστήμιο Λευκωσίας Κωνσταντίνος Αδαμίδης Επίκουρος Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων Πανεπιστήμιο Λευκωσίας Niyazi Kizilyurek Αναπληρωτής Καθηγητής Τμήμα Τουρκικών Σπουδών Πανεπιστήμιο Κύπρου Μάριος Ευθυμιόπουλος Δρ. Στρατηγικής Πολιτικής Κώστας Μ. Κωνσταντίνου Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων & Πρόεδρος Τμήματος Κοινωνικών & Πολιτικών Επιστημών Πανεπιστήμιο Κύπρου Χριστόδουλος Πελαγίας Δρ. Πολιτικών Επιστημών και Νομικός Μιχάλης Κοντός Πολιτικός Επιστήμονας & Διεθνολόγος Μανούκ Γιλτιζιάν Τουρκολόγος.

συνέχεια...

Ομιλίες / Δηλώσεις Προέδρου

Δελτία Τύπου

Videos on line

Επικοινωνία με τον Πρόεδρο

Προεδρικό Μέγαρο

Η Διαδικτυακή Πύλη της Ευρωπαϊκής ΈνωσηςΑρχή

© 2008 - 2014 Κυπριακή Δημοκρατία, Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας

Αρχική Σελίδα | Κυβερνητική Πύλη Διαδικτύου | Αποποίηση | Υπεύθυνος Σελίδας