Türkçe  |  English
Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας

Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας

Σημαία Κυπριακής Δημοκρατίας
 

Συνήθεις Ερωτήσεις | Χάρτης Πλοήγησης | Συνδέσεις | Επικοινωνία 

Αναζήτηση:

Αναζήτηση

Ειδική Αναζήτηση    

ΕκτύπωσηΕκτύπωση

Χαιρετισμός του Προέδρου στην εκδήλωση του Διγενή Ακρίτα Μόρφου

23/04/2016

Αποτελεί πραγματικά μια συγκινητική εκδήλωση η αποψινή βραδιά, μετά από 85 χρόνια ιστορίας, ιδιαίτερα αν λάβει κανείς υπόψη ότι τα μισά χρόνια το Σωματείο τα βίωσε στη προσφυγιά, αυτό δείχνει την πίστη και την αποφασιστικότητα των Μορφιτών να συνενώσουν δυνάμεις τόσο κάτω από το Δήμο όσο όμως και κάτω από το Σωματείο. Ο Διγενής ήταν το σύμβολο των Μορφιτών, παρέμεινε το σύμβολο των Μορφιτών και, βεβαίως, και το σύμβολο του αγώνα για επιστροφή. Έχω κατά νου τη μακραίωνη ιστορία του και τις κατά καιρούς επιτυχίες του. Εξάλλου, ανακαλώ στη μνήμη μου τα πρώτα μαθητικά μου χρόνια στο Γυμνάσιο, είχα φοιτήσει στην πρώτη τάξη του Γυμνασίου στη Μόρφου διαμένοντας τότε στον Ξερό, όπου ο πατέρας μου υπηρετούσε τότε στη Λεύκα.

συνέχεια...

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέστη σε δείπνο στο πλαίσιο του Συνεδρίου των Ευρωπαϊκών Δήμων και Περιφερειών

21/04/2016

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης παρέστη απόψε σε δείπνο που παρατέθηκε στους συμμετέχοντες του φετινού Συνεδρίου των Ευρωπαϊκών Δήμων και Περιφερειών, που πραγματοποιείται φέτος στη Λευκωσία. Στο χαιρετισμό του στο δείπνο, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε, μεταξύ άλλων, ότι η παρουσία των συνέδρων αποδεικνύει το ειλικρινές και έντονο ενδιαφέρον τους για προώθηση της τοπικής και περιφερειακής διακυβέρνησης. Σημείωσε ότι όπου οι τοπικές και περιφερειακές Αρχές έχουν αναλάβει την ευθύνη για τη διαχείριση ευρωπαϊκών κονδυλίων, όπως για παράδειγμα αναφορικά με τις πολιτικές της αγροτικής ανάπτυξης, τα αποτελέσματα ήσαν σχεδόν πάντοτε θετικά.

συνέχεια...

Χαιρετισμός του Προέδρου στα αποκαλυπτήρια της προτομής του Υπαρχηγού της ΕΟΚΑ 1955-59 Γρηγόρη Αυξεντίου

20/04/2016

Σήμερα στεκόμαστε ξανά απέναντι σε έναν ήρωα, ο οποίος σημάδεψε τη σύγχρονη ιστορία μας. Έναν ήρωα, του οποίου το ανάστημα μετριέται με τους αιώνες ιστορίας του τόπου μας και καταφέρνει να ξεχωρίζει, έναν αγωνιστή, του οποίου η ζωή και η θυσία αποτελούν σημείο αναφοράς που σηματοδοτεί και τις ευθύνες μας απέναντι στον τόπο. Γιατί κανείς μας δεν μπορεί να ζει και να πολιτεύεται σε αυτή τη χώρα, αγνοώντας πως για αυτήν έζησε και πέθανε ο Γρηγόρης Αυξεντίου. Μπροστά σε αυτόν που δεν λιποψύχησε στην άνιση μάχη, μπροστά σε έναν ήρωα που χωρίς αμφιβολία γνώριζε τις συνέπειες της τόλμης του, δεν έχουμε παρά να κλίνουμε ευλαβικά το κεφάλι και με ορθό το φρόνημα να του πούμε πως εμείς που μείναμε πίσω, θα πράξουμε στο ακέραιο το καθήκον μας, προκειμένου να δικαιώσουμε τη θυσία του.

συνέχεια...

Δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας μετά τη συνάντηση με τον Τ/Κ ηγέτη

19/04/2016

Έχουν γίνει βήματα προόδου στις συνομιλίες, είπε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης. Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους μετά την επιστροφή του στο Προεδρικό Μέγαρο από το χώρο διεξαγωγής των συνομιλιών για το Κυπριακό, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ερωτηθείς για τη σημερινή του συνάντηση με τον ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας κ. Μουσταφά Ακιντζί είπε ότι «νομίζω ήταν μια καλή συνάντηση σήμερα. Έχουν γίνει βήματα προόδου και αυτό είναι πάρα πολύ ικανοποιητικό. Ερωτηθείς αν οι συναντιλήψεις έγιναν συγκλίσεις, ο Πρόεδρος είπε «όχι το σύνολο, κάποιες έγιναν».

συνέχεια...

Χαιρετισμός του Προέδρου στη Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Τουριστικών Επιχειρήσεων Κύπρου

19/04/2016

Με ιδιαίτερη χαρά απευθύνω σήμερα χαιρετισμό στην ετήσια Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Τουριστικών Επιχειρήσεων Κύπρου (ΣΤΕΚ), τα μέλη του οποίου είναι, ασφαλώς, εκ των κυριοτέρων μας συνεργατών στον χειρισμό των ζητημάτων που άπτονται του νευραλγικού τομέα του τουρισμού. Ως ο τομέας κλειδί για την επίτευξη της επιδιωκόμενης βιώσιμης ανάπτυξης της οικονομίας του τόπου, όραμά μας είναι, με μακροπρόθεσμο σχεδιασμό, καλά μελετημένη στόχευση ενεργειών και συντονισμό όλων των εμπλεκομένων, να επανακτήσει η τουριστική Κύπρος τη διαχρονικά φθίνουσα πορεία της προ κάποιων περιόδων αίγλη και ανταγωνιστικότητα.

συνέχεια...

Απολογισμός του Προέδρου για τα τρία χρόνια διακυβέρνησης

18/04/2016

Κυρίες και Κύριοι, Σας καλωσορίζω στη σημερινή συνέντευξη Τύπου και σας ευχαριστώ θερμά για την εδώ παρουσία σας. Εύχομαι με υπομονή να μας ακούσετε. Η σημερινή συνέντευξη Τύπου αποτελεί το δεύτερο μέρος της λογοδοσίας μου και στόχο έχει να καλύψει τα μέτρα, τις αποφάσεις, το έργο που έχει επιτελέσει η Κυβέρνηση στους υπόλοιπους των τομέων ευθύνης του κράτους. Φίλες και Φίλοι, Κατά την πρώτη συνέντευξη Τύπου προέβηκα σε εκτενή αναφορά στα μέτρα και τις αποφάσεις που, μέσα από τη συλλογική δράση, αποκατέστησαν την αξιοπιστία του κράτους, αλλά και του τραπεζικού τομέα, μας οδήγησαν στην ανάπτυξη, αλλά και την έξοδο από το μνημόνιο.

συνέχεια...

Ερωτήσεις-Απαντήσεις από τη συνέντευξη Τύπου του Προέδρου

18/04/2016

Ερώτηση: Θα συνεχίσω από εκεί που μείνατε εσείς στην ομιλία σας σε ό,τι αφορά τον τρίτο γύρο αδειοδότησης. Μόλις χθες ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ σας έκανε κριτική ότι αυτή η εξαγγελία αποτελεί προεκλογικό πυροτέχνημα. Πώς απαντάτε στην κριτική ότι μπορεί να τεθούν σε κίνδυνο οι συνομιλίες για το Κυπριακό σε τυχόν αντίδραση της Τουρκίας. Πώς θα αντιδράσει η Κυβέρνηση σε αντίδραση της Τουρκίας; Απάντηση: Είχα ενημερώσει τον Γενικό Γραμματέα του ΑΚΕΛ για την πρόθεση της Κυβέρνησης να προχωρήσει στον τρίτο γύρο αδειοδοτήσεων. Και ένα δεύτερο στοιχείο που θέλω να πω είναι πως δεν θα δεχόμουν ποτέ να τεθούν υπό αμφισβήτηση τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας.

συνέχεια...

Χαιρετισμός του Προέδρου στην έναρξη της 41ης «Πορείας Χριστοδούλας»

17/04/2016

Είναι ιδιαίτερη η τιμή μου που σήμερα ευρισκόμενος μαζί σας κηρύσσουμε την έναρξη της Πορείας Χριστοδούλας. Μιας Πορείας, η οποία σηματοδότησε εδώ και 40 χρόνια τον αγώνα στον τόπο μας για την καταπολέμηση του καρκίνου. Μέσα και από τη δική σας προσπάθεια φίλε Πρόεδρε του Αντικαρκινικού και της Τράπεζας Κύπρου βεβαίως καταφέραμε σε μεγάλο βαθμό να απομυθοποιήσουμε τις διαστάσεις που έχει η φοβερή αυτή ασθένεια και να γίνουμε ισχυρότεροι ως κράτος και ως κοινωνία στην καταπολέμησή της.

συνέχεια...

Δηλώσεις του Προέδρου αναφορικά με το θέμα αναπομπής νομοθετημάτων στο Ανώτατο Δικαστήριο

17/04/2016

Τα πάντα εξαρτώνται από τη γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα, είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, αναφορικά με το θέμα αναπομπής νομοθετημάτων ή προσφυγής στο Ανώτατο Δικαστήριο. Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο περιθώριο του φιλανθρωπικού αγώνα μεταξύ της ομάδας του Προεδρικού Μεγάρου και της ομάδας του τηλεοπτικού σταθμού Σίγμα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ερωτηθείς αν θα υπάρξει αναφορά νομοθετημάτων στο Ανώτατο Δικαστήριο, είπε ότι «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι και τοποτηρητής του Συντάγματος.

συνέχεια...

Ομιλίες / Δηλώσεις Προέδρου

Δελτία Τύπου

Videos on line

Επικοινωνία με τον Πρόεδρο

Προεδρικό Μέγαρο

Η Διαδικτυακή Πύλη της Ευρωπαϊκής ΈνωσηςΑρχή

© 2008 - 2016 Κυπριακή Δημοκρατία, Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας

Αρχική Σελίδα | Κυβερνητική Πύλη Διαδικτύου | Αποποίηση | Υπεύθυνος Σελίδας