Türkçe  |  English
Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας

Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας

Σημαία Κυπριακής Δημοκρατίας
 

Συνήθεις Ερωτήσεις | Χάρτης Πλοήγησης | Συνδέσεις | Επικοινωνία 

Αναζήτηση:

Αναζήτηση

Ειδική Αναζήτηση    

ΕκτύπωσηΕκτύπωση

Χαιρετισμός του Πρόεδρου στα εγκαίνια του νέου οικήματος της ΟΕΛΜΕΚ

09/06/2016

«Πριν από τρία χρόνια, στις 7 Ιουνίου του 2013, βρισκόμουν και πάλι εδώ, θέτοντας το θεμέλιο λίθο του επιβλητικού αυτού κτηρίου. Το δικό σας κτήριο ήταν το πρώτο που επέλεξα ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας να θέσω το θεμέλιο λίθο, γιατί ήθελα να δώσω το μήνυμα εκείνες τις δύσκολες μέρες, από τη μια της ανάγκης να προχωρήσουμε με το πείσμα που διακρίνει το λαό μας για επανεκκίνηση της οικονομίας, αλλά το πιο σημαντικό, πως η χώρα μας πιστεύει στην εκπαίδευση, εκτιμά και τιμά τους εκπαιδευτικούς και επενδύει στο ρόλο τους.

συνέχεια...

Ο Πρόεδρος παρέστη σε γεύμα που παρέθεσε η Ολλανδική Προεδρία της ΕΕ

09/06/2016

Αισιοδοξία ότι μια λύση εντός του 2016 μπορεί να επιτευχθεί αν και οι δύο πλευρές εμπλακούν με σοβαρότητα στο διάλογο, συζητώντας και υποβάλλοντας εποικοδομητικές προτάσεις, σε πνεύμα αλληλοσεβασμού και αποφεύγοντας ενέργειες που θέτουν σε κίνδυνο την εμπιστοσύνη μεταξύ των δύο πλευρών, εξέφρασε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης. Σε ομιλία του στο γεύμα που παρέθεσε σήμερα η Ολλανδική Προεδρία της ΕΕ, στο οποίο παρακάθισαν οι Πρέσβεις των χωρών μελών της ΕΕ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφερόμενος στις εξελίξεις στο Κυπριακό είπε, μεταξύ άλλων, ότι «έχει σημειωθεί πρόοδος σε πτυχές των κεφαλαίων της Διακυβέρνησης, της Οικονομίας, της ΕΕ και του Περιουσιακού.

συνέχεια...

Ο Πρόεδρος απέστειλε συλλυπητήριο μήνυμα στον Πρόεδρο του Ισραήλ

09/06/2016

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης απέστειλε σήμερα συλλυπητήριο μήνυμα στον Πρόεδρο του Ισραήλ κ. Ρόιβεν Ρίβλιν. Στο μήνυμα του, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ανέφερε τα ακόλουθα: «Εκ μέρους της Κυβέρνησης και του λαού της Κύπρου όπως και εμού προσωπικά, επιτρέψτε μου να διαβιβάσω τα ειλικρινή συλλυπητήρια για την ειδεχθή τρομοκρατική επίθεση κατά αθώων πολιτών που έγινε χθες στην αγορά Σαρόνα του Τελ Αβίβ.

συνέχεια...

Δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας για τις συνομιλίες στο Κυπριακό

08/06/2016

Εάν με την εντατικοποίηση των συνομιλιών διαφανεί ότι δημιουργούνται περισσότερες συγκλίσεις και αν υπάρχει βούληση για αυτό, τότε υπάρχει ελπίδα για λύση του Κυπριακού εντός του έτους, είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης. Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, μετά την άφιξη του στο Προεδρικό Μέγαρο, από το χώρο διεξαγωγής των απευθείας συνομιλιών για το Κυπριακό, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ερωτηθείς για τη σημερινή του συνάντηση με τον ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας είπε ότι «οφείλω να πω ότι ήταν μια δημιουργική συνάντηση κατά την οποίαν εξετάσαμε τη μεθοδολογία, αλλά ταυτόχρονα αποφασίστηκε η εντατικοποίηση των διαπραγματεύσεων, οι οποίες θα πραγματοποιούνται δύο φορές τη βδομάδα εκτός και αν υπάρχει κώλυμα».

συνέχεια...

Χαιρετισμός του Προέδρου στην εκδήλωση του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής "Telethon 2016"

08/06/2016

Σας καλωσορίζω στο Προεδρικό Μέγαρο και στη σημαντική αυτή φιλανθρωπική εκδήλωση του ΤΕLΕΤΗΟΝ, η οποία έχει καταστεί ένας από τους πιο σημαντικούς θεσμούς ανθρωπιστικής δράσης και αλληλεγγύης στη χώρα μας. Ένας θεσμός που έρχεται να στηρίξει και να ενισχύσει σε ακόμη μεγαλύτερο βαθμό, την κοινωνική συνοχή στον τόπο μας. Είμαστε εδώ για να συμβάλουμε στην επιτυχία του TELETHON και να υποστηρίξουμε το σκοπό που επιτελεί που δεν είναι άλλος από την ενίσχυση του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου.

συνέχεια...

Χαιρετισμός του Προέδρου στο Φιλανθρωπικό Δείπνο του Παγκυπρίου Συνδέσμου για Καταπολέμηση της Μάστιγας της Πείνας

07/06/2016

Είναι χαρά μου να βρίσκομαι απόψε μαζί σας, γεγονός που το θεωρώ ως μια ελάχιστη συμβολή στο θεάρεστο έργο που επιτελείτε επί 34 συναπτά έτη. Η εδώ παρουσία μου είναι η επιβεβαίωση και η επιβράβευση για το έργο που επιτελεί αυτός ο σημαντικός Σύνδεσμος εθελοντών. Στις τρεις και πλέον δεκαετίες της ύπαρξής του, ο «Παγκύπριος Σύνδεσμος Καταπολέμησης της Μάστιγας της Πείνας», είχε και εξακολουθεί να έχει ως κύριο μέλημα του την παροχή αξιοπρεπούς ζωής σε χιλιάδες πάσχοντες συνανθρώπους μας, έτσι που να μπορούν να απολαμβάνουν τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα, μόρφωσης, αξιοπρεπούς διαβίωσης και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

συνέχεια...

Χαιρετισμός του Προέδρου στην Ετήσια Γενική Συνέλευση του Παγκυπρίου Συνδέσμου Ξενοδόχων

07/06/2016

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση χαιρετίζω την Ετήσια Γενική Συνέλευση των μελών του Παγκυπρίου Συνδέσμου Ξενοδόχων (ΠΑΣΥΞΕ) η οποία συμπίπτει με τη συμπλήρωση 80 χρόνων από τη σύσταση του Συνδέσμου σας. Πραγματοποιείται σημαντικό ρόλο στην κυπριακή οικονομία για αυτό και σας θεωρώ συναγωνιστές μας. Ογδόντα χρόνων πραγματικά έντονης δραστηριοποίησης και καθοριστικής προσφοράς στην τουριστική βιομηχανία, αλλά και την οικονομία του τόπου μας.

συνέχεια...

Δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας

07/06/2016

Την ετοιμασία τρίπτυχου που θα καταγράφει τις συγκλίσεις, τις συναντιλήψεις, και τα θέματα στα οποία υπάρχουν διαφορές στις συνομιλίες για επίλυση του Κυπριακού, ζήτησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης. Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, μετά τη συνάντηση του με τον Ειδικό Σύμβουλο του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό, και ερωτηθείς αν οι συνομιλίες θα προχωρήσουν με καθαρό πλάνο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «αφού ξεκαθαρίστηκαν ορισμένα συμβάντα, τα οποία δεν θα πρέπει να επαναληφθούν στο μέλλον, θεωρώ ότι η σημερινή συνάντηση, με δικές μου εισηγήσεις, έχει καθορίσει κάποια πλαίσια μέσα στα οποία θα πρέπει να κινηθούν οι συνομιλίες με άριστη γνώση της παρούσας κατάστασης πραγμάτων».

συνέχεια...

Τελετή πράξης διαβεβαίωσης του Προέδρου και των Μελών του Συμβουλίου Αποφυλάκισης Κρατουμένων Επ’ Αδεία

06/06/2016

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο προεδρικό Μέγαρο η τελετή πράξης διαβεβαίωσης του νέου Προέδρου και των νέων Μελών του Συμβουλίου Αποφυλάκισης Κρατουμένων Επ’ Αδεία. Μιλώντας στην τελετή, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «Το Υπουργικό Συμβούλιο, αποφάσισε το διορισμό του κ. Σώτου Σταυρινίδη πρώην Ανώτερου Επαρχιακού Δικαστή, ως Προέδρου του Συμβουλίου Αποφυλάκισης Κρατουμένων επ’ Αδεία. Ως μέλη διορίζονται ο κ. Γιώργος Μηχανικός Δικηγόρος, η κ. Αγάθη Βαλανίδου, Ψυχίατρος, η κ. Τίνα Παύλου Ψυχολόγους και η κ. Σωτηρούλα Χατζημηνά Κοινωνική Λειτουργός.

συνέχεια...

Ο Πρόεδρος χαιρέτισε την έναρξη του 11ου Κυπρο-Ρωσικού Φεστιβάλ

04/06/2016

Την ευγνωμοσύνη της Κυβέρνησης και του λαού της Κύπρου για τη θέση αρχής που τηρεί παραδοσιακά η Ρωσία στο Κυπριακό εξέφρασε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης. Σε χαιρετισμό του στην έναρξη του 11ου Κυπρο-Ρωσικού Φεστιβάλ, που πραγματοποιήθηκε στη Λεμεσό, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε, μεταξύ άλλων, ότι «αισθάνομαι την υποχρέωση να εκφράσω την ευγνωμοσύνη της Κυβέρνησης και του λαού της Κύπρου για την παραδοσιακή θέση αρχής της Ρωσίας σε ό,τι αφορά τις προσπάθειες επίτευξης λύσης στο Κυπριακό, στη βάση των αρχών για σεβασμό του διεθνούς δικαίου, του Χάρτη του ΟΗΕ και των σχετικών ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών».

συνέχεια...

Ομιλίες / Δηλώσεις Προέδρου

Δελτία Τύπου

Videos on line

Επικοινωνία με τον Πρόεδρο

Προεδρικό Μέγαρο

Η Διαδικτυακή Πύλη της Ευρωπαϊκής ΈνωσηςΑρχή

© 2008 - 2016 Κυπριακή Δημοκρατία, Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας

Αρχική Σελίδα | Κυβερνητική Πύλη Διαδικτύου | Αποποίηση | Υπεύθυνος Σελίδας