Türkçe  |  English
Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας

Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας

Σημαία Κυπριακής Δημοκρατίας
 

Συνήθεις Ερωτήσεις | Χάρτης Πλοήγησης | Συνδέσεις | Επικοινωνία 

Αναζήτηση:

Αναζήτηση

Ειδική Αναζήτηση    

ΕκτύπωσηΕκτύπωση

Δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Ν. Αναστασιάδη

19/05/2015

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης ανέφερε απόψε ότι θα ζητήσει από τον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας να προχωρήσει το θέμα της απομάκρυνσης της Διοικήτριας της Κεντρικής Τράπεζας στο Ανώτατο Δικαστήριο. Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο περιθώριο της ετήσιας Γενικής Συνέλευσης της ΟΕΒ, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης κληθείς να σχολιάσει δηλώσεις κομμάτων που καλούν τον Πρόεδρο να ζητήσει την παραίτηση του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα και ερωτηθείς ποιες θα είναι οι επόμενες του κινήσεις, είπε ότι «τις επόμενες κινήσεις τις έχει ήδη προχωρήσει ο Γενικός Εισαγγελέας. Συνεπώς, δεν είναι με το να ζητώ να παραιτηθεί που ολοκληρώνεται μια διαδικασία για την οποίαν το Σύνταγμα προβλέπει πώς και με ποιον τρόπο γίνεται

συνέχεια...

Ο Πρόεδρος παρέστη στην τελετή αποφοίτησης της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας

15/05/2015

Η Κύπρος εργάζεται συστηματικά στο να καταστεί ένα εδραιωμένο διεθνές εκπαιδευτικό κέντρο και κέντρο έρευνας, είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης. Μιλώντας στην τελετή αποφοίτησης των απόφοιτων της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε, μεταξύ άλλων, ότι «η Κύπρος εργάζεται συστηματικά στο να καταστεί ένα εδραιωμένο διεθνές εκπαιδευτικό κέντρο και κέντρο έρευνας. Στο πλαίσιο αυτό, το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού στηρίζει τη λειτουργία και την ανάπτυξη ιδιωτικών πανεπιστημίων και ινστιτούτων ανώτερης εκπαίδευσης».

συνέχεια...

Ο Πρόεδρος θα συμμετάσχει στη Σύνοδο της ΕΕ για την Ανατολική Εταιρική Σχέση

19/05/2015

Για τη Ρίγα της Λετονίας αναχωρεί αύριο το πρωί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, όπου θα συμμετάσχει στην τέταρτη Σύνοδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Ανατολική Εταιρική Σχέση που θα πραγματοποιηθεί στις 21 με 22 Μαΐου. Τη Σύνοδο θα απασχολήσουν, μεταξύ άλλων, η επαναβεβαίωση της σημασίας της εταιρικής σχέσης μεταξύ ΕΕ και ανατολικών της εταίρων, καθώς και οι τελευταίες εξελίξεις στην περιοχή της Ανατολικής Ευρώπης και του Καυκάσου.

συνέχεια...

Δήλωση του Προέδρου κατά την αναχώρηση του για το αεροδρόμιο Λευκωσίας

15/05/2015

Αυξημένες ελπίδες για προοπτική και μέλλον διατηρεί, όπως είπε, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης από τις συνομιλίες για το Κυπριακό, οι οποίες επαναρχίζουν σήμερα. Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους κατά την αναχώρηση του από το Προεδρικό Μέγαρο για το αεροδρόμιο Λευκωσίας, όπου θα παρακαθίσει σε συνομιλίες με τον ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας κ. Μουσταφά Ακκιντζί και σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι γίνεται λόγος για θετικούς οιωνούς σε σχέση με τις συνομιλίες, είπε ότι «διατηρώ αυξημένες ελπίδες για προοπτική και μέλλον».

Ομιλία του Προέδρου στην Ετήσια Γενική Συνέλευση της ΟΕΒ

19/05/2015

Καταρχήν θα ήθελα να εκφράσω τη χαρά μου που βρίσκομαι ανάμεσά σας και να ευχαριστήσω την Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων, για την ευκαιρία που μου δίνει να προσφωνήσω την Ετήσια Γενική της Συνέλευση. Όλοι θυμόμαστε ποια ήταν η κατάσταση δύο χρόνια πριν. Το τραπεζικό σύστημα ήταν υπό κατάρρευση, τα δημόσια οικονομικά εξαντλημένα, με την οικονομία να διολισθαίνει σε μια βαθιά, άνευ προηγουμένου οικονομική κρίση και την ανεργία να ακολουθεί μια ανεξέλεγκτη πορεία καταστροφικής ανόδου. Και όλα αυτά με τη χώρα να βρίσκεται εκτός αγορών και χωρίς πρόγραμμα στήριξης.

συνέχεια...

Δηλώσεις του Προέδρου για τη συνάντησή του με τον ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας

15/05/2015

Δηλώσεις του Προέδρου για τη συνάντησή του με τον ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότηταςΣε θετικότατο κλίμα διεξήχθη η πρώτη συνάντηση των ηγετών των δύο κοινοτήτων, όπως ανέφερε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης. Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους στο Προεδρικό Μέγαρο, κατά την επιστροφή του από το αεροδρόμιο Λευκωσίας, όπου παρακάθισε σε συνομιλίες με τον ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας κ. Μουσταφά Ακκιντζί, οι οποίες διεξάγονται υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, ο Πρόεδρος είπε ότι «οι συνομιλίες έγιναν μέσα σε ένα θετικότατο κλίμα και πιστεύω ότι έτσι εργαζόμενοι μπορεί να ελπίζουμε σε πρόοδο».

συνέχεια...

Ομιλία του Προέδρου στην τελετή απονομής του Βραβείου του ΟΠΕΚ «Γιάννος Κρανιδιώτης»

14/05/2015

Ομιλία του Προέδρου στην τελετή απονομής του Βραβείου του ΟΠΕΚ «Γιάννος Κρανιδιώτης»Αποτελεί για μένα ιδιαίτερη η τιμή να απονείμω το Βραβείο Πρωτοποριακής Δημιουργίας «Γιάννος Κρανιδιώτης» για το 2014, στον Γιώργο Μαρκοπουλιώτη –συνεργάτη και φίλο του αείμνηστου Γιάννο- και στην Αλεξάνδρα Ατταλίδου, επικεφαλής των αντιπροσωπειών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο. Θα ήθελα να συγχαρώ τόσο τον Όμιλο Προβληματισμού για τον Εκσυγχρονισμό της Κοινωνίας (ΟΠΕΚ) όσο και την Επιτροπή Απονομής του Βραβείου που θέσπισαν τον καταξιωμένο αυτό θεσμό προς τιμή του Γιάννου Κρανιδιώτη. Ενός, και είναι κοινώς παραδεκτό, φωτισμένου πολιτικού και διπλωμάτη. Ενός οραματιστή Κύπριου και Ευρωπαίου.

συνέχεια...

Ο Πρόεδρος βράβευσε τη γαλλική αρχαιολογική αποστολή του Πανεπιστημίου της Λυών

14/05/2015

Ο Πρόεδρος βράβευσε τη γαλλική αρχαιολογική αποστολή του Πανεπιστημίου της ΛυώνΠραγματοποιήθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, η τελετή βράβευσης από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη της γαλλικής αρχαιολογικής αποστολής του Πανεπιστημίου της Λυών, για ανασκαφές που διενήργησε στη Σαλαμίνα, με την απονομή του παράσημου του Ανώτερου Ταξιάρχη του Τάγματος Αξίας της Κυπριακής Δημοκρατίας στην επικεφαλής της αποστολής κα Μαργκερίτ Γιον. Μιλώντας στην τελετή, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε τα ακόλουθα: «Με χαρά σας καλωσορίζω στη σημερινή σεμνή εκδήλωση για να βραβεύσουμε τη Αρχαιολογική Αποστολή του Πανεπιστημίου της Λυών που ανέσκαψε τη Σαλαμίνα στην Κύπρο.

συνέχεια...

Ο Πρόεδρος και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης παρακάθισαν σε δείπνο

11/05/2015

Ο Πρόεδρος και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης παρακάθισαν σε δείπνοΣτις 15 Μαΐου θα ξεκινήσουν οι συνομιλίες για το Κυπριακό μεταξύ των ηγετών των δύο κοινοτήτων, ανακοίνωσε απόψε ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό κ. Espen Barth Eide. Μετά το δείπνο που παρέθεσε στους ηγέτες των δύο κοινοτήτων, Πρόεδρο κ. Νίκο Αναστασιάδη και κ. Μουσταφά Ακκιντζί, στο οποίο παρακάθισαν επίσης ο διαπραγματευτής της ελληνοκυπριακής κοινότητας κ. Ανδρέας Μαυρογιάννης και της τουρκοκυπριακής κοινότητας κ. Οζντίλ Ναμί και η Ειδική Αντιπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο κα Λίζα Μπάτενχαϊμ, ο κ. Eide προέβη σε δήλωση στους δημοσιογράφους, στην παρουσία των δύο ηγετών.

συνέχεια...

Ομιλίες / Δηλώσεις Προέδρου

Δελτία Τύπου

Videos on line

Επικοινωνία με τον Πρόεδρο

Προεδρικό Μέγαρο

Η Διαδικτυακή Πύλη της Ευρωπαϊκής ΈνωσηςΑρχή

© 2008 - 2015 Κυπριακή Δημοκρατία, Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας

Αρχική Σελίδα | Κυβερνητική Πύλη Διαδικτύου | Αποποίηση | Υπεύθυνος Σελίδας