Türkçe  |  English
Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας

Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας

Σημαία Κυπριακής Δημοκρατίας
 

Συνήθεις Ερωτήσεις | Χάρτης Πλοήγησης | Συνδέσεις | Επικοινωνία 

Αναζήτηση:

Αναζήτηση

Ειδική Αναζήτηση    

ΕκτύπωσηΕκτύπωση

Δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας μετά τη συνάντηση του με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου

19/09/2016

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης είχε σήμερα συνάντηση με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου κ. Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι, στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών, στη Νέα Υόρκη. Μετά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σε δηλώσεις του σε αιγυπτιακά ΜΜΕ, είπε ότι «(με τον Πρόεδρο Σίσι) προετοιμάζουμε την τριμερή συνάντηση στο Κάιρο (Ελλάδα – Κύπρος – Αίγυπτος) που θα γίνει στις 11 με 12 Οκτωβρίου. Η σημερινή συνάντηση ήταν πολύ εποικοδομητική και για άλλη μια φορά αναφέρω ότι απολαμβάνουμε πολύ ισχυρές διμερείς σχέσεις».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έφθασε στη Νέα Υόρκη

18/09/2016

Σε ενημέρωση για την παρούσα κατάσταση στο Κυπριακό θα προβεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης κατά τις επαφές του στη Νέα Υόρκη, όπου έφθασε σήμερα γύρω στις 3μμ, (10μμ ώρα Κύπρου), συνοδευόμενος από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο κ. Νίκο Χριστοδουλίδη. Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους αμέσως μετά την άφιξη του στη Νέα Υόρκη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «έρχομαι από την Άτυπη Σύνοδο των αρχηγών κρατώ και Κυβερνήσεων στην Μπρατισλάβα, όπου είχα την ευκαιρία να αναπτύξω τις σημαντικές πτυχές, αλλά και διαφορές ιδιαίτερα, που υπάρχουν στην τράπεζα των διαπραγματεύσεων. Οφείλω να πω ότι παρατηρήθηκε σημαντική πρόοδος ως εξίσου παρατηρούνται και σημαντικές διαφορές.

συνέχεια...

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας έφθασε στην Μπρατισλάβα

16/09/2016

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης έφθασε χθες βράδυ στην Μπρατισλάβα της Σλοβακίας, όπου σήμερα θα συμμετάσχει στην Άτυπη Σύνοδο των 27 αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων των χωρών μελών της ΕΕ, με τη συμμετοχή του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με κύριο θέμα το Μέλλον της ΕΕ. Κατά τη Σύνοδο, οι εργασίες της οποίας αρχίζουν σήμερα το πρωί (10.30πμ ώρα Κύπρου), θα συζητηθεί το Μέλλον της ΕΕ μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στο Ηνωμένο Βασίλειο για έξοδο της χώρας από την Ένωση. Θα συζητηθούν επίσης θέματα που αφορούν την Ασφάλεια, την Οικονομία και το Μεταναστευτικό. Οι εργασίες της Συνόδου θα ολοκληρωθούν το απόγευμα. Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας συνοδεύει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Νίκος Χριστοδουλίδης και υπηρεσιακοί παράγοντες.

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας μεταβαίνει στην Μπρατισλάβα

15/09/2016

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης μεταβαίνει σήμερα, 15 Σεπτεμβρίου, το απόγευμα, στην Μπρατισλάβα της Σλοβακίας, όπου θα συμμετάσχει στην Άτυπη Σύνοδο των 27 αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων των χωρών μελών της ΕΕ, με τη συμμετοχή του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με κύριο θέμα το Μέλλον της ΕΕ. Η Άτυπη Σύνοδος αποτελεί την απαρχή μιας διαδικασίας ενδοσκόπησης για το μέλλον της ΕΕ η οποία θα συνεχίσει στη Μάλτα και στη Ρώμη την Άνοιξη του 2017 όταν θα γίνουν οι εορτασμοί για την 60η επέτειο από την υπογραφή των Συνθηκών της Ρώμης.

συνέχεια...

Δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας

14/09/2016

Σαφέστατη εικόνα για το πού βρισκόμαστε στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό έδωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης κατά τη διάρκεια της συνεδρίας του Εθνικού Συμβουλίου, όπως ο ίδιος ανέφερε απόψε. Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, μετά τη συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ερωτηθείς αν έχει καθησυχάσει τα κόμματα, είπε ότι «δεν είναι από μένα που εξαρτάται αν θα καθησυχάσουν ή όχι. Έδωσα μια σαφέστατη εικόνα για το πού βρισκόμαστε και συνεπώς στην καλοπιστία του καθενός εναπόκειται». Σε ερώτηση αν αισθάνεται πιέσεις από το εξωτερικό ή από το εσωτερικό μέτωπο ενόψει και της συνάντησης του με τον ΓΓ του ΟΗΕ και τον κ. Ακκιντζί στη Νέα Υόρκη, ο Πρόεδρος απάντησε «όχι, δεν αισθάνομαι καμία πίεση». Κληθείς να πει αν τον έχουν βοηθήσει τα κόμματα με τις εισηγήσεις τους, ο Πρόεδρος είπε ότι «πάντοτε είναι χρήσιμες οι όποιες οπωσδήποτε παρεμβολές, αρκεί να κατανοούμε όλοι ότι δεν υπάρχουν κάποιοι που έχουν παραπάνω προνόμια στο Εθνικό Συμβούλιο. Και ο νοών νοείτω».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μεταβαίνει στην Αθήνα

08/09/2016

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης αναχωρεί σήμερα αργά το απόγευμα για την Αθήνα, όπου αύριο, 9 Σεπτεμβρίου, θα συμμετάσχει στις εργασίες της πρώτης Συνόδου των αρχηγών κρατών και Κυβερνήσεων των μεσογειακών κρατών μελών της ΕΕ. Απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος θα συνοδεύεται από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο κ. Νίκο Χριστοδουλίδη, θα παρακαθίσει σε δείπνο με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας κ. Αλέξη Τσίπρα, στο Μέγαρο Μαξίμου.

συνέχεια...

Τελετή διαβεβαίωσης του νέου Υπαρχηγού της Εθνικής Φρουράς

08/09/2016

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, η τελετή διαβεβαίωσης του νέου Υπαρχηγού της Εθνικής Φρουράς, Υποστράτηγου Ανδρέα Μαρκίδη. Μιλώντας στην τελετή, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης είπε τα ακόλουθα: «Υποστράτηγε, Kατόπιν αποφάσεως του Υπουργικού Συμβουλίου, αναλαμβάνετε σήμερα τα καθήκοντα του Υπαρχηγού της Εθνικής Φρουράς.

συνέχεια...

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας χαιρέτισε την εκδήλωση του CIPA «Διεθνή Βραβεία Επενδύσεων 2016»

07/09/2016

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης χαιρέτισε απόψε την εκδήλωση που διοργάνωσε ο Κυπριακός Οργανισμός Προώθησης Επενδύσεων (CIPA), στο Προεδρικό Μέγαρο, κατά την οποίαν απονεμήθηκαν τα Διεθνή Βραβεία Επενδύσεων του Οργανισμού για το 2016. Στο χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε, μεταξύ άλλων, ότι «εξαρχής, ένας από τους κύριους πυλώνες της στρατηγικής αυτής της Κυβέρνησης ήταν και είναι η αναδιαμόρφωση της κυπριακής οικονομίας και η επιτάχυνση των προσπαθειών για επίτευξη βιώσιμης ανάπτυξης».

συνέχεια...

Ομιλίες / Δηλώσεις Προέδρου

Δελτία Τύπου

Videos on line

Επικοινωνία με τον Πρόεδρο

Προεδρικό Μέγαρο

Η Διαδικτυακή Πύλη της Ευρωπαϊκής ΈνωσηςΑρχή

© 2008 - 2016 Κυπριακή Δημοκρατία, Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας

Αρχική Σελίδα | Κυβερνητική Πύλη Διαδικτύου | Αποποίηση | Υπεύθυνος Σελίδας