Türkçe  |  English
Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας

Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας

Σημαία Κυπριακής Δημοκρατίας
 

Συνήθεις Ερωτήσεις | Χάρτης Πλοήγησης | Συνδέσεις | Επικοινωνία 

Αναζήτηση:

Αναζήτηση

Ειδική Αναζήτηση    

ΕκτύπωσηΕκτύπωση

Δήλωση του Προέδρου στη συνέντευξη Τύπου μετά την Τριμερή Συνάντηση

29/04/2015

Δήλωση του Προέδρου στη συνέντευξη Τύπου μετά την Τριμερή ΣυνάντησηΕίμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος που σε διάστημα μικρότερο των έξι μηνών πραγματοποιείται στη Λευκωσία η δεύτερη τριμερής Σύνοδος Κορυφής Κύπρου-Αιγύπτου-Ελλάδας. Καλωσορίζω θερμά τον Πρόεδρο της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι, του οποίου η επίσκεψη αποτελεί την πρώτη επίσκεψη Αιγύπτιου Προέδρου στην Κύπρο μετά από δεκαετίες, καθώς και τον φίλο Πρωθυπουργό της Ελλάδας, Αλέξη Τσίπρα. Κατά τη σημερινή Σύνοδο είχαμε την ευκαιρία στη βάση της Διακήρυξης του Καϊρου να εξετάσουμε τρόπους τόσο περαιτέρω εμβάθυνσης της ήδη στενής συνεργασίας μεταξύ των κρατών μας σε υφιστάμενους τομείς δράσεων, όσο και να αναπτύξουμε ιδέες για διεύρυνση της σε νέα πεδία συνεργασίας.

συνέχεια...

Πραγματοποιήθηκε η Τριμερής Συνάντηση Κύπρου – Αιγύπτου – Ελλάδας

29/04/2015

Πραγματοποιήθηκε η Τριμερής Συνάντηση Κύπρου – Αιγύπτου – ΕλλάδαςΠραγματοποιήθηκε σήμερα, στη Λευκωσία, η Τριμερής Συνάντηση Κύπρου – Αιγύπτου – Ελλάδας, η οποία έλαβε χώρα στο Προεδρικό Μέγαρο. Το πρωί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης υποδέχθηκε τον Πρόεδρο της Αιγύπτου κ. Αμπντέλ Φατάχ Ελ Σίσι και τη συνοδεία του, στο Προεδρικό Μέγαρο. Κατά την επίσημη υποδοχή στρατιωτικό άγημα απέδιδε τιμές. Μετά την ανάκρουση των εθνικών ύμνων των δύο κρατών, ο Πρόεδρος Σίσι κατέθεσε στεφάνι στον ανδριάντα του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’. Τον Πρόεδρο Σίσι συνόδευαν οι Υπουργοί Εξωτερικών, Επενδύσεων και Ενέργειας της Αιγύπτου, κ.κ. Sameh Hassan Shoukry, Ashraf Abdel Tawab και Eng. Sherif Ismail.

συνέχεια...

Χαιρετισμός του Προέδρου στα εγκαίνια παραθαλάσσιου πάρκου

29/04/2015

Χαιρετισμός του Προέδρου στα εγκαίνια παραθαλάσσιου πάρκουΕίναι με ιδιαίτερη χαρά που αποδέχθηκα την πρόσκλησή σας για να τελέσω σήμερα τα εγκαίνια του παραθαλάσσιου πολυλειτουργικού πάρκου της Λεμεσού, ενός εκ των πλέον σημαντικών έργων υποδομής και ανάπτυξης που εκτελέστηκαν στην πόλη μας με πολλαπλά οικονομικά, κοινωνικά και πολιτιστικά οφέλη. Το πάρκο που εγκαινιάζουμε σήμερα αποτελεί ένα από τα πρώτα μεγάλα έργα που ολοκληρώθηκαν με την αξιοποίηση των Ευρωπαϊκών Κονδυλίων. Είναι ένα πραγματικά αξιόλογο έργο το οποίο σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από τον Δήμο Λεμεσού.

συνέχεια...

Γραπτή δήλωση του Προέδρου για ΜΟΕ για τους Τουρκοκύπριους

28/04/2015

Με αφορμή την επανέναρξη των συνομιλιών και της έντονης πεποίθησης μου για την ανάγκη δημιουργίας κλίματος εμπιστοσύνης που θα λειτουργεί ενισχυτικά προς τη διαπραγματευτική διαδικασία, ανακοινώνω τα ακόλουθα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης που αφορούν τους Τουρκοκύπριους πολίτες: (α) Στην πρώτη κοινή συνάντηση με τον κ. Ακιντζί προτίθεμαι να δώσω τους χάρτες και στοιχεία που αφορούν 28 ναρκοπέδια κατά προσωπικού στην περιοχή του Πενταδακτύλου.

συνέχεια...

O Πρόεδρος δέχθηκε παιδιά από Δημοτικό Σχολείο της Θεσσαλονίκης και της Λεμεσού

27/04/2015

O Πρόεδρος δέχθηκε παιδιά από Δημοτικό Σχολείο της Θεσσαλονίκης και της ΛεμεσούΟ Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης δέχθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, παιδιά από το Δημοτικό Σχολείο Αρσάκειο Θεσσαλονίκης και από το 28ο Δημοτικό Κάτω Πολεμιδιών Λεμεσού. Μιλώντας στα παιδιά, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι η εκλογή του Μουσταφά Ακιντζί στην ηγεσία των Τουρκοκυπρίων δημιουργεί την ελπίδα η ειρήνη να επικρατήσει σε ολόκληρο το νησί για να επιτρέψει σε Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους να ξαναζήσουν μαζί ειρηνικά.

συνέχεια...

Ομιλία του Προέδρου στο 52ο Ετήσιο Συνέδριο ΠΑΣΥΔΥ

27/04/2015

Ομιλία του Προέδρου στο 52ο Ετήσιο Συνέδριο ΠΑΣΥΔΥΕίναι με ιδιαίτερη χαρά που αποδέχτηκα την πρόσκληση για να απευθύνω χαιρετισμό στο 52ο Συνέδριο της Συντεχνίας των Δημοσίων Υπαλλήλων, γιατί μου δίνεται η ευκαιρία να απευθυνθώ στους εκπροσώπους των εργαζομένων της Δημόσιας Υπηρεσίας, σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη καμπή για τη χώρα, σε μια σημαντική περίοδο για τον τόπο. Μια περίοδο που συμπίπτει με τη συμπλήρωση δύο χρόνων από την ανάληψη της διακυβέρνησης του τόπου. Όλοι θυμόμαστε ποια ήταν η κατάσταση δύο χρόνια πριν. Το τραπεζικό σύστημα ήταν υπό κατάρρευση, τα δημόσια οικονομικά εξαντλημένα, με την οικονομία να διολισθαίνει σε μια βαθιά, άνευ προηγουμένου οικονομική κρίση και την ανεργία να ακολουθεί μια ανεξέλεγκτη πορεία κατακόρυφης ανόδου. Και όλα αυτά με τη χώρα να βρίσκεται εκτός αγορών και χωρίς πρόγραμμα στήριξης.

συνέχεια...

Αναφορές του Προέδρου της Δημοκρατίας στο Κυπριακό

27/04/2015

Η εκλογή του Μουσταφά Ακιντζί στην ηγεσία της τουρκοκυπριακής κοινότητας δημιουργεί τις προοπτικές της συνεργασίας, της συνδημιουργίας και ιδιαίτερα της ειρήνης και της γαλήνης, είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης. Σε εκτός κειμένου αναφορές του κατά την ομιλία του στο 52ο Συνέδριο της ΠΑΣΥΔΥ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε: «Θέλω να κάνω αναφορά στα όσα ελπιδοφόρα δημιουργούνται μετά την εκλογή από πλευράς των Τουρκοκυπρίων στην ηγεσία τους, του κ. Μουσταφά Ακιντζί.

συνέχεια...

Ομιλία του Προέδρου στα αποκαλυπτήρια προτομής του ήρωα Γιαννάκη Π. Ταλιώτη

26/04/2015

Οφειλή προς τους ήρωες και μάρτυρες της Κυπριακής Ελευθερίας, χρέος προς την πατρίδα και την ιστορία μας, οδηγούν σήμερα στον ιερό αυτό χώρο για να τιμήσουμε ένα εκλεκτό παλληκάρι της Κύπρου, ένα ήρωα που έδωσε τη ζωή του για την ελευθερία της. Τιμούμε σήμερα το ηρωϊκό βλαστάρι της Γεροσκήπου, τον Γιαννάκη Προδρόμου Ταλιώτη και υποκλινόμαστε ευλαβικά μπροστά στο μεγαλείο του έφηβου ήρωα, αναπολώντας μια από τις πιο ηρωικές περιόδους της κυπριακής ιστορίας, την περίοδο 1963-1964, όταν ο Κυπριακός Ελληνισμός, σχεδόν άοπλος, κλήθηκε να αντιμετωπίσει την τουρκική ανταρσία και να αποκρούσει την πολεμική αεροπορία της Τουρκίας.

συνέχεια...

Ομιλίες / Δηλώσεις Προέδρου

Δελτία Τύπου

Videos on line

Επικοινωνία με τον Πρόεδρο

Προεδρικό Μέγαρο

Η Διαδικτυακή Πύλη της Ευρωπαϊκής ΈνωσηςΑρχή

© 2008 - 2015 Κυπριακή Δημοκρατία, Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας

Αρχική Σελίδα | Κυβερνητική Πύλη Διαδικτύου | Αποποίηση | Υπεύθυνος Σελίδας