Türkçe  |  English
Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας

Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας

Σημαία Κυπριακής Δημοκρατίας
 

Συνήθεις Ερωτήσεις | Χάρτης Πλοήγησης | Συνδέσεις | Επικοινωνία 

Αναζήτηση:

Αναζήτηση

Ειδική Αναζήτηση    

ΕκτύπωσηΕκτύπωση

Χαιρετισμός του Προέδρου στα εγκαίνια του Κέντρου Εικαστικών Τεχνών και Έρευνας

15/09/2014

Είναι με ιδιαίτερη χαρά αλλά και συγκίνηση που βρίσκομαι σε αυτό το χώρο που από σήμερα θα αποτελεί όχι μόνο λίκνο τέχνης και πολιτισμού στη χώρα μας, αλλά και κέντρο ιστορικής έρευνας και χώρος συνύπαρξης των κοινοτήτων της Κύπρου. Εγκαινιάζουμε σήμερα ένα από τα μεγαλύτερα και σημαντικότερα διακοινοτικά έργα πολιτισμού στη χώρα μας, χάρις στη γενναιόδωρη συνεισφορά του Ιδρύματος Κώστα και Ρίτας Σεβέρη, αλλά και στη στήριξη του USAID, του Χρηματοδοτικού Μηχανισμού Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου – Νορβηγίας και του Προγράμματος DeMinimis.

συνέχεια...

Ο Πρόεδρος δέχθηκε τα διαπιστευτήρια του νέου Ύπατου Αρμοστή του Ηνωμένου Βασιλείου

15/09/2014

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης δέχθηκε σήμερα, σε επίσημη τελετή στο Προεδρικό Μέγαρο, τα διαπιστευτήρια του νέου Ύπατου Αρμοστή του Ηνωμένου Βασιλείου κ. Damian Roderic Todd. Επιδίδοντας τα διαπιστευτήριά του, ο κ. Todd ανέφερε ότι είναι τιμή και ευχαρίστησή του να εκπροσωπεί τη χώρα του στην Κύπρο. Προσβλέπει, πρόσθεσε, στο να γνωρίσει καλύτερα αυτό το όμορφο νησί, το λαό και την κουλτούρα του, όπως και να μάθει περισσότερα για την ιστορία της Κύπρου και για το ρόλο της στην ανάπτυξη της ευρωπαϊκής κουλτούρας και πολιτισμού.

συνέχεια...

Ο Πρόεδρος δέχθηκε τα διαπιστευτήρια του νέου Πρέσβη της Ισπανίας

15/09/2014

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης δέχθηκε σήμερα, σε επίσημη τελετή στο Προεδρικό Μέγαρο, τα διαπιστευτήρια του νέου Πρέσβη του Βασιλείου της Ισπανίας κ. Angel Lossada. Επιδίδοντας τα διαπιστευτήριά του ο κ. Lossada αναφέρθηκε στους ιστορικούς δεσμούς που συνδέουν την Ισπανία και την Κύπρο, καθώς και τη στενή τους συνεργασία στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως μεσογειακά κράτη μέλη. Οι κοινές τους θέσεις πάνω σε πλειάδα θεμάτων, όπως για παράδειγμα την παράνομη μετανάστευση και τη δημιουργία της τραπεζικής ένωσης της ΕΕ, είπε ο Ισπανός Πρέσβης, οδήγησαν περί το τέλος του 2013 στην ίδρυση της ‘Μεσογειακής Ομάδας’ για την προώθηση της συνεργασίας ανάμεσα στα κράτη μέλη του νότου της ΕΕ.

συνέχεια...

Ο Πρόεδρος δέχθηκε τα διαπιστευτήρια της νέας Πρέσβη της Δανίας

15/09/2014

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης δέχθηκε σήμερα, σε επίσημη τελετή στο Προεδρικό Μέγαρο, τα διαπιστευτήρια της νέας Πρέσβη της Δανίας, με έδρα την Αθήνα, κας Mette Knudsen. Επιδίδοντας τα διαπιστευτήριά της, η κα Knudsen ανέφερε ότι η Δανία και η Κύπρος έχουν πολύ στενές και εγκάρδιες σχέσεις, τόσο ως εταίροι στη Ευρωπαϊκή Ένωση όσο και σε διμερές επίπεδο και η ίδια προσβλέπει στη συνέχιση των προσπαθειών του προκατόχου της για περαιτέρω ενδυνάμωση των δεσμών των δύο χωρών.

συνέχεια...

Χαιρετισμός του Προέδρου στη Μουσική Βραδιά των Φίλων του Μελάθρου Αγωνιστών

12/09/2014

«Θέλω να σας ευχαριστήσω για την ευκαιρία που μου δίνετε να χαιρετίσω την εξαιρετική αυτή εκδήλωση που οργανώνεται από τους Φίλους των Μελάθρου Αγωνιστών ΕΟΚΑ, Λευκωσίας – Κερύνειας. Ιδιαίτερα να συγχαρώ τη φίλη Στέλλα Σουρμελή που συνεχίζοντας την παράδοση των προγενέστερων φαίνεται να μπαίνει δυναμικά στην προσπάθεια ενίσχυσης του Μελάθρου. Το να μιλά κανείς για το θεάρεστο έργο που επιτελείται στο Μέλαθρο Αγωνιστών ΕΟΚΑ, αποτελεί προνόμιο και τιμή.

συνέχεια...

Επίδοση διαπιστευτηρίων του νέου Πρέσβη της Δημοκρατίας στη Φινλανδία

12/09/2014

Ο νέος Πρέσβης της Δημοκρατίας στη Φινλανδία κ. Ευάγγελος Σάββα επέδωσε χθες τα διαπιστευτήρια του στον Πρόεδρο της Φινλανδίας κ Sauli Niinistφ σε επίσημη τελετή που έγινε στην Προεδρική κατοικία στο Ελσίνκι. Επιδίδοντας τα διαπιστευτήρια του ο κ. Σάββα διαβίβασε τους θερμούς χαιρετισμούς του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη προς τον Φινλανδό Πρόεδρο και τον λαό της χώρας, εκφράζοντας ευγνωμοσύνη για τη στάση αρχών που τηρεί διαχρονικά η Φινλανδία στο Κυπριακό και για τη μακροχρόνια συμμετοχή της χώρας στην Ειρηνευτική Δύναμη του ΟΗΕ στην Κύπρο. Στην κατʼιδίαν συνάντηση που ακολούθησε, ο κ Niinistφ συνεχάρη τον νέο Πρέσβη και του ευχήθηκε κάθε επιτυχία στο έργο του.

συνέχεια...

Ομιλίες / Δηλώσεις Προέδρου

Δελτία Τύπου

Videos on line

Επικοινωνία με τον Πρόεδρο

Προεδρικό Μέγαρο

Η Διαδικτυακή Πύλη της Ευρωπαϊκής ΈνωσηςΑρχή

© 2008 - 2014 Κυπριακή Δημοκρατία, Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας

Αρχική Σελίδα | Κυβερνητική Πύλη Διαδικτύου | Αποποίηση | Υπεύθυνος Σελίδας