Türkçe  |  English
Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας

Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας

Σημαία Κυπριακής Δημοκρατίας
 

Συνήθεις Ερωτήσεις | Χάρτης Πλοήγησης | Συνδέσεις | Επικοινωνία 

Αναζήτηση:

Αναζήτηση

Ειδική Αναζήτηση    

ΕκτύπωσηΕκτύπωση

Χαιρετισμός του Προέδρου στο Βραβείο Μόντη του Ινστιτούτου Πολιτισμού

01/02/2016

Φίλες και φίλοι, Αγαπητέ μου κ. Φωτιάδη, Είναι σπάνια η ευκαιρία που μας δίνεται σήμερα. Ουσιαστικά τιμούμε μαζί δύο ανθρώπους. Τον σπουδαίο μας ποιητή Κώστα Μόντη και έναν από τους πιο πετυχημένους κυπρίους επιχειρηματίες , τον φίλο Φώτο Φωτιάδη. Δύο φίλοι. Δύο λαμπρά δείγματα αυτού του τόπου, προερχόμενα από δύο τελείως διαφορετικούς κόσμους: Τον κόσμο της ποίησης, του καίριου λόγου και της αφαίρεσης, ο ένας, και τον κόσμο της ανταγωνιστικής οικονομίας και των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, ο άλλος.

συνέχεια...

Χαιρετισμός Προέδρου στο Έκτακτο Συνέδριο του ΔΗΣΥ

31/01/2016

Αγαπημένες και αγαπημένοι φίλοι και συνεργάτες, Δεν μπορώ να αποκρύψω τη συναισθηματική φόρτιση που νιώθω επιστρέφοντας στο σπίτι μου. Η μνήμη μου πάει πίσω, 40 χρόνια πίσω όταν στο πάνθεον κάποιοι από τα ιστορικά στελέχη ήταν παρόντες για να δημιουργηθεί κάτω από την ηγεσία του πολιτικού μας μέντορα, του Εθνάρχη της παράταξης αλλά και της πατρίδας, του Γλαύκου Κληρίδη, ο Δημοκρατικός Συναγερμός. Κάτω από τις πιο αντίξοες συνθήκες, κάτω και μέσα από ένα εμφυλιοπολεμικό κλίμα, κάτω από μια διχασμένη κοινή γνώμη, να δώσει προοπτική και μέσα από πολιτικές ευθύνες να αποκαταστήσει την πραγματική δημοκρατία, την πολυφωνία, την ελεύθερη έκφραση και άποψη, και την ανοχή στην αντίθετη άποψη.

συνέχεια...

Δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας μετά το πέρας της συνάντησής του με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη

29/01/2016

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, μετά την επιστροφή του από τον χώρο διεξαγωγής των συνομιλιών για το Κυπριακό, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης είπε ότι η σημερινή συνάντηση «ήταν αρκετά παραγωγική. Δοθέντος του θανάτου της κουνιάδας του κ. Ακιντζί ήταν σύντομη, αλλά ήταν αρκούντως παραγωγική με την έννοια ότι έχει συμφωνηθεί η μεθοδολογία που θα ακολουθηθεί στις συνομιλίες τους επόμενους των μηνών.

συνέχεια...

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και οι Πρωθυπουργοί Ελλάδας και Ισραήλ ηγήθηκαν της Τριμερούς Συνάντησης Κύπρου-Ελλάδας-Ισραήλ

28/01/2016

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας κ. Αλέξης Τσίπρας και ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ κ. Βενιαμίν Νετανιάχου ηγήθηκαν σήμερα της Τριμερούς Συνάντησης Κύπρου – Ελλάδας – Ισραήλ, στη Λευκωσία. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υποδέχθηκε σήμερα τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου στρατιωτικό άγημα απέδιδε τιμές. Ακολούθησε ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου και, στη συνέχεια, ο κ. Τσίπρας κατέθεσε στεφάνι στον ανδριάντα του Εθνάρχη Μακάριου Γ’. Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Έλληνας Πρωθυπουργός είχαν κατ’ ιδίαν συνάντηση, την οποίαν ακολούθησαν διευρυμένες συνομιλίες των αντιπροσωπειών των δύο χωρών.

συνέχεια...

Ο Πρόεδρος χαιρέτισε τις εργασίες της συζήτησης στρογγυλής τραπέζης «Επανενώνοντας την Κύπρο»

21/01/2016

Την πεποίθηση ότι το 2016 μπορεί να είναι το έτος όπου θα τερματιστεί το απαράδεκτο στάτους κβο, νοουμένου ότι τίθενται στις διαπραγματεύσεις εποικοδομητικές προτάσεις και τα εμπλεκόμενα μέρη υποστηρίξουν εποικοδομητικά και εμπράκτως τις προσπάθειες για επίτευξη λύσης, εξέφρασε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης σε συζήτηση με θέμα «Επανενώνοντας την Κύπρο», που έγινε στο περιθώριο των εργασιών του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, στο Νταβός. Σε ομιλία του στη συζήτηση, στην οποία συμμετείχαν ο ηγέτης της τουρκοκυπριακής κοινότητας κ. Μουσταφά Ακκιντζί, ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό κ. Espen Barth Eide και ο Εκτελεστικός Πρόεδρος και Ιδρυτής του Φόρουμ κ. Klaus Schwab, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε, μεταξύ άλλων, ότι σε καιρό βαθιάς κρίσης στην Ευρώπη και στην περιοχή όπου βρίσκεται η Κύπρος, «εγώ και ο Μουσταφά εργαζόμαστε άοκνα για να επανενώσουμε τη χώρα μας».

συνέχεια...

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μεταβαίνει στο Νταβός

19/01/2016

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης θα αναχωρήσει αύριο, 20 Ιανουαρίου, για το Νταβός της Ελβετίας, όπου θα συμμετάσχει στις εργασίες του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ. Στο περιθώριο των εργασιών του Φόρουμ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ κ. Μπαν Κι-μουν και τον ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας κ. Μουσταφά Ακιντζί. Κατά την εκεί παραμονή του, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα έχει επαφές με αρχηγούς κρατών ή κυβερνήσεων και άλλους αξιωματούχους, καθώς και με στελέχη διεθνών επιχειρηματικών κολοσσών.

συνέχεια...

Xαιρετισμός του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη στη δικοινοτική Έκθεση Κεραμικής του Ιδρύματος Ζαμπέλα

18/01/2016

Το ακούμε συχνά ως σύνθημα πως «η τέχνη φέρνει κοντά τους ανθρώπους» και πως μπορεί να αποτελέσει ένα βάθρο για κατανόηση της διαφορετικότητας, από τα πολλά που προσφέρει ο πολιτισμός. Σήμερα, έχουμε την τύχη να βλέπουμε ένα χειροπιαστό δείγμα αυτής της αναφοράς. Άνθρωποι από τις δύο κοινότητες καταφέρνουν να εκθέτουν τα έργα τους και αυτό να μας δίνει τη δυνατότητα, σε εμένα και τον κ. Ακιντζί, να τελέσουμε τα εγκαίνια, προσθέτοντας και εμείς το δικό μας μήνυμα δίπλα στο δικό τους.

συνέχεια...

Χαιρετισμός Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Ν. Αναστασιάδη στην εκδήλωση των 40χρονων του Σωματείου «Ποσειδώνας» Λάρνακας

16/01/2016

Νοιώθω ιδιαίτερη συγκίνηση, ξεχωριστή χαρά, διότι μου δίνεται η ευκαιρία να είμαι μαζί σας για να γιορτάσουμε τα 40χρονα ενός ιστορικού Σωματείου. Και το θεωρώ ιστορικό, διότι, από την ίδρυσή του, στόχο έταξε τη διαφύλαξη της μνήμης, τη συντήρηση της παράδοσης, τις πολιτιστικές, αλλά και αθλητικές δραστηριότητες. Πριν και πάνω απ' όλα, όμως, ήταν το προζύμι για να δημιουργηθεί η μετέπειτα μεγάλη δημοκρατική παράταξη του Δημοκρατικού Συναγερμού (ΔΗΣΥ). Θέλω να συγχαρώ τους πρωτοπόρους, εκείνους που ένωσαν τα τέσσερα Σωματεία με την επωνυμία «Πατρίς», αλλά και τους άλλους που εδώ και 40 χρόνια το μετονόμασαν σε «Ποσειδώνα» και παραμένουν στις επάλξεις. Ξέρω ότι τα μέλη του Ποσειδώνα προέρχονται από τα κατεχόμενα εδάφη. Από τον Μάιο, έχουμε εμπλακεί σε έναν εντατικό διάλογο με απώτερο στόχο την απαλλαγή από τα κατοχικά στρατεύματα και την επανένωση.

συνέχεια...

Ομιλίες / Δηλώσεις Προέδρου

Δελτία Τύπου

Videos on line

Επικοινωνία με τον Πρόεδρο

Προεδρικό Μέγαρο

Η Διαδικτυακή Πύλη της Ευρωπαϊκής ΈνωσηςΑρχή

© 2008 - 2016 Κυπριακή Δημοκρατία, Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας

Αρχική Σελίδα | Κυβερνητική Πύλη Διαδικτύου | Αποποίηση | Υπεύθυνος Σελίδας