Türkçe  |  English
Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας

Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας

Σημαία Κυπριακής Δημοκρατίας
 

Συνήθεις Ερωτήσεις | Χάρτης Πλοήγησης | Συνδέσεις | Επικοινωνία 

Αναζήτηση:

Αναζήτηση

Ειδική Αναζήτηση    

ΕκτύπωσηΕκτύπωση

Δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας

06/05/2016

Η Κυπριακή Κυβέρνηση θα χειριστεί με τον πρέποντα τρόπο και με διασφάλιση των συμφερόντων της Κυπριακής Δημοκρατίας, το θέμα της ελευθεροποίησης της θεώρησης διαβατηρίων στους Τούρκους υπηκόους, είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης. Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους μετά την επιστροφή του στο Προεδρικό Μέγαρο από το χώρο διεξαγωγής των συνομιλιών για το Κυπριακό, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι η σημερινή συνάντηση του με τον ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας «κινήθηκε μέσα σε ένα θετικό κλίμα, θα πρέπει να πω. Έχουν προγραμματιστεί για το Μάιο εντατικές διαβουλεύσεις των διαπραγματευτών και συνάντηση των ηγετών στις 27 Μαΐου με, οφείλω να πω, ένα θετικό κλίμα και μια αποφασιστικότητα να αντιμετωπίσουμε τις υπάρχουσες διαφορές και δυσκολίες κατά τρόπο που, ενώ θα αντιμετωπίζονται οι ανησυχίες της κάθε μιας των κοινοτήτων, δεν θα επηρεάζονται την ίδια ώρα τα δικαιώματα της άλλης».

συνέχεια...

Χαιρετισμός του Προέδρου στην παρουσίαση του βιβλίου της Άννας Ανδρέου

04/05/2016

Για να είμαστε συνεπείς στις εκτιμήσεις μας για το βιβλίο της Άννας, θα πρέπει πρώτα από όλα να κάνουμε μερικές διαπιστώσεις για την ίδια τη συγγραφέα, η οποία είναι η πρώτη και μοναδική Κύπρια δημοσιογράφος, που αντί να αρκεστεί να γράφει για την Τουρκία από την Λευκωσία από την οποία κατάγεται, επέλεξε να ζήσει στην Κωνσταντινούπολη και να εργάζεται εκεί τα τελευταία 12 χρόνια. Η Άννα, στην επαγγελματική της επιλογή, δεν ακολούθησε σε καμία περίπτωση τον παραδοσιακό, ασφαλή δρόμο, αλλά εκείνο της ανατροπής.

συνέχεια...

Μήνυμα του Προέδρου με την ευκαιρία του Πάσχα

03/05/2016

Συμπατριώτισσες, συμπατριώτες, Είναι με μεγάλο σεβασμό και κατάνυξη, που με την ευκαιρία της μεγάλης γιορτής της Ανάστασης του Κυρίου, απευθύνομαι προς ολόκληρο τον κυπριακό λαό επιθυμώντας να στείλω μαζί με τις ευχές μου και ένα μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας. Μήνυμα ελπίδας που εκπέμπει η ίδια η μεγάλη γιορτή της Αναστάσεως, αλλά και προκύπτει από το έργο που ως κοινωνία και ως πολιτεία έχουμε επιτελέσει, τόσο για την ανασυγκρότηση της χώρας μας όσο και για την επίλυση του εθνικού μας ζητήματος.

συνέχεια...

Δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας για το Κυπριακό

27/04/2016

Όλοι έχουμε να κερδίσουμε από μια λύση του κυπριακού προβλήματος, αρκεί αυτή η λύση να είναι βιώσιμη, λειτουργική, διαρκής και να μη δημιουργεί δικαίους και αδίκους, είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης. Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο περιθώριο της επίσκεψης του στο στρατόπεδο «Αντιστράτηγου Βασίλειου Σταμπούλη» στον Άγιο Ιωάννη Μαλούντας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ερωτηθείς αν πιστεύει πως το 2016 μπορεί να είναι η χρονιά της λύσης, είπε ότι «αν υπάρξει αποφασιστική μετατροπή της ρητορικής σε πραγματική στήριξη αυτού που επιδιώκουμε για λύση, δηλαδή μια λύση που θα ανταποκρίνεται στις προσδοκίες αλλά και τις ανησυχίες και των δύο κοινοτήτων εγώ λέγω, τότε ναι, υπάρχει προοπτική. Οφείλουν να συνειδητοποιήσουν όλοι οι εμπλεκόμενοι, και ιδιαίτερα η Τουρκία, ότι δεν είναι αρκετές οι ευχές.

συνέχεια...

Ο Πρόεδρος επισκέφθηκε το στρατόπεδο «Αντιστράτηγου Βασίλειου Καποτά»

27/04/2016

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης επισκέφθηκε σήμερα, με την ευκαιρία των εορτών του Πάσχα, το στρατόπεδο «Αντιστράτηγος Βασίλειος Καποτάς», στην Λευκωσία, συνοδευόμενος από τον Υπουργό Άμυνας κ. Χριστόφορο Φωκαϊδη, στην παρουσία του Αρχηγού της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγου Γεώργιου Μπασιακούλη. Μιλώντας στους αξιωματικούς και τους οπλίτες, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε «να ευχηθώ ό,τι καλύτερο σε εσάς και τις οικογένειές σας και πριν και πάνω από όλα Ανάσταση στην πατρίδα μας.

συνέχεια...

Ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας

27/04/2016

Στο πλαίσιο της Αναπτυξιακής Μεταρρύθμισης και της προσπάθειας για ενίσχυση του επενδυτικού περιβάλλοντος και προβολής της Κύπρου ως επενδυτικού προορισμού, η Μονάδα Διοικητικής Μεταρρύθμισης (ΜΔΜ) σε συνεργασία με τον CIPA ετοίμασαν ολοκληρωμένο Οδηγό για επενδυτές. Ο Οδηγός παρέχει απλή και ολοκληρωμένη πληροφόρηση όσον αφορά το νομικό και φορολογικό πλαίσιο της Κύπρου, τα κίνητρα για τους επενδυτές και τις επιχειρήσεις, τη διαδικασία εγγραφής εταιρίας στην Κύπρο, πληροφόρηση για τις εποπτικές Αρχές, καθώς και συγκεντρωμένα στοιχεία επικοινωνίας με όλους τους αρμόδιους φορείς και οργανισμούς.

συνέχεια...

Ο Πρόεδρος επισκέφθηκε το στρατόπεδο ΕΛΔΥΚ στον Άγιο Ιωάννη Μαλούντας

27/04/2016

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, συνοδευόμενος από τον Υπουργό Αμυνας κ. Χριστόφορο Φωκαϊδη, επισκέφθηκε σήμερα, με την ευκαιρία των εορτών του Πάσχα, το στρατόπεδο της ΕΛΔΥΚ «Αντιστράτηγος Βασίλειος Σταμπούλης», στον Άγιο Ιωάννη, Μαλούντας. Καλωσορίζοντας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο Διοικητής της ΕΛΔΥΚ Συνταγματάρχης Εμμανουήλ Θεοδώρου είπε, μεταξύ άλλων, ότι: «Η παρουσία σας εδώ, παρά το βαρύ σας πρόγραμμα, δείχνει την αγάπη που αισθάνεται ο κυπριακός λαός.

συνέχεια...

Ο Πρόεδρος απηύθυνε ευχές στο προσωπικό του Προεδρικού Μεγάρου

26/04/2016

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης απηύθυνε σήμερα στο προσωπικό του Προεδρικού Μεγάρου ευχές με την ευκαιρία της Ανάστασης και του Πάσχα. Απευθυνόμενος στο προσωπικό του Προεδρικού Μεγάρου, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε: «Θέλω να ευχηθώ σε όλες και όλους Καλή Ανάσταση και, το πιο σημαντικό, να παρακολουθήσουμε το χρόνο που τρέχει εξελίξεις που να μας επιτρέπουν να πούμε και Καλή Ανάσταση στη χώρα μας. Οι επόμενες των ημερών θα είναι για όλους μέρες προβληματισμού, αλλά και ξεκούρασης και για μας πιο δημιουργικής παρουσίας, έτσι ώστε να ανταποκριθούμε στα προβλήματα που ο λαός μας αντιμετωπίζει». Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρόσφερε λαμπάδες στα μέλη του προσωπικού του Προεδρικού Μεγάρου.

Χαιρετισμός του Προέδρου της Δημοκρατίας στα εγκαίνια του «Science cafι»

09/05/2016

Η δημιουργία του πρωτοποριακού αυτού χώρου πραγματικά είναι μια κατάκτηση στις μέρες μας, όπου όλοι καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις με ισχυρή θέληση και νέα νοοτροπία. Η πρωτοβουλία για τη δημιουργία του χώρου αυτού ξεκίνησε λίγους μόνο μήνες μετά το δύσκολο Μάρτιο του 2013. Η πληροφορία πως η Ευρωπαϊκή Ένωση καθιέρωσε ένα πρόγραμμα με την ονομασία Science Cafι ενθουσίασε τους ανθρώπους που δημιούργησαν αυτόν το μοναδικό χώρο.

συνέχεια...

Ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας

24/04/2016

Με αφορμή τη σημερινή 101η τραγική επέτειο της γενοκτονίας των Αρμενίων από τους Νεότουρκους, η Κυπριακή Κυβέρνηση καταδικάζει το αποτρόπαιο αυτό έγκλημα, το οποίο αποτελεί όνειδος στην Ιστορία της ανθρωπότητας. Η Κυβέρνηση εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη και συμπαράστασή της προς τον αρμενικό λαό, στηρίζοντας την προσπάθεια για αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων από το διεθνή παράγοντα.

Ομιλίες / Δηλώσεις Προέδρου

Δελτία Τύπου

Videos on line

Επικοινωνία με τον Πρόεδρο

Προεδρικό Μέγαρο

Η Διαδικτυακή Πύλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης



Αρχή

© 2008 - 2016 Κυπριακή Δημοκρατία, Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας

Αρχική Σελίδα | Κυβερνητική Πύλη Διαδικτύου | Αποποίηση | Υπεύθυνος Σελίδας