Türkçe  |  English
Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας

Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας

Σημαία Κυπριακής Δημοκρατίας
 

Συνήθεις Ερωτήσεις | Χάρτης Πλοήγησης | Συνδέσεις | Επικοινωνία 

Αναζήτηση:

Αναζήτηση

Ειδική Αναζήτηση    

ΕκτύπωσηΕκτύπωση

Γραπτή δήλωση του Προέδρου για τη θλιβερή επέτειο της 21ης Απριλίου

21/04/2015

Συμπληρώνονται φέτος 48 χρόνια από την αποφράδα ημέρα της κατάλυσης της δημοκρατίας στην Ελλάδα με το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967, που καταδυνάστευε τον ελληνικό λαό για επτά χρόνια. Δυστυχώς, η θλιβερή κατάληξη της επταετούς δικτατορίας στην Ελλάδα ήταν η συντέλεση του πραξικοπήματος στην Κύπρο που άνοιξε την κερκόπορτα για την τουρκική εισβολή και την κατοχή μεγάλου μέρους της Κυπριακής Δημοκρατίας από τα τουρκικά στρατεύματα.

συνέχεια...

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μεταβαίνει σε Βρυξέλλες και Ερεβάν

22/04/2015

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, συνοδευόμενος από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο κ. Νίκο Χριστοδουλίδη μεταβαίνει αύριο στις Βρυξέλλες, όπου θα συμμετάσχει στην έκτακτη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, η οποία θα λάβει χώρα μετά από αίτημα του Πρωθυπουργού της Ιταλίας για συζήτηση του φαινομένου της λαθρομετανάστευσης και τρόπων αντιμετώπισής του. Στις 23 Απριλίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα μεταβεί από τις Βρυξέλλες στο Ερεβάν της Αρμενίας, όπου στις 24 του μηνός θα παραστεί στις εκδηλώσεις με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη γενοκτονία των Αρμενίων. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα επιστρέψει στην Κύπρο στις 25 Απριλίου.

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέλαβε την Ετήσια Έκθεση του Κυπριακού Οργανισμού Αγροτικών Πληρωμών για το 2013

22/04/2015

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέλαβε την Ετήσια Έκθεση του Κυπριακού Οργανισμού Αγροτικών Πληρωμών για το 2013O Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης παρέλαβε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, την Ετήσια Έκθεση του Κυπριακού Οργανισμού Αγροτικών Πληρωμών για το 2013 από τον Επίτροπο Αγροτικών Πληρωμών του ΚΟΑΠ κ. Κώστα Πετρίδη. Παραλαμβάνοντας την Έκθεση, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνεχάρη τον Οργανισμό για την πρόοδο που έχει επιτελέσει σε ό,τι αφορά την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, με την υποβολή αιτήσεων και τη διεξαγωγή των πληρωμών στους δικαιούχους να γίνεται μέσω του διαδικτύου.Γραπτή δήλωση του Προέδρου για τη σημερινή απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

19/04/2015

Χαιρετίζω τη σημερινή απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων για το πλαίσιο αφερεγγυότητας η οποία λήφθηκε σε πνεύμα υπευθυνότητας και συλλογικότητας, προς όφελος της κοινωνίας ευρύτερα. Επιθυμώ να εκφράσω τις θερμότατες μου ευχαριστίες προς τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ κ. Αβέρωφ Νεοφύτου, τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ κ. Νικόλα Παπαδόπουλο, τον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ κ. Μαρίνο Σιζόπουλο και βεβαίως τις κοινοβουλευτικές ομάδες των εν λόγω κομμάτων που υπερψήφισαν τα νομοσχέδια, χωρίς να παραγνωρίζω τη στάση των υπολοίπων κομμάτων που έστω και αν καταψήφισαν το νομοσχέδιο συνέβαλαν στην τελική τους μορφή.

συνέχεια...

Χαιρετισμός του Προέδρου στην τελετή των εγκαινίων του Γραμμικού Πάρκου Βαθκειάς

18/04/2015

Αισθάνομαι ιδιαίτερη χαρά που τελούνται σήμερα τα εγκαίνια ενός μεγαλεπήβολου έργου, του Γραμμικού Πάρκου Βαθκειάς, ενός εκ των πλέον σημαντικών έργων υποδομής και ανάπτυξης που εκτελέστηκε στην ανατολική περιοχή της Λεμεσού με πολλαπλά οικονομικά, κοινωνικά και πολιτιστικά οφέλη. Πρόκειται για έργο μεγάλης τοπικής σημασίας, το οποίο θα απολαμβάνουν οι δημότες όχι μόνο της Μέσα Γειτονιάς, αλλά και της ευρύτερης Λεμεσού, γενικότερα. Το Γραμμικό Πάρκο, του οποίου η πρώτη φάση εγκαινιάζεται σήμερα, είναι ένα όραμα δεκαετιών που γίνεται πραγματικότητα. Η ιδέα αυτού του ξεχωριστού έργου συνελήφθη πριν από 25 σχεδόν χρόνια και για την ολοκλήρωσή του, εργάστηκαν και συνεργάστηκαν μεταξύ τους όλοι οι Δήμαρχοι, τα Δημοτικά Συμβούλια, οι Κυβερνήσεις και οι αρμόδιες κρατικές Υπηρεσίες, στις δυόμιση αυτές δεκαετίες.

συνέχεια...

Συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Γενικό Γραμματέα του ΚΚΕ

17/04/2015

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, στο πλαίσιο επίσκεψης εργασίας που πραγματοποιεί στην Αθήνα, συναντήθηκε σήμερα το απόγευμα με τον Γενικό Γραμματέα του ΚΚΕ κ. Δημήτρη Κουτσούμπα, στην παρουσία του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Νίκου Χριστοδουλίδη και του Πρέσβη της Κύπρου στην Αθήνα κ. Κυριάκου Κενεβέζου. Ο κ. Κουτσούμπας, αμέσως μετά τη συνάντηση, δήλωσε: «Εκφράσαμε τις εκτιμήσεις μας για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, της κρίσης, των διαπραγματεύσεων με τους εταίρους στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τις νέες δεσμεύσεις, κατά την άποψη του ΚΚΕ που η Κυβέρνηση αναλαμβάνει σε βάρος, πάλι, των συμφερόντων του λαού και της χώρας.

συνέχεια...

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας

17/04/2015

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, συνοδευόμενος από τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Ιωάννη Κασουλίδη, τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο κ. Νίκο Χριστοδουλίδη και τον Πρέσβη της Κύπρου στην Αθήνα κ. Κυριάκο Κενεβέζο, πραγματοποιεί επίσκεψη εργασίας στην Αθήνα. Στο πλαίσιο της επίσκεψης, συναντήθηκε σήμερα το πρωί με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας κ. Αλέξη Τσίπρα. Στο επίκεντρο της συνάντησης ήταν, μεταξύ άλλων, η ενημέρωση για τις εξελίξεις στο Κυπριακό ενόψει της επανέναρξης των συνομιλιών, θέματα οικονομίας, θέματα περιφερειακής συνεργασίας και διμερή θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

συνέχεια...

Συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Πρόεδρο τoυ Ποταμιού

17/04/2015

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, στο πλαίσιο επίσκεψης εργασίας που πραγματοποιεί στην Αθήνα, συναντήθηκε σήμερα το απόγευμα, με τον Πρόεδρο του κόμματος «Το Ποτάμι» κ. Σταύρο Θεοδωράκη, στην παρουσία του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Νίκου Χριστοδουλίδη και του Πρέσβη της Κύπρου στην Αθήνα κ. Κυριάκου Κενεβέζου. Ο κ. Θεοδωράκης αμέσως μετά τη συνάντηση δήλωσε: «Η γνωριμία μου με τον Πρόεδρο της Κύπρου είναι από την εποχή που ήμουν δημοσιογράφος. Εκτιμούσα πάντοτε τον ρεαλισμό του και το ευρωπαϊκό του πνεύμα και αυτό είναι σημείο συνάντησης. Το «Ποτάμι» ως κόμμα ευρωπαϊκών αρχών και αξιών και ως ρεαλιστική δύναμη θέλει να συζητά και εκτιμά τους ανθρώπους που έχουν αντίστοιχα χαρίσματα.

συνέχεια...

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, στην Αθήνα

17/04/2015

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, στο πλαίσιο επίσκεψης εργασίας που πραγματοποιεί στην Αθήνα, συναντήθηκε σήμερα το απόγευμα με τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά, στην παρουσία του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Νίκου Χριστοδουλίδη και του Πρέσβη της Κύπρου στην Αθήνα κ. Κυριάκου Κενεβέζου. Ο κ. Σαμαράς αμέσως μετά τη συνάντηση δήλωσε: «Ο τερματισμός των τουρκικών αποσταθεροποιητικών κινήσεων για την περιοχή είναι μια προϋπόθεση για να συνεχιστούν οι συνομιλίες, οι οποίες πράγματι πρέπει να συνεχιστούν για να υπάρξει λύση.

συνέχεια...

Συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Πρόεδρο του ΠΑ.ΣΟ.Κ.

17/04/2015

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, στο πλαίσιο επίσκεψης εργασίας που πραγματοποιεί στην Αθήνα, συναντήθηκε σήμερα το απόγευμα Πρόεδρο του ΠΑ.ΣΟ.Κ. κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, στην παρουσία του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Νίκου Χριστοδουλίδη και του Πρέσβη της Κύπρου στην Αθήνα κ. Κυριάκου Κενεβέζου. Ο κ. Βενιζέλος, αμέσως μετά τη συνάντηση δήλωσε: «Με την κυπριακή πολιτική και πολιτειακή ηγεσία και προσωπικά με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη έχουμε μακροχρόνιους στενούς δεσμούς. Συνεργαζόμαστε χρόνια πάνω στο κορυφαίο εθνικό μας θέμα, έτσι είναι πάρα πολύ εύκολο για μας να συζητήσουμε για τις τελευταίες εξελίξεις, να τις συνδέσουμε με μια προσπάθεια που έγινε όλο το προηγούμενο διάστημα.

συνέχεια...

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας

17/04/2015

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, στο πλαίσιο της επίσκεψης εργασίας που πραγματοποιεί στην Αθήνα, συνοδευόμενος από τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Ιωάννη Κασουλίδη, τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο κ. Νίκο Χριστοδουλίδη και τον Πρέσβη της Κύπρου στην Αθήνα κ. Κυριάκο Κενεβέζο, συναντήθηκε, σήμερα το μεσημέρι, με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο, στο Προεδρικό Μέγαρο.

συνέχεια...

Συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων

17/04/2015

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, στο πλαίσιο επίσκεψης εργασίας που πραγματοποιεί στην Αθήνα, συναντήθηκε σήμερα το απόγευμα με τον Πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Παναγιώτη Καμμένο, στην παρουσία του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Νίκου Χριστοδουλίδη και του Πρέσβη της Κύπρου στην Αθήνα, κ. Κυριάκου Κενεβέζου.

συνέχεια...

Ομιλίες / Δηλώσεις Προέδρου

Δελτία Τύπου

Videos on line

Επικοινωνία με τον Πρόεδρο

Προεδρικό Μέγαρο

Η Διαδικτυακή Πύλη της Ευρωπαϊκής ΈνωσηςΑρχή

© 2008 - 2015 Κυπριακή Δημοκρατία, Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας

Αρχική Σελίδα | Κυβερνητική Πύλη Διαδικτύου | Αποποίηση | Υπεύθυνος Σελίδας