Türkçe  |  English
Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας

Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας

Σημαία Κυπριακής Δημοκρατίας
 

Συνήθεις Ερωτήσεις | Χάρτης Πλοήγησης | Συνδέσεις | Επικοινωνία 

Αναζήτηση:

Αναζήτηση

Ειδική Αναζήτηση    

ΕκτύπωσηΕκτύπωση

Δηλώσεις του Προέδρου κατά την άφιξή του στη Νέα Υόρκη

23/09/2015

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, συνοδευόμενος από τη σύζυγο του κα Άντρη Αναστασιάδη, τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο κ. Νίκο Χριστοδουλίδη και τον Υφυπουργό παρά τω Προέδρω κ. Κωνσταντίνο Πετρίδη, έφθασε χθες από το Σικάγο στη Νέα Υόρκη για να λάβει μέρος στις εργασίες της 70ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, όπου το Σάββατο το πρωί, 26 Σεπτεμβρίου, θα προσφωνήσει τη Σύνοδο Κορυφής του ΟΗΕ για την υιοθέτηση της Αναπτυξιακής Ατζέντας μετά το 2015, ενώ το απόγευμα θα έχει ιδιαίτερη συνάντηση με τον Γενικό-Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών κ. Ban Ki-moon. Την Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου, ο κ. Αναστασιάδης θα προσφωνήσει την ολομέλεια της Γενικής Συνέλευσης. Στη Νέα Υόρκη έφθασε επίσης χωριστά ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Ιωάννης Κασουλίδης.

συνέχεια...

Συλλυπητήριο μήνυμα Προέδρου για το θάνατο του Κώστα Παπακώστα

21/09/2015

Είναι με μεγάλη θλίψη που πληροφορήθηκα στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου ευρίσκομαι, το θάνατο του πρώην Υπουργού Άμυνας Κώστα Παπακώστα. Ο Κώστας Παπακώστας υπήρξε μια προσωπικότητα που υπηρέτησε με αυτοθυσία την πατρίδα από τα πολύ νεανικά του χρόνια, δίνοντας το παρόν του σε όλους τους αγώνες, είτε κατά τον απελευθερωτικό αγώνα είτε για την υπεράσπιση της Κύπρου από ξένες επιβουλές είτε για την υπεράσπιση της δημοκρατίας στον τόπο μας.

συνέχεια...

Ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας

20/09/2015

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης επικοινώνησε τηλεφωνικώς απόψε από το Σικάγο, όπου βρίσκεται, με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Τσίπρα και τον συνεχάρη θερμά για την εκλογική επιτυχία του κόμματός του. Τόσο ο Πρόεδρος Αναστασιάδης όσο και ο κ. Τσίπρας επαναβεβαίωσαν την ισχυρή θέληση τους για συνέχιση της άριστης μεταξύ τους συνεργασίας, προς όφελος των δύο χωρών και του Ελληνισμού, ευρύτερα.

Ο Πρόεδρος αναχωρεί από το Λονδίνο για το Σικάγο

19/09/2015

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης αναχωρεί σήμερα για το Σικάγο από το Λονδίνο, όπου είχε χθες συνάντηση με τον Βρετανό Πρωθυπουργό κ. Ντέιβιντ Κάμερον. Κατά την παραμονή του στο Σικάγο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα πραγματοποιήσει επαφές με μέλη του Κογκρέσου, καθώς και με εκπροσώπους Οργανώσεων και μέλη της κυπριακής παροικίας. Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, συνοδευόμενος από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο κ. Νίκο Χριστοδουλίδη, αναχωρεί σήμερα το πρωί για το Σικάγο, όπου αύριο 20 Σεπτεμβρίου θα έχει συνάντηση με την εκεί κυπριακή ομογένεια.

συνέχεια...

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναχωρεί για το Λονδίνο

17/09/2015

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, συνοδευόμενος από τη σύζυγο του κα Άντρη Αναστασιάδη, αναχωρεί σήμερα,17 Σεπτεμβρίου, το απόγευμα για το Λονδίνο. Αύριο, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα έχει συνάντηση με τον Βρετανό Πρωθυπουργό κ. Ντέιβιντ Κάμερον, με τον οποίο θα συζητήσουν, ανάμεσα σε άλλα, την παρούσα φάση των συνομιλιών για το Κυπριακό, ζητήματα που αφορούν μεταρρυθμίσεις εντός της ΕΕ, τις διμερείς σχέσεις Κύπρου – Βρετανίας, καθώς και θέματα Ενέργειας.

συνέχεια...

Συνάντηση του Προέδρου με τον Διοικητή της Τράπεζας Αναπτύξεως του Συμβουλίου της Ευρώπης

16/09/2015

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης είχε σήμερα, Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου συνάντηση με το Διοικητή της Τράπεζας Αναπτύξεως του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΤΑΣΕ) κ. Rolf Wenzel όπου συζήτησε τη μέχρι τώρα συνεργασία της Κύπρου με την Τράπεζα καθώς και τρόπους περαιτέρω συνεργασίας. Στο πλαίσιο της συνάντησης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, παρουσία και του Υπουργού Οικονομικών κ. Χάρη Γεωργιάδη, ανακοίνωσε συνεισφορά δωρεάς ύψους €100.000 για την ίδρυση Ταμείου από την ΤΑΣΕ με σκοπό την χρηματοδότηση διαμετακομιστικών κέντρων και κέντρων υποδοχής προσφύγων και οικονομικών μεταναστών. Η Κύπρος είναι η πρώτη χώρα η οποία συνεισφέρει στο εν λόγω Ταμείο.

συνέχεια...

Χαιρετισμός του Προέδρου στα εγκαίνια της Θεολογικής Σχολής Εκκλησίας Κύπρου

15/09/2015

Είναι πραγματικά με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση που χαιρετίζω την ίδρυση της Θεολογικής Σχολής Εκκλησίας Κύπρου. Η πράξη της ίδρυσης της Σχολής αυτής αποτελεί τη συνέχεια, αλλά και την υλοποίηση ενός οράματος για την παιδεία αυτού του τόπου, που ξεκίνησε από την ίδρυση της Ελληνικής Σχολής το 1812, από τον τότε Αρχιεπίσκοπο και εθνομάρτυρα Κυπριανό και συνεχίζεται από την Εκκλησία ως τις μέρες μας. Η απόφαση δε να ιδρυθεί η Θεολογική Σχολή Εκκλησίας Κύπρου στον ίδιο ιστορικό χώρο, παραπλεύρως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου, έχει ιδιαίτερη και βαρύνουσα σημασία. Ο χώρος αυτός απoτέλεσε για αιώνες το ιστορικό κέντρο της πατρίδας μας και συνεχίζει να επιτελεί ένα ρόλο σημαντικό για το παρόν και το μέλλον ολόκληρου του λαού της Κύπρου.

συνέχεια...

O Πρόεδρος παρέστη στην εναρκτήρια δεξίωση του Συνεδρίου «Ναυτιλιακή Κύπρος 2015»

14/09/2015

Η Κυπριακή Κυβέρνηση θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να διαφυλάξει και να αναπτύξει περαιτέρω τον σημαντικό τομέα της ναυτιλίας, είπε χθες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, μιλώντας στην εναρκτήρια δεξίωση του Συνεδρίου «Ναυτιλιακή Κύπρος 2015», στη Λεμεσό. Στον χαιρετισμό του στην εκδήλωση, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε, μεταξύ άλλων, ότι «η Κύπρος είναι καλά γνωστή για την ισχυρή ναυτιλιακή της παράδοση δια μέσω των αιώνων μέχρι και σήμερα. Τις τελευταίες δεκαετίες η Κύπρος έχει οικοδομήσει μια εξαίρετη ναυτιλιακή υποδομή και ένα υψηλό επίπεδο τεχνογνωσίας. Η κυπριακή ναυτιλιακή βιομηχανία είναι σήμερα μια από τις μεγαλύτερες της ΕΕ και 10η διεθνώς.

συνέχεια...

Χαιρετισμός Προέδρου στο δείπνο της Κυπριακής Ένωσης Πλοιοκτητών

14/09/2015

Σας καλωσορίζω στην Κύπρο, στο Προεδρικό Μέγαρο. Μιλώντας με διακεκριμένους επιχειρηματίες, οι οποίοι γνωρίζουν καλύτερα παντός άλλου τις διεθνείς αγορές, τη διεθνή ανταγωνιστικότητα, θέλω να πω ότι οι συμβουλές σας είναι εκείνες που μας οδήγησαν στο να καταστήσουμε την κυπριακή ναυτιλία, ίσως, μια εκ των πρωταγωνιστριών: τρίτη στην Ευρώπη, δέκατη στον κόσμο. Θέλω να πιστεύω και να ελπίζω ότι, με τους ταχείς ρυθμούς εκσυγχρονισμού που προχωράμε, μέσα και από τις δικές σας συμβουλές, από τη σοφία που η πείρα δημιουργεί, θα διαδραματίσουμε ακόμη σημαντικότερο ρόλο.

συνέχεια...

Δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας για το Κυπριακό

14/09/2015

Η αποφασιστικότητα μας είναι να δουλέψουμε με εντατικούς ρυθμούς και καλή διάθεση, προκειμένου το συντομότερο δυνατόν να εξευρεθεί μια αποδεκτή και από τις δύο κοινότητες συμφωνία, είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης. Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, μετά την επιστροφή του στο Προεδρικό Μέγαρο από το παλαιό αεροδρόμιο Λευκωσίας, όπου παρακάθισε σε συνομιλίες με τον ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας κ. Μουσταφά Ακκιντζί, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ερωτηθείς αν κατά τη σημερινή συνάντηση των ηγετών έγινε ανασκόπηση των μέχρι στιγμής διαπραγματεύσεων, είπε ότι «έγινε μια συνολική ανασκόπηση της μέχρι σήμερα προόδου.

συνέχεια...

Ομιλίες / Δηλώσεις Προέδρου

Δελτία Τύπου

Videos on line

Επικοινωνία με τον Πρόεδρο

Προεδρικό Μέγαρο

Η Διαδικτυακή Πύλη της Ευρωπαϊκής ΈνωσηςΑρχή

© 2008 - 2015 Κυπριακή Δημοκρατία, Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας

Αρχική Σελίδα | Κυβερνητική Πύλη Διαδικτύου | Αποποίηση | Υπεύθυνος Σελίδας