Türkçe  |  English
Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας

Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας

Σημαία Κυπριακής Δημοκρατίας
 

Συνήθεις Ερωτήσεις | Χάρτης Πλοήγησης | Συνδέσεις | Επικοινωνία 

Αναζήτηση:

Αναζήτηση

Ειδική Αναζήτηση    

ΕκτύπωσηΕκτύπωση

Επιμνημόσυνος λόγος στο μνημόσυνο των θανόντων ευεργετών και μελών του Μελάθρου Αγωνιστών ΕΟΚΑ

16/11/2014

Αισθάνομαι μεγάλη τιμή και συγκίνηση που βρίσκομαι σήμερα ανάμεσά σας για να τιμήσουμε τη μνήμη των θανόντων ευεργετών και μελών του Μελάθρου Αγωνιστών ΕΟΚΑ, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 25 χρόνων λειτουργίας του Μελάθρου. Εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Νίκο Αναστασιάδη, που δεν κατέστη να δυνατό να βρίσκεται ο ίδιος εδώ, όπως θα το ήθελε, θέλω να σας μεταφέρω τους θερμούς χαιρετισμούς του και την εκτίμηση και σεβασμό του προς όλους εσάς και όσους με την προσφορά και την αγάπη τους έχουν στηρίξει εμπράκτως το φιλανθρωπικό αυτό νοσηλευτήριο του Μελάθρου Αγωνιστών και την υψηλή αποστολή του.

συνέχεια...

Δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας

14/11/2014

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης μετέβη σήμερα σε ιατρικό κέντρο στη Λευκωσία για εξετάσεις. Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, εξερχόμενος του ιατρικού κέντρου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ερωτηθείς πώς αισθάνεται απάντησε: «Πάρα πολύ καλά. Άρχισαν οι προκαταρκτικές εξετάσεις, ώστε η προετοιμασία να μας δημιουργήσει τις απαραίτητες προϋποθέσεις για μια επιτυχή επέμβαση». Ερωτηθείς αν το πρόγραμμα δραστηριοτήτων του θα είναι πλέον πιο χαλαρό, απάντησε: «Εν μέρει. Τα σοβαρά θα γίνουν».

Χαιρετισμός του του Προέδρου στην εκδήλωση «Μνήμες Κατεχομένων»

14/11/2014

Κύριε Πρόεδρε της Βουλής των Αντιπροσώπων, Κύριε Πρόεδρε της Ένωσης Κατεχόμενων Δήμων, Κύριοι Δήμαρχοι, Κυρίες και Κύριοι, Αποφράδα ημέρα η 15η Νοεμβρίου 1983 για όλους τους Κυπρίους, γιατί αποτελεί το ορόσημο και την κορύφωση των τουρκικών προκλήσεων εις βάρος του σκληρά δοκιμαζόμενου λαού μας και της κρατικής οντότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας. Συμπληρώνονται σήμερα 31 χρόνια από την παράνομη ανακήρυξη του ψευδοκράτους. Μια ενέργεια που αποτελεί την κορύφωση των διχοτομικών ενεργειών της Άγκυρας, αλλά και της προσπάθειας νομιμοποίησης των τετελεσμένων της εισβολής και της κατοχής.

συνέχεια...

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας ευχήθηκε στον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο

13/11/2014

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης εξέφρασε σήμερα θερμές ευχές στον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο Β' για την ονομαστική του εορτή. Σε δηλώσεις του στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αναφέρθηκε στη στενή συνεργασία Πολιτείας και Εκκλησίας, ενώ ερωτηθείς είπε ότι ο κλονισμός της υγείας του «δεν είναι όσο σοβαρός παρουσιάζεται».

συνέχεια...

Δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας

12/11/2014

Σε δηλώσεις για το θέμα της υγείας του προέβη απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης. Στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΚΕΒΕ και ερωτηθείς από δημοσιογράφο για το θέμα της υγείας του και της χειρουργικής επέμβασης στην οποία θα υποβληθεί, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «μόλις τελειώσει ένα βεβαρημένο πρόγραμμα μέχρι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, στις 17 και 18 του Δεκέμβρη, αμέσως μετά τις γιορτές θα προχωρήσουμε, όπως οι γιατροί εισηγούνται, σε μια επέμβαση προς διόρθωση του κακού».

συνέχεια...

Χαιρετισμός του Προέδρου στην Ετήσια Γενική Συνέλευση του ΚΕΒΕ

12/11/2014

Κυρίες και κύριοι, Με ιδιαίτερη ικανοποίηση χαιρετίζω την 87η ετήσια Γενική Συνέλευση του Κυπριακού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου. Η περσινή σύνοδος του ΚΕΒΕ βρήκε την Κυπριακή Δημοκρατία να διέρχεται μια από τις κρισιμότερες περιόδους στη σύγχρονη οικονομική ιστορία της. Ήταν τότε που αγωνιζόμασταν να ανασυγκροτήσουμε το τραπεζικό μας σύστημα και να συγκρατήσουμε την οικονομία από την κατάρρευση. Ήταν τότε που από αυτό το βήμα, και αναγνωρίζοντας πλήρως τον ρόλο του ιδιωτικού τομέα και του εμποροβιομηχανικού μας κόσμου σε αυτή την μεγάλη εθνική προσπάθεια, σας καλούσα σε συμπόρευση για το καλό της χώρας.

συνέχεια...

Χαιρετισμός του Προέδρου στην τελετή για την Ημέρα Ανάμνησης των θυμάτων των παγκοσμίων πολέμων

11/11/2014

Αποτελεί χρέος της Πολιτείας και της κοινωνίας ευρύτερα, να μην ξεχνούμε και να τιμούμε τους ανθρώπους που θυσίασαν τη ζωή τους στους αγώνες για ελευθερία και δημοκρατία. Κλείνουμε ευλαβικά το γόνυ μπροστά σε αυτούς που δεν λογάριασαν τη ζωή τους και θυσιάστηκαν για να ζούμε εμείς σήμερα ελεύθεροι και αξιοπρεπείς. Τιμούμε τα εκατομμύρια των ανθρώπων που αγωνίστηκαν και βίωσαν τη θηριωδία των δύο παγκοσμίων πολέμων. Όσα χρόνια και αν περάσουν, η νίκη κατά του ολοκληρωτισμού και του φασισμού θα αποτελεί πάντα ένα από τα μεγαλύτερα συλλογικά επιτεύγματα της ανθρωπότητας.

συνέχεια...

Κοινή συνέντευξη Τύπου του Προέδρου της Δημοκρατίας, του Προέδρου της Αιγύπτου και του Πρωθυπουργού της Ελλάδας

08/11/2014

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, ο Πρόεδρος της Αιγύπτου κ. Αμπτνέλ Φατάχ αλ Σίσι και ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας κ. Αντώνης Σαμαράς, είχαν σήμερα στο Κάιρο τριμερή Σύνοδο Κορυφής. Μετά τη Σύνοδο, οι δύο Πρόεδροι και ο Πρωθυπουργός έδωσαν κοινή συνέντευξη Τύπου. Μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου, μέσω διερμηνέα, ο Πρόεδρος της Αιγύπτου ανέφερε ότι η σημερινή Σύνοδος προβλέπει την ενίσχυση των ιστορικών και ιδιαίτερων δεσμών ανάμεσα στις τρεις χώρες.

συνέχεια...

Ο Πρόεδρος θα συμμετάσχει στην τριμερή Σύνοδο Κορυφής Κύπρου-Ελλάδας-Αιγύπτου

08/11/2014

Πραγματοποιείται σήμερα στο Κάιρο με τη συμμετοχή του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη, η τριμερής Σύνοδος Κορυφής Κύπρου – Ελλάδας – Αιγύπτου, στην οποία θα συμμετάσχουν ο Πρόεδρος της Αιγύπτου Abdel Fattah al Sisi και ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας κ. Αντώνης Σαμαράς. Στη Σύνοδο θα συζητηθούν θέματα που αφορούν την τριμερή συνεργασία σε διεθνή φόρα και τρόποι περαιτέρω εμβάθυνσής της, καθώς και οι προοπτικές συνεργασίας σε άλλους τομείς κοινού ενδιαφέροντος.

συνέχεια...

Ο Πρόεδρος συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας

07/11/2014

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης συναντήθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας κ. Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στην Κύπρο. Ο κ. Σαμαράς, συνοδευόμενος από τον Αντιπρόεδρο της Ελληνικής Κυβέρνησης, Υπουργό Εξωτερικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο και τα μέλη της ελληνικής αντιπροσωπείας, έφθασε στις 9 το πρωί στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου τον υποδέχθηκε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης. Στη συνέχεια ο Πρόεδρος και ο Πρωθυπουργός είχαν κατ’ ιδίαν συνάντηση στην παρουσία των Υπουργών Εξωτερικών Κύπρου και Ελλάδας, την οποίαν ακολούθησε διευρυμένη συνάντηση των δύο αντιπροσωπειών.

συνέχεια...

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έφθασε στο Κάιρο

07/11/2014

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης έφθασε απόψε στο Κάιρο για να συμμετάσχει στην τριμερή σύνοδο Κορυφής με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου και τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας. Στο αεροδρόμιο του Καΐρου, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας υποδέχθηκε ο Υπουργός Πετρελαίου και Ορυκτού Πλούτου της Αιγύπτου κ. Sherύf Ismaύl. Η Σύνοδος θα πραγματοποιηθεί αύριο το πρωί. Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας συνοδεύουν ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Ιωάννης Κασουλίδης και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

Χαιρετισμός του Προέδρου στην τελετή αποφοίτησης του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου

07/11/2014

Νιώθω ιδιαίτερη χαρά που βρίσκομαι απόψε μαζί σας για να απευθύνω χαιρετισμό στην τελετή αποφοίτησης του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου και να συγχαρώ τόσο τους φοιτητές όσο και το ίδιο το Πανεπιστήμιο για το ακαδημαϊκό και επιστημονικό του έργο. Το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου ιδρύθηκε το 2006 και αποτελεί το δεύτερο κατά σειρά ίδρυσης κρατικό ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα της χώρας. Στα εννιά χρόνια λειτουργίας του ο αριθμός των φοιτητών του αυξήθηκε με πολύ γρήγορους ρυθμούς, ξεπερνώντας τους 4000 κατά το τρέχον ακαδημαϊκό έτος.

συνέχεια...

Ομιλίες / Δηλώσεις Προέδρου

Δελτία Τύπου

Videos on line

Επικοινωνία με τον Πρόεδρο

Προεδρικό Μέγαρο

Η Διαδικτυακή Πύλη της Ευρωπαϊκής ΈνωσηςΑρχή

© 2008 - 2014 Κυπριακή Δημοκρατία, Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας

Αρχική Σελίδα | Κυβερνητική Πύλη Διαδικτύου | Αποποίηση | Υπεύθυνος Σελίδας