Türkçe  |  English
Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας

Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας

Σημαία Κυπριακής Δημοκρατίας
 

Συνήθεις Ερωτήσεις | Χάρτης Πλοήγησης | Συνδέσεις | Επικοινωνία 

Αναζήτηση:

Αναζήτηση

Ειδική Αναζήτηση    

ΕκτύπωσηΕκτύπωση

Ομιλία του Προέδρου στη συνάντηση με φορείς της Επαρχίας Λευκωσίας

18/06/2015

Κύριοι Δήμαρχοι, κύριοι Βουλευτές, Κοινοτάρχες, εκλεκτοί φίλοι, Θα ήθελα να δηλώσω ότι αισθάνομαι πραγματικά ευτυχής που μου δίνεται η ευκαιρία ύστερα από 26 μήνες διακυβέρνησης να είμαι σε θέση να εξαγγείλω την εκτέλεση συγκεκριμένων έργων που θα συμβάλουν σημαντικά στην ανάπτυξη της οικονομίας και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών. Επιθυμία και ευχή μου ήταν να μπορούσα να εξαγγείλω νωρίτερα ανάλογη δέσμη μέτρων. Όμως, όπως καλά γνωρίζετε η οικονομική κατάσταση της χώρας δεν θα μου επέτρεπε να μιλώ για υλοποίηση, αλλά μάλλον να δίνω.

συνέχεια...

Χαιρετισμός του Προέδρου στην εκδήλωση του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής, TELETHON

16/06/2015

Χαιρετισμός του Προέδρου στην εκδήλωση του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής, TELETHON Σας καλωσορίζω στο Προεδρικό, στη σημαντική αυτή φιλανθρωπική εκδήλωση του ΤΕLΕΤΗΟΝ, η οποία έχει καταστεί ένας από τους πιο σημαντικούς θεσμούς ανθρωπιστικής δράσης και αλληλεγγύης στη χώρα μας. Από αυτό το βήμα και με το μήνυμα του TELETHON «Ας μιλήσει η καρδιά μας», στέλνουμε και φέτος, όλοι μαζί, μηνύματα ανθρωπιάς και ελπίδας προς τους πάσχοντες από νευρολογικές, νευρομυϊκές και άλλες γενετικές παθήσεις, συνανθρώπων μας. Το μήνυμα ότι στεκόμαστε και θα συνεχίσουμε να στεκόμαστε δίπλα στους συνανθρώπους μας που μας έχουν ανάγκη.

συνέχεια...

Ο Πρόεδρος δέχθηκε τα διαπιστευτήρια του νέου Πρέσβη της Δημοκρατίας της Γουινέας

16/06/2015

Ο Πρόεδρος δέχθηκε τα διαπιστευτήρια του νέου Πρέσβη της Δημοκρατίας της ΓουινέαςΟ Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης δέχθηκε σήμερα, σε επίσημη τελετή στο Προεδρικό Μέγαρο, τα διαπιστευτήρια του νέου Πρέσβη της Γουινέας, με έδρα το Κάιρο, στην Κυπριακή Δημοκρατία κ. Soriba Camara. Επιδίδοντας τα διαπιστευτήριά του στη γαλλική γλώσσα, ο κ. Camara είπε: «Εξοχότατε κ. Πρόεδρε της Κυπριακής Δημοκρατίας, Εξοχότατε κ. Υπουργέ Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, Έντιμα και εκλεκτά ανώτερα στελέχη της Δημοκρατίας, Κατ’ αρχάς, θα ήθελα να σας μεταφέρω τους θερμούς χαιρετισμούς του Εξοχότατου Προέδρου της Δημοκρατίας της Γουινέας κ. Alpha Condι. Επιτρέψτε μου επίσης να σας ευχαριστήσω για την υποδοχή και την προσοχή, των οποίων τύχαμε η αντιπροσωπεία μου και εγώ προσωπικά.

συνέχεια...

Ο Πρόεδρος αρχίζει την επίσημη επίσκεψη του στο Ισραήλ

15/06/2015

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης αρχίζει σήμερα την επίσημη επίσκεψη του στο Ισραήλ, συνοδευόμενος από αντιπροσωπεία που αποτελείται από τους Υπουργούς Εξωτερικών κ. Ιωάννη Κασουλίδη, Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Γιώργο Λακκοτρύπη, τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο κ. Νίκο Χριστοδουλίδη και υπηρεσιακούς παράγοντες. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα τύχει σήμερα επίσημης υποδοχής από τον Πρόεδρο του Ισραήλ κ. Ρεουβέν Ρίβλιν, στην Προεδρική Κατοικία και θα ακολουθήσει συνάντηση.

συνέχεια...

Χαιρετισμός του Προέδρου στην τελετή αποφοίτησης προπτυχιακών φοιτητών του Πανεπιστημίου Κύπρου

15/06/2015

Νιώθω ιδιαίτερη τιμή που δίνεται η ευκαιρία απόψε να χαιρετίσω την 20η τελετή αποφοίτησης του Πανεπιστημίου Κύπρου και να συγχαρώ τόσο τους φοιτητές όσο και το ίδιο το Πανεπιστήμιο για το ακαδημαϊκό και επιστημονικό του έργο. Η τελετή αυτή είναι σημαντική για τους καθηγητές και το προσωπικό του Πανεπιστημίου αλλά ιδιαιτέρως για τους απόφοιτους, που ολοκληρώνουν με επιτυχία τον κύκλο των προπτυχιακών τους σπουδών και προχωρούν σε μια νέα περίοδο για την προσωπική και επαγγελματική τους πορεία.

συνέχεια...

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Ισραήλ

15/06/2015

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του ΙσραήλΟ Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης έτυχε σήμερα επίσημης υποδοχής από τον Πρόεδρο του Ισραήλ κ. Ρέουβεν Ρίβλιν, στην Προεδρική Κατοικία στην Ιερουσαλήμ. Κατά την επίσημη τελετή υποδοχής, στρατιωτικό άγημα απέδιδε τις δέουσες τιμές, έγινε ανάκρουση των Εθνικών Ύμνων των δύο χωρών και στη συνέχεια οι δύο Πρόεδροι επιθεώρησαν στρατιωτικό άγημα. Παρόντες στην επίσημη τελετή υποδοχής ήσαν οι ηγέτες θρησκευτικών ομάδων στην Ιερουσαλήμ, περιλαμβανομένου του Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλου Γ’ και εκπρόσωποι των Αρχών Ασφαλείας του Ισραήλ.

συνέχεια...

Ο Πρόεδρος συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ

15/06/2015

Ο Πρόεδρος συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης είχε σήμερα συνάντηση, στην Ιερουσαλήμ, με τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ κ. Βενιαμίν Νετανιάχου. Μετά από μια σύντομη κατ’ ιδίαν συνάντηση, ο Πρωθυπουργός Νετανιάχου, καλωσορίζοντας τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, είπε ότι όταν επισκέφθηκε την Κύπρο επισκέφθηκε Μουσείο στη Λευκωσία, όπου υπήρχαν αρχαία εκθέματα και αντιλήφθηκε για άλλη μια φορά τις κοινές ρίζες μεταξύ των δύο λαών και χωρών, Πρόσθεσε ότι «είμαστε πολύ κοντά, είμαστε στενοί φίλοι», σημειώνοντας ότι αυτό είναι φυσικό να συμβαίνει ανάμεσα σε δύο Δημοκρατίες στην Ανατολική Μεσόγειο.

συνέχεια...

Ο Πρόεδρος συναντήθηκε με τον Αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Ισραήλ

15/06/2015

Ο Πρόεδρος συναντήθηκε με τον Αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης του ΙσραήλΟ Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης είχε σήμερα, στην Ιερουσαλήμ, συνάντηση με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Ισραήλ κ. Γιτζάκ Χέρτζογκ, στην παρουσία των μελών της κυπριακής αντιπροσωπείας. Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο περιθώριο της συνάντησης, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε, μεταξύ άλλων, ότι Κύπρος και Ισραήλ μοιράζονται κοινές αξίες και αρχές της δημοκρατίας και εξέφρασε την πεποίθηση ότι «θα βρεθεί κοινό έδαφος για την περαιτέρω ενίσχυση των σχέσεων των δύο κρατών».

συνέχεια...

O Πρόεδρος παρακάθισε σε επίσημο δείπνο που παρέθεσε προς τιμή του ο Πρόεδρος του Ισραήλ

15/06/2015

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης και η σύζυγος του κα Αντρη Αναστασιάδη παρακάθισαν απόψε σε επίσημο δείπνο που παρέθεσε προς τιμή του Προέδρου Αναστασιάδη, στην Προεδρική Κατοικία στην Ιερουσαλήμ, ο Πρόεδρος του Ισραήλ κ. Ρέουβεν Ρίβλιν, στο οποίο παρακάθισαν και τα μέλη της κυπριακής αντιπροσωπείας. Μιλώντας στο δείπνο, ο Πρόεδρος Ρίβλιν, απευθυνόμενος στον Πρόεδρο Αναστασιάδη είπε, μεταξύ άλλων, ότι «κατά τη διάρκεια της επίσκεψής σας στο Ισραήλ το 2013 μιλήσατε για την επιθυμία σας να ενισχυθούν και να αναπτυχθούν οι στρατηγικές και σημαντικές διμερείς μας σχέσεις. Δώσατε επίσης έμφαση στην κοινή μας δέσμευση να αναπτύξουμε και να αξιοποιήσουμε το διασυνοριακό μας φυσικό αέριο και αποθέματα πετρελαίου.

συνέχεια...

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας συναντήθηκε με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων

14/06/2015

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας συναντήθηκε με τον Πατριάρχη ΙεροσολύμωνΟ Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, συνοδευόμενος από τη σύζυγο του κα Άντρη Αναστασιάδη, επισκέφθηκε σήμερα το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, όπου τον υποδέχθηκε ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος Γ’. Καλωσορίζοντας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο Πατριάρχης είπε, μεταξύ άλλων, απευθυνόμενος στον Πρόεδρο Αναστασιάδη, ότι «η παρουσία σας εδώ αποτελεί ευλογία» και «αποτελεί μαρτυρία της κοινής ιστορικής και πολιτισμικής κληρονομιάς, αλλά και της ελληνορθόδοξης χριστιανικής μας πίστης και παράδοσης».

συνέχεια...

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έφθασε στο Ισραήλ για επίσημη επίσκεψη

14/06/2015

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, συνοδευόμενος από τη σύζυγο του κα Άντρη Αναστασιάδη, έφθασε σήμερα, 14 Ιουνίου, νωρίς το πρωί στο Ισραήλ, όπου θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη. Αργότερα σήμερα, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και η σύζυγος του θα συναντηθούν στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο Γ’.

συνέχεια...

Ομιλίες / Δηλώσεις Προέδρου

Δελτία Τύπου

Videos on line

Επικοινωνία με τον Πρόεδρο

Προεδρικό Μέγαρο

Η Διαδικτυακή Πύλη της Ευρωπαϊκής ΈνωσηςΑρχή

© 2008 - 2015 Κυπριακή Δημοκρατία, Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας

Αρχική Σελίδα | Κυβερνητική Πύλη Διαδικτύου | Αποποίηση | Υπεύθυνος Σελίδας