Türkçe  |  English
Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας

Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας

Σημαία Κυπριακής Δημοκρατίας
 

Συνήθεις Ερωτήσεις | Χάρτης Πλοήγησης | Συνδέσεις | Επικοινωνία 

Αναζήτηση:

Αναζήτηση

Ειδική Αναζήτηση    

ΕκτύπωσηΕκτύπωση

Χαιρετισμός του Προέδρου στην εκδήλωση των Αρμενίων της Κύπρου

27/05/2015

Χαιρετισμός του Προέδρου στην εκδήλωση των Αρμενίων της Κύπρου Θέλω θερμά να σας καλωσορίσω στην αποψινή συγκέντρωση που οργανώθηκε από το Γραφείου του Επιτρόπου Προεδρίας κ. Φώτη Φωτίου στο πλαίσιο στενότερης επαφής με τους αδελφούς Αρμένιους. Ευχαριστώ τον Φώτη, αλλά και την Καίτη Κληρίδου, η οποία διετέλεσε Επίτροπος Προεδρίας, έχουν μεριμνήσει έτσι ώστε να ενισχυθούν ακόμα περισσότερο οι μεταξύ μας σχέσεις, ώστε να μπορούμε να ανταποκριθούμε στις καθημερινές ανάγκες και προβλήματα που αντιμετωπίζετε, βεβαίως στο πλαίσιο της ισότητας μεταξύ των υπολοίπων πολιτών.

συνέχεια...

Χαιρετισμός Προέδρου στο συνέδριο του Οργανισμού Νεολαίας

26/05/2015

Θέλω να συγχαρώ τον Οργανισμό Νεολαίας Κύπρου για την πρωτοβουλία που ανέλαβε να διοργανώσει την Α’ Εθνική Σύνοδο Νέων, η οποία αποτελεί το πρώτο αλλά και το καθοριστικό βήμα για τον καταρτισμό Εθνικής Στρατηγικής για τη Νεολαία. Χαίρομαι διότι ο Οργανισμός βρίσκεται τους τελευταίους μήνες σε μια διαδικασία εκσυγχρονισμού και αναδιάρθρωσης. Αυτό, μετεξελικτικά, και είναι και φυσιολογικό, θα οδηγήσει σε ένα σύγχρονο και αποτελεσματικό μηχανισμό που θα υπηρετεί με χειροπιαστά αποτελέσματα τους νέους της Κύπρου.

συνέχεια...

Χαιρετισμός του Προέδρου στο φιλανθρωπικό δείπνο του Παγκύπριου Συνδέσμου για Καταπολέμηση της Μάστιγας της Πείνας

26/05/2015

Είναι χαρά μου να βρίσκομαι απόψε μαζί σας και, ως μια ελάχιστη συμβολή στο θεάρεστο έργο που επιτελείται, να χαιρετήσω το φιλανθρωπικό δείπνο του Παγκύπριου Συνδέσμου για την Καταπολέμηση της Μάστιγας της Πείνας, που φέτος συμπληρώνει 33 χρόνια αξιέπαινης ανθρωπιστικής δράσης. Στις τρεις και πλέον δεκαετίες της ύπαρξής του, ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Καταπολέμησης της Μάστιγας της Πείνας, με εμπνευστή και ηγέτη τον Μητροπολίτη Κιτίου, έχει επιτελέσει έργο αξιόλογο και αξιοθαύμαστο. Παρέχει κάθε δυνατή βοήθεια και συμπαράσταση προς τους συνανθρώπους μας, που αντιμετωπίζουν καθημερινά το φάσμα της πείνας.

συνέχεια...

Χαιρετισμός του Προέδρου στην εκδήλωση μνήμης για τον Μάριο Τόκα

25/05/2015

Συγκεντρωθήκαμε και φέτος εδώ, στο σχολείο που μας δένει με τον Μάριο Τόκα, για να τιμήσουμε τον μεγάλο φίλο μας, μουσικό και σπουδαίο άνθρωπο που τόσο πρόωρα χάσαμε, όταν το ταλέντο του είχε πολλά ακόμα να προσφέρει στον τόπο μας και τον πολιτισμό. Κάθε χρόνος που περνά, η απουσία του γίνεται όλο και πιο αισθητή. Όλο και περισσότερο μας λείπει ο Μάριος. Λείπει από εμάς, από την οικογένειά του και από τις χιλιάδες των φίλων και των θαυμαστών της μουσικής του. Ο Μάριος δεν ήταν μονάχα μια ξεχωριστή καλλιτεχνική προσωπικότητα με έντονες κοινωνικές και εθνικές ανησυχίες. Ήταν ο Κύπριος που ως άνθρωπος συγκέντρωνε όλα τα προτερήματα του λαού μας.

συνέχεια...

Γραπτή δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη για τον θάνατο του Ανδρέα Γαβριηλίδη

25/05/2015

Εκ μέρους της Κυβέρνησης, και εμού προσωπικά, εκφράζω βαθιά θλίψη για τον θάνατο του πρώην Υπουργού Ανδρέα Γαβριηλίδη. Ο Ανδρέας Γαβριηλίδης είχε έντονη δραστηριότητα στα κοινά, υπηρετώντας την κοινωνία μέσα από διάφορα αξιώματα, περιλαμβανομένου και αυτό του Υπουργού Γεωργίας και Υγείας. Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.

Ο Πρόεδρος είχε κοινωνική συνάντηση με τον ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας

23/05/2015

Τη βούληση και την αποφασιστικότητά τους για εξεύρεση λύσης στο Κυπριακό εξέφρασαν σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης και ο ηγέτης της τουρκοκυπριακής κοινότητας κ. Μουσταφά Ακκιντζί, οι οποίοι είχαν κοινωνική συνάντηση στην παλιά πόλη της Λευκωσίας, ένθεν και ένθεν. Σήμερα στις 11 το πρωί, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, συνοδευόμενος από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο κ. Νίκος Χριστοδουλίδη, τον Δήμαρχο Λευκωσίας κ. Κωνσταντίνο Γιωρκάτζη και τον Ελληνοκύπριο διαπραγματευτή κ. Ανδρέα Μαυρογιάννη, έφθασε στο οδόφραγμα της οδού Λήδρας, όπου πλήθος κόσμου τον ανέμενε.

συνέχεια...

Δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Ν. Αναστασιάδη

19/05/2015

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης ανέφερε απόψε ότι θα ζητήσει από τον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας να προχωρήσει το θέμα της απομάκρυνσης της Διοικήτριας της Κεντρικής Τράπεζας στο Ανώτατο Δικαστήριο. Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο περιθώριο της ετήσιας Γενικής Συνέλευσης της ΟΕΒ, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης κληθείς να σχολιάσει δηλώσεις κομμάτων που καλούν τον Πρόεδρο να ζητήσει την παραίτηση του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα και ερωτηθείς ποιες θα είναι οι επόμενες του κινήσεις, είπε ότι «τις επόμενες κινήσεις τις έχει ήδη προχωρήσει ο Γενικός Εισαγγελέας. Συνεπώς, δεν είναι με το να ζητώ να παραιτηθεί που ολοκληρώνεται μια διαδικασία για την οποίαν το Σύνταγμα προβλέπει πώς και με ποιον τρόπο γίνεται

συνέχεια...

Ο Πρόεδρος θα συμμετάσχει στη Σύνοδο της ΕΕ για την Ανατολική Εταιρική Σχέση

19/05/2015

Για τη Ρίγα της Λετονίας αναχωρεί αύριο το πρωί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, όπου θα συμμετάσχει στην τέταρτη Σύνοδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Ανατολική Εταιρική Σχέση που θα πραγματοποιηθεί στις 21 με 22 Μαΐου. Τη Σύνοδο θα απασχολήσουν, μεταξύ άλλων, η επαναβεβαίωση της σημασίας της εταιρικής σχέσης μεταξύ ΕΕ και ανατολικών της εταίρων, καθώς και οι τελευταίες εξελίξεις στην περιοχή της Ανατολικής Ευρώπης και του Καυκάσου.

συνέχεια...

Ομιλία του Προέδρου στην Ετήσια Γενική Συνέλευση της ΟΕΒ

19/05/2015

Καταρχήν θα ήθελα να εκφράσω τη χαρά μου που βρίσκομαι ανάμεσά σας και να ευχαριστήσω την Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων, για την ευκαιρία που μου δίνει να προσφωνήσω την Ετήσια Γενική της Συνέλευση. Όλοι θυμόμαστε ποια ήταν η κατάσταση δύο χρόνια πριν. Το τραπεζικό σύστημα ήταν υπό κατάρρευση, τα δημόσια οικονομικά εξαντλημένα, με την οικονομία να διολισθαίνει σε μια βαθιά, άνευ προηγουμένου οικονομική κρίση και την ανεργία να ακολουθεί μια ανεξέλεγκτη πορεία καταστροφικής ανόδου. Και όλα αυτά με τη χώρα να βρίσκεται εκτός αγορών και χωρίς πρόγραμμα στήριξης.

συνέχεια...

Ομιλίες / Δηλώσεις Προέδρου

Δελτία Τύπου

Videos on line

Επικοινωνία με τον Πρόεδρο

Προεδρικό Μέγαρο

Η Διαδικτυακή Πύλη της Ευρωπαϊκής ΈνωσηςΑρχή

© 2008 - 2015 Κυπριακή Δημοκρατία, Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας

Αρχική Σελίδα | Κυβερνητική Πύλη Διαδικτύου | Αποποίηση | Υπεύθυνος Σελίδας