Türkçe  |  English
Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας

Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας

Σημαία Κυπριακής Δημοκρατίας
 

Συνήθεις Ερωτήσεις | Χάρτης Πλοήγησης | Συνδέσεις | Επικοινωνία 

Αναζήτηση:

Αναζήτηση

Ειδική Αναζήτηση    

ΕκτύπωσηΕκτύπωση

Συνάντηση του Πρόεδρου με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας

28/07/2014

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης συναντήθηκε σήμερα το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου, στην Αθήνα, με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας κ. Αντώνη Σαμαρά και τον Αντιπρόεδρο της Ελληνικής Κυβέρνησης και Υπουργό Εξωτερικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο. Στο επίκεντρο της συνάντησης ήταν η ανταλλαγή απόψεων για τo Κυπριακό και ο καθορισμός κοινής πλεύσης. Μετά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Έλληνας Πρωθυπουργός προέβησαν στις ακόλουθες δηλώσεις: Α. Σαμαράς: «Ο φίλος Πρόεδρος κ. Νίκος Αναστασιάδης μας ενημέρωσε για την πορεία των διακοινοτικών συνομιλιών στην Κύπρο, υπό το φως βέβαια και των εξελίξεων αυτές τις μέρες στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

συνέχεια...

Χαιρετισμός του Προέδρου στην τελετή λήξης των αγώνων Βeach Volleyball U21 World Championship

27/07/2014

Είναι με ιδιαίτερη χαρά που παρευρίσκομαι εδώ μαζί σας απόψε, μαζί με τη μεγάλη οικογένεια της Διεθνούς Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης και ευχαριστώ τον Δήμο Λάρνακας και την Κυπριακή Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης (ΚΟΠΕ) για την πρόσκληση στη σημερινή τελετή λήξης των αγώνων του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος – Beach Volley U21, 2014. Καλωσορίζω στην πατρίδα μας όλους τους ξένους αθλητές και αθλήτριες, καθώς και τους αξιωματούχους και συνοδούς των ξένων αποστολών και ευχαριστώ τη Διεθνή Ομοσπονδία για την ανάθεση στην Κύπρο της κορυφαίας αυτής αθλητικής διοργάνωσης.

συνέχεια...

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μεταβαίνει στην Αθήνα

27/07/2014

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης μεταβαίνει στις 28 Ιουλίου στην Αθήνα για διήμερη επίσκεψη, συνοδευόμενος από τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Ιωάννη Κασουλίδη και τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο κ. Νίκο Χριστοδουλίδη. Κατά την πρώτη μέρα της παραμονής του στην Αθήνα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας κ. Αντώνη Σαμαρά. Θα ακολουθήσουν συνομιλίες μεταξύ των αντιπροσωπειών των δύο χωρών με επικεφαλής των Πρόεδρο Αναστασιάδη και τον Πρωθυπουργό Σαμαρά.

συνέχεια...

Τελετή διαβεβαίωσης του νέου Προέδρου και νέου μέλους του Ανωτάτου Δικαστηρίου

25/07/2014

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο η τελετή διαβεβαίωσης του νέου Προέδρου κ. Μύρωνα Νικολάτου και του νέου μέλους του Ανωτάτου Δικαστηρίου κ. Τεύκρου Οικονόμου. Σε χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης είπε τα ακόλουθα: «Σήμερα έχω την τιμή να διορίσω δύο άξια στελέχη του Δικαστικού Σώματος στο Ανώτατο Δικαστικό Όργανο της χώρας μας. Τον κ. Μύρωνα Νικολάτο στη θέση του Προέδρου και τον κ. Τεύκρο Οικονόμου στη θέση του μέλους του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Κυπριακής Δημοκρατίας.

συνέχεια...

Χαιρετισμός του Προέδρου στην τελετή απόδοσης τιμής στους συγγενείς των αγνοουμένων

23/07/2014

Σεβαστοί συγγενείς των αγνοουμένων της τουρκικής εισβολής, Ελληνίδες, Έλληνες, Με συγκίνηση και δέος συγκεντρωθήκαμε και σήμερα εδώ για να αποτίσουμε τον φόρο τιμής που χρωστούμε στους αγνοούμενούς μας, της τουρκικής εισβολής. Η Πολιτεία οφείλει να αποδώσει τις πρέπουσες τιμές στους ανθρώπους που έσπευσαν στο κάλεσμα της πατρίδας για να προασπίσουν την εδαφική ακεραιότητα και την ανεξαρτησία της Κυπριακής Δημοκρατίας, τους εκατοντάδες στρατευμένους νέους μας, μα και στους άμαχους ηλικιωμένους και στα γυναικόπαιδα, που ο Αττίλας εξαφάνισε στο πέρασμά του.

συνέχεια...

Τελετή διαβεβαίωσης του νέου Αρχηγού της Εθνικής Φρουράς

23/07/2014

«Eίμαστε υποχρεωμένοι να διατηρούμε υψηλά επίπεδα μαχητικής και επιχειρησιακής ετοιμότητας και ικανότητας της Εθνικής Φρουράς έτσι ώστε να είμαστε σε θέση να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τις όποιες προκλήσεις», τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης κατά την τελετή διαβεβαίωσης του νέου Αρχηγού της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγου Γεωργίου Μπασιακούλη, που πραγματοποιήθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο.Ταυτόχρονα επανέλαβε τη θέση πως «όσο πιο ισχυρή είναι η αποτρεπτική δύναμις της Εθνικής Φρουράς, τόσο πιο ενισχυμένη είναι και η Ε/Κ πλευρά στις διαπραγματεύσεις».

συνέχεια...

Συλλυπητήριο μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας για τα θύματα της αεροπορικής τραγωδίας στην Ουκρανία

22/07/2014

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης υπέγραψε σήμερα το βιβλίο συλλυπητηρίων που άνοιξε η Πρεσβεία του Βασιλείου της Ολλανδίας για τα θύματα της αεροπορικής τραγωδίας στην Ουκρανία. Στο μήνυμά του ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αναφέρει τα ακόλουθα: «Με πραγματικό σοκ και θλίψη πληροφορήθηκα για την κατάρριψη του αεροσκάφους των Μαλαισιανών Αερογραμμών, πτήση MH17, στην Ουκρανία στις 17 Ιουλίου 2014, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο αθώων ανθρώπων. Εκ μέρους της Κυβέρνησης και του λαού της Κύπρου εκφράζω τα βαθύτατα μου συλλυπητήρια και ειλικρινή συμπάθεια στην Κυβέρνηση και τον λαό της Ολλανδίας. Σε αυτή τη δύσκολη στιγμή η σκέψη μας είναι με τις οικογένειες των θυμάτων».

Ομιλίες / Δηλώσεις Προέδρου

Δελτία Τύπου

Videos on line

Επικοινωνία με τον Πρόεδρο

Προεδρικό Μέγαρο

Η Διαδικτυακή Πύλη της Ευρωπαϊκής ΈνωσηςΑρχή

© 2008 - 2014 Κυπριακή Δημοκρατία, Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας

Αρχική Σελίδα | Κυβερνητική Πύλη Διαδικτύου | Αποποίηση | Υπεύθυνος Σελίδας