Türkçe  |  English
Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας

Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας

Σημαία Κυπριακής Δημοκρατίας
 

Συνήθεις Ερωτήσεις | Χάρτης Πλοήγησης | Συνδέσεις | Επικοινωνία 

Αναζήτηση:

Αναζήτηση

Ειδική Αναζήτηση    

ΕκτύπωσηΕκτύπωση

Ομιλία του Προέδρου στον Ιερό Ναό Τιμίου Σταυρού, στον Πεδουλά

17/08/2014

Σε συστράτευση και ενότητα δυνάμεων κάλεσε όλους σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης σημειώνοντας ότι αυτό απαιτείται ως αποτέλεσμα των κρίσιμων στιγμών. Σε σύντομη ομιλία του στον Ιερό Ναό Τιμίου Σταυρού, στον Πεδουλά, μετά την τέλεση της Θείας Λειτουργίας, της οποίας προέστη ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος Β’. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «αυτό που θέλω να δώσω ως μήνυμα είναι ένα. Το πρώτο, αυτό που και ο Αρχιεπίσκοπος δια του κηρύγματός του ανέδειξε. Ότι, και κόκκο συνάπεως πίστιν αν έχουμε μπορούμε να επιτύχουμε πολλά. Και αν ιδιαίτερα συνενώσουμε δυνάμεις μπορούμε να πετύχουμε περισσότερα.

συνέχεια...

Δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας για το Κυπριακό

17/08/2014

Οι επόμενοι δύο με τρεις μήνες θα είναι και ενδεχομένως οι κρισιμότεροι της παρούσας φάσης του Κυπριακού δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης. Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, μετά τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Τιμίου Σταυρού, στον Πεδουλά, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κληθείς να αναφέρει την εκτίμηση του κατά πόσον λόγω της εσωτερικής κρίσης στην Τουρκία θα συνεχιστεί η στασιμότητα στο Κυπριακό, είπε ότι «πολλά θα εξαρτηθούν οπωσδήποτε από τη στάση του νέου Προέδρου (της Τουρκίας). Οι πληροφορίες έλεγαν ή θέλουν να φέρουν τον κ. Ερντογάν να εμφανίζεται αποφασισμένος. Αυτό θα διαφανεί στην πορεία.

συνέχεια...

Δηλώσεις του Προέδρου για την προστασία των ευάλωτων ομάδων

17/08/2014

Στόχος της Κυβέρνησης είναι η προστασία των ευάλωτων ομάδων είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης. Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στον Πεδουλά, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ερωτηθείς για το θέμα των εκποιήσεων είπε: «Aρχίζω από αύριο μια σειρά επαφών με κυβερνητικά στελέχη, και ακολούθως θα καταφανεί και με ποιους άλλους, ώστε να επιτύχουμε τα καλύτερα δυνατά, προκειμένου να διαφανούν οι προσπάθειες που καταβάλαμε και οι θυσίες που έχουν αποδώσει προς αποφυγήν οτιδήποτε δυσάρεστου. Ένας είναι ο στόχος της Κυβέρνησης: Η προστασία των ευάλωτων ομάδων από κινδύνους ως αποτέλεσμα μιας αλλαγής, αναγκαίας να γίνει, αλλά που θα πρέπει να έχει φραγμούς ή όρια, ασφαλιστικές δικλείδες δηλαδή, έτσι ώστε να προστατεύονται οι ευάλωτες ομάδες».

Ομιλία του Προέδρου στην αντικατοχική εκδήλωση του Δήμου Αμμοχώστου

09/08/2014

Είναι για 40η χρονιά που συγκεντρωνόμαστε στην ακριτική Δερύνεια, για να αγναντεύσουμε από μακριά την αγαπημένη πόλη του Ευαγόρα, τη θαλασσοφίλητη Αμμόχωστο που για τόσα χρόνια στενάζει - νεκρή κατά κάποιους, απόλυτα ζωντανή για άλλους - και σιωπηλή κάτω από τη μπότα του Τούρκου κατακτητή. Είμαστε εδώ για να διατρανώσουμε την ισχυρή απόφασή μας πως ποτέ δεν θα σταματήσουμε να διεκδικούμε την απελευθέρωση και την επιστροφή της στους νόμιμους κατοίκους της. Ποτέ δεν θα πάψουμε να διεκδικούμε τη λύση που θα μας οδηγήσει στην απαλλαγή από τα στρατεύματα κατοχής, θα επανενώνει την πατρίδα μας και θα αποκαθιστά τα ανθρώπινα δικαιώματα όλων των προσφύγων μας, αλλά και του συνόλου των νομίμων κατοίκων της κυπριακής γης.

συνέχεια...

Γραπτή δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη

05/08/2014

Εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη για το θάνατο του έντιμου πολιτικού και φίλου Χριστόδουλου Πασιαρδή, ο οποίος προσέφερε στα κοινά ως Υπουργός Άμυνας, Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Υφυπουργός παρά τω Προέδρω και Πρέσβης της Δημοκρατίας. Ο Χριστόδουλος Πασιαρδής, ο οποίος διακρινόταν για το ήθος και την ακεραιότητα του, υπήρξε ένας μαχητής για την ελευθερία και την ανεξαρτησία της Κυπριακής Δημοκρατίας, υπηρετώντας την πατρίδα μέσα από σημαντικά πολιτειακά αξιώματα. Προς την οικογένεια του εκλιπόντος εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια.

Γραπτή Δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη

31/07/2014

Με αφορμή το σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Σημερινή», επιθυμώ να αναφέρω τα ακόλουθα: 1. Το δημοσίευμα είναι παντελώς ανυπόστατο. 2. Η διερεύνηση των καταγγελιών έγινε μετά από σαφείς οδηγίες μου και ως εκ τούτου ανάλογα δημοσιεύματα δεν θεωρώ ότι εμπίπτουν σε καλόπιστη ή εποικοδομητική κριτική που τα ΜΜΕ εκ καθηκόντως θα πρέπει να ασκούν. 3. Τα αποτελέσματα της έρευνας θα τεθούν ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου κατά την επόμενη του συνεδρία.

Χαιρετισμός του Προέδρου στα εγκαίνια Μουσείου Κουμανδαρίας και Λαδιού στη Συλίκου

31/07/2014

Αγαπητοί συγχωριανοί, Αισθάνομαι ιδιαίτερη χαρά και τιμή που σήμερα βρίσκομαι ανάμεσά σας για να εγκαινιάσω ένα έργο μεγάλης τοπικής σημασίας. Είναι ιδιαίτερη, δε, η συγκίνησή μου που το έργο αυτό συνδέεται με την οικογένειά μου και μου ξυπνά παιδικές αναμνήσεις και χαρές. Το Μουσείο Κουμανδαρίας, που στεγάζεται στο σπίτι της αείμνηστης γιαγιάς μου, του αείμνηστου πατέρα μου και του πολυχρονεμένου θείου μου, στο οποίο πέρασα αξέχαστες μέρες ξεγνοιασιάς ανάμεσα σε αγαπημένα πρόσωπα της Συλίκου, πέραν της συναισθηματικής αξίας για εμένα, παίρνει πια και μια ιστορική διάσταση συνδεμένη με την παράδοση και τον πολιτισμό της Συλίκου και του τόπου μας, γενικότερα.

συνέχεια...

Ο Πρόεδρος απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για θέματα οικονομίας

30/07/2014

Τη διαβεβαίωση ότι με τη μέχρι σήμερα πρόοδο που έχουμε επιτελέσει στο θέμα της οικονομίας θα είμαστε και σε θέση και να αντισταθούμε αλλά και να αποφύγουμε τις οποιεσδήποτε εισηγήσεις που πιθανόν να αποσκοπούν σε περαιτέρω μειώσεις έδωσε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης. Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, στο Προεδρικό Μέγαρο, μετά τη δήλωση του για την οικονομία (βλ. σημερινό ανακοινωθέν αρ. 7), ο Πρόεδρος Αναστασιάδης σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι το νομοσχέδιο για τις εκποιήσεις αποτελεί προαπαιτούμενο για την εκταμίευση της επόμενης δόσης στο πλαίσιο του προγράμματος στήριξης και ερωτηθείς για τη στάση των πολιτικών δυνάμεων, είπε: «Ο Υπουργός Οικονομικών αρχίζει από αύριο έναν εντατικό διάλογο με τις πολιτικές δυνάμεις τις οποίες θα ενημερώσει και γραπτώς τόσο για τις πρόνοιες των Σχεδίων όσο και για τις πρόνοιες των νομοσχεδίων».

συνέχεια...

Δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας για την Οικονομία

30/07/2014

Δεκαέξι μήνες μετά την ανάληψη της εξουσίας αποδείξαμε ότι είμαστε έτοιμοι να λάβουμε αποφάσεις δύσκολες αλλά αναγκαίες και ωφέλιμες για τον τόπο μας. Δείξαμε κυρίως πως η Κύπρος έχει δυνατότητες και προοπτικές. Οι αλλεπάλληλες υποβαθμίσεις έδωσαν τη θέση τους στις πρώτες αναβαθμίσεις. Ξεπεράσαμε ακόμη και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις πετυχαίνοντας, ως κράτος, την επάνοδο μας στις διεθνείς αγορές μετά από τρία και πλέον χρόνια αποκλεισμού, για να μην κάνω αναφορά στις θετικές αξιολογήσεις της Τρόικα. Δρομολογούμε με αυτό τον τρόπο, τις προϋποθέσεις για την τελική απαλλαγή μας από τον έλεγχο και την κηδεμονία τρίτων.

συνέχεια...

Ομιλίες / Δηλώσεις Προέδρου

Δελτία Τύπου

Videos on line

Επικοινωνία με τον Πρόεδρο

Προεδρικό Μέγαρο

Η Διαδικτυακή Πύλη της Ευρωπαϊκής ΈνωσηςΑρχή

© 2008 - 2014 Κυπριακή Δημοκρατία, Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας

Αρχική Σελίδα | Κυβερνητική Πύλη Διαδικτύου | Αποποίηση | Υπεύθυνος Σελίδας