Türkçe  |  English
Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας

Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας

Σημαία Κυπριακής Δημοκρατίας
 

Συνήθεις Ερωτήσεις | Χάρτης Πλοήγησης | Συνδέσεις | Επικοινωνία 

Αναζήτηση:

Αναζήτηση

Ειδική Αναζήτηση    

ΕκτύπωσηΕκτύπωση

Χαιρετισμός του Προέδρου στην Εκδήλωση των Συνδέσμων Αγωνιστών

26/03/2015

Με συνείδηση εθνικής ευθύνης και ιστορικού χρέους, μαζευτήκαμε εδώ, στην Αίθουσα Ηρώων των Συνδέσμων Αγωνιστών, για να θυμηθούμε και ν’ αποτίσουμε φόρο τιμής σε ήρωες και αγωνιστές που με τη δράση και τη θυσία τους έγιναν παράδειγμα και καθοδηγητικός φάρος για τη σημερινή και τις επόμενες γενιές. Με τη συμπλήρωση 60 χρόνων από την ένδοξη εποποιία του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα 1955-1959, παίρνουμε την ευκαιρία να ανασυντάξουμε τις δυνάμεις μας και να ορθώσουμε το ανάστημα και το εθνικό μας φρόνημα απέναντι στις σημερινές δοκιμασίες που περνά η πατρίδα μας.

συνέχεια...

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνεχάρη τον μαθητή Ανδρέα Σολωμού

26/03/2015

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον 17χρονο τελειόφοιτο του Λυκείου Αγίου Νικολάου, Ανδρέα Σολωμού, ο οποίος, αν και εκ γενετής τυφλός, με την καθοδήγηση του καθηγητή του, χθες παρέλασε με το σχολείο του προκαλώντας ρίγη συγκίνησης σε όλη την Κύπρο. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνεχάρη τον Ανδρέα Σολωμού για την αποφασιστικότητα και το σθένος του που αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση και που αποστέλλει ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς όλη την κοινωνία ότι ανεξαρτήτως των όποιων συνθηκών και προβλημάτων το όποιο άτομο κληθεί να αντιμετωπίσει, όπως και ο ίδιος ανέφερε: «Τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο, τίποτα δεν είναι αδύνατον, αρκεί να προσπαθήσεις».

συνέχεια...

Δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας για τα αποτελέσματα της γεώτρησης της ΕΝΙ

26/03/2015

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου μετά τη σημερινή συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, ερωτηθείς αν αισθάνεται απογοήτευση για τα αποτελέσματα της γεώτρησης της εταιρείας ΕΝΙ, απάντησε αρνητικά σημειώνοντας ότι «υπάρχουν και ανάλογες περιπτώσεις στη Νορβηγία, όπου τρεις αδειοδοτήσεις ήταν αποτυχημένες και η τέταρτη έδειξε ότι ήταν το πλουσιότερο κοίτασμα». Ερωτηθείς αν αλλάζει ο σχεδιασμός της Κυβέρνησης, απάντησε ότι «ποσώς δεν αλλάζει». Σε ερώτηση αν θα δοθεί παράταση στην ΕΝΙ, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε: «Αυτά αφήστε τα να τα δούμε όπως πρέπει να τα δούμε, με σοβαρότητα».

Δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας

25/03/2015

Δεν έχουν εκλείψει οι λόγοι για τους οποίους έχουν ανασταλεί οι συνομιλίες, ανέφερε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης. Σε δηλώσεις του μετά τη δοξολογία στον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κληθείς να αναφερθεί στα μηνύματα της Ημέρας είπε ότι «τα μηνύματα είναι πάνω από όλα ενότητας και αγώνα. Η σημερινή επέτειος που γιορτάζεται με τόση λαμπρότητα στην Κύπρο, αποδεικνύει ότι οι σπονδές αίματος που συνδέουν τη μητροπολιτική Ελλάδα με τον κυπριακό ελληνισμό είναι ακατάλυτες, είναι αδιάσπαστες και, συνεπώς, χαράζουν και κοινή πορεία πλεύσης για το μέλλον».

συνέχεια...

Γραπτή δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη για την αεροπορική τραγωδία στη Γαλλία

25/03/2015

Είναι με μεγάλη θλίψη που πληροφορήθηκα την τραγική είδηση της πτώσης αεροσκάφους στις γαλλικές Άλπεις που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 150 ανθρώπων, ανάμεσα σε αυτούς και πολλά παιδιά. Eκ μέρους του κυπριακού λαού, της Κυβέρνησης και εμού προσωπικά, εκφράζω βαθύτατα συλλυπητήρια προς τις οικογένειες των θυμάτων, καθώς και προς τις Κυβερνήσεις των χωρών από τις οποίες προέρχονται τα θύματα της αεροπορικής τραγωδίας.

Χαιρετισμός του Προέδρου στην τελετή απονομής των Βραβείων Θεάτρου ΘΟΚ

23/03/2015

Εκφράζω θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές της αποψινής εξαίρετης εκδήλωσης για την απονομή των βραβείων Θεάτρου ΘΟΚ. Μέσα από το θεσμό αυτό που υπογραμμίζει τη σημαντικότητα και την αξία της καλλιτεχνικής προσφοράς στη χώρα μας, τιμώνται κορυφαίοι καλλιτέχνες του θεάτρου που επιλέγονται μέσα από τη διαχρονική παρουσία ή ιδιαίτερα και από το ταλέντο τους, όπως έχουμε γίνει μάρτυρες απόψε - και αυτό είναι προς τιμή της Επιτροπής που επέλεξε νέους ταλαντούχους ηθοποιούς για να συμβάλει έτσι στην ενθάρρυνση αυτού που η θεατρική παιδεία προσφέρει.

συνέχεια...

Χαιρετισμός του Προέδρου στην τελετή μετονομασίας μέρους της οδού Π. Πασιά σε Λεωφόρο Τάσου Μητσόπουλου

22/03/2015

Η μετονομασία μέρους της οδού Πιαλέ Πασιά, σε λεωφόρο Τάσου Μητσόπουλου αποτελεί ελάχιστη ανταπόδοση της αγάπης που ο αείμνηστος και αγαπημένος μου φίλος και στενός συνεργάτης Τάσος, έτρεφε προς την πόλη που τον γέννησε και τον ανέθρεψε. Συνιστά ελάχιστη απόδοσης τιμής σε έναν άνθρωπο που στα χρόνια που υπηρέτησε τα κοινά κόσμησε την πολιτική ζωή της πατρίδας μας και δημιούργησε πρότυπο έντιμου και ηθικού πολιτικού άνδρα.

συνέχεια...

Δήλωση του Προέδρου μετά το πέρας των εργασιών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου

20/03/2015

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος συμμετείχε στη διήμερη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε μεταξύ 19-20 Μαρτίου στις Βρυξέλλες, προέβη σήμερα μετά των πέρας των εργασιών στην ακόλουθη δήλωση προς τα ΜΜΕ: «Το Ευρωπαϊκό Συμβουλίου είχε μια βεβαρημένη, από πλευράς ουσίας, ημερήσια διάταξη που μας έδωσε την ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις αλλά και να λάβουμε αποφάσεις για μια σειρά θεμάτων που αφορούν σημαντικούς πυλώνες πολιτικής της ΕΕ όπως η Ενεργειακή Ένωση, αλλά και διεθνείς εξελίξεις όπως η κρίση στην Ουκρανία και η κατάσταση στη Λιβύη.

συνέχεια...

Χαιρετισμός του Προέδρου στην Γιορτή του Fair Play της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής

17/03/2015

Είναι με ιδιαίτερη χαρά που αποδέχτηκα την τιμητική πρόσκλησή σας να τεθεί υπό την αιγίδα μου και να παρευρεθώ στη σημερινή εκδήλωση της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής, για την πρώτη Γιορτή του Fair Play, στη διάρκεια της οποίας θα ανακηρυχθεί ο Πρεσβευτής Fair Play Κύπρου και, συνάμα, θα απονεμηθεί το βραβείο Fair Play. Χαίρομαι ιδιαίτερα γιατί τόσο ο Πρεσβευτής Fair Play που θα ανακηρύξετε όσο και το βραβείο Fair Play που θα απονείμετε αντανακλούν αφενός το επίπεδο και αφετέρου την πλούσια προσφορά των παραγόντων που έχετε επιλέξει προς τον αθλητισμό και την κυπριακή κοινωνία.

συνέχεια...

Χαιρετισμός του Προέδρου στο φιλανθρωπικό δείπνο του Καραϊσκάκειου Ιδρύματος

16/03/2015

Χαιρετισμός του Προέδρου στο φιλανθρωπικό δείπνο του Καραϊσκάκειου ΙδρύματοςΕίναι με ιδιαίτερη χαρά που σας καλωσορίζω στη σημερινή εκδήλωση του Καραϊσκάκειου Ιδρύματος για να τιμήσουμε τους δότες μυελού των οστών που το 2014, έδωσαν ελπίδα ζωής σε πάσχοντες συνανθρώπους μας. Συγκεντρωθήκαμε εδώ για να εξάρουμε τον αλτρουισμό αυτών των ανθρώπων, αλλά και το ανθρωπιστικό και επιστημονικό έργο του Ιδρύματος. Πρέπει να θυμηθούμε ότι το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα δημιουργήθηκε το 1996 από μια μικρή ομάδα ανθρώπων που όραμα είχαν τη δημιουργία ενός κυπριακού αρχείου εθελοντών δοτών μυελού των οστών. Ένα αρχείο, στο οποίο να μπορούν να αποτείνονται ασθενείς με λευχαιμία που χρήζουν μεταμόσχευσης.

συνέχεια...

Γραπτή δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη

15/03/2015

Εκ μέρους του κυπριακού λαού, της Κυβέρνησης και εμού προσωπικά συγχαίρω θερμά τον νέο Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο και εύχομαι κάθε επιτυχία στο σημαντικό έργο που έχει αναλάβει. Οι αδελφικοί και άρρηκτοι δεσμοί Ελλάδας και Κύπρου καθορίζουν την άριστη μεταξύ τους συνεργασία σε όλους τους τομείς και είμαι βέβαιος ότι η παρουσία του κ. Παυλόπουλου στο ανώτατο πολιτειακό αξίωμα της Ελληνικής Δημοκρατίας θα συμβάλει σημαντικά στους κοινούς μας αγώνες.

συνέχεια...

Γραπτή δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη

15/03/2015

Εκ μέρους του κυπριακού λαού, της Κυβέρνησης και εμού προσωπικά συγχαίρω θερμά τον νέο Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο και εύχομαι κάθε επιτυχία στο σημαντικό έργο που έχει αναλάβει. Οι αδελφικοί και άρρηκτοι δεσμοί Ελλάδας και Κύπρου καθορίζουν την άριστη μεταξύ τους συνεργασία σε όλους τους τομείς και είμαι βέβαιος ότι η παρουσία του κ. Παυλόπουλου στο ανώτατο πολιτειακό αξίωμα της Ελληνικής Δημοκρατίας θα συμβάλει σημαντικά στους κοινούς μας αγώνες.

Ομιλίες / Δηλώσεις Προέδρου

Δελτία Τύπου

Videos on line

Επικοινωνία με τον Πρόεδρο

Προεδρικό Μέγαρο

Η Διαδικτυακή Πύλη της Ευρωπαϊκής ΈνωσηςΑρχή

© 2008 - 2015 Κυπριακή Δημοκρατία, Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας

Αρχική Σελίδα | Κυβερνητική Πύλη Διαδικτύου | Αποποίηση | Υπεύθυνος Σελίδας