Türkçe  |  English
Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας

Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας

Σημαία Κυπριακής Δημοκρατίας
 

Συνήθεις Ερωτήσεις | Χάρτης Πλοήγησης | Συνδέσεις | Επικοινωνία 

Αναζήτηση:

Αναζήτηση

Ειδική Αναζήτηση    

ΕκτύπωσηΕκτύπωση

Ομιλία του Προέδρου στο 28ο Παγκύπριο Συνέδριο της ΣΕΚ

25/05/2016

Είναι πραγματικά με χαρά που αποδέχτηκα την πρόσκληση για να απευθύνω χαιρετισμό στο συνέδριο της ΣΕΚ. Μίας συντεχνίας η οποία, ιδιαίτερα μέσα στα δύσκολα τελευταία χρόνια, απέδειξε πως μπορεί να λειτουργήσει με συνέπεια και να αναδείξει τον καθοριστικό ρόλο της τριμερούς συνεργασίας, εργαζομένων, εργοδοτών και κράτους. Πάντα με ορίζοντα και στόχο το καλώς νοούμενο γενικό συμφέρον και με πλήρη συναίσθηση του ρόλου της ως κοινωνικού εταίρου. Θέλω ιδιαίτερα να αναφερθώ στον φίλο Νίκο Μωυσέως. Τον ΓΓ της ΣΕΚ ο οποίος αποφάσισε να παραδώσει τα ηνία της ιστορικής συντεχνίας σας, της οποίας ηγείται από το 2006 διαδεχόμενος τον τότε ΓΓ Δημήτρη Κιττένη. Δέκα δημιουργικά χρόνια ως ηγέτης της ΣΕΚ, αλλά 44 συνολικά χρόνια προσφοράς στην συντεχνία με την οποία ο φίλος Νίκος έχει κυριολεκτικά ταυτιστεί, αφήνοντας τη σφραγίδα του στην πορεία της.

συνέχεια...

Δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας

25/05/2016

Δεν δέχομαι με καθοιονδήποτε τρόπο να υποβαθμίζεται η Κυπριακή Δημοκρατία είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος είχε ενωρίτερα τηλεφωνική συνομιλία με τον Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, προσθέτοντας ότι τα όσα διαδραματίστηκαν στην Κωνσταντινούπολη είναι θέμα κακών χειρισμών οι οποίοι όμως δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτοί.

συνέχεια...

Γραπτή δήλωση του Προέδρου για τις Βουλευτικές Εκλογές

22/05/2016

Χαιρετίζω το υψηλό επίπεδο πολιτικού πολιτισμού το οποίο επέδειξε ο κυπριακός λαός, τόσο κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας όσο και κατά τη σημερινή ημέρα προσέλευσης στις κάλπες. Ταυτόχρονα εκφράζω την ευαρέσκεια μου για τον άψογο τρόπο οργάνωσης και διεξαγωγής των εκλογών από τις αρμόδιες Υπηρεσίες και όλους όσοι συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία. Μέσα από τη σημερινή απόφαση του λαού ανεδείχθη το νέο Νομοθετικό Σώμα και θέλω θερμά να συγχαρώ όσους ο λαός τίμησε με την ψήφο του, η ετυμηγορία του οποίου είναι απόλυτα σεβαστή.

συνέχεια...

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα

22/05/2016

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης άσκησε σήμερα το εκλογικό του δικαίωμα για τις Βουλευτικές Εκλογές. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας - ο οποίος προσήλθε στις 9 το πρωί στο Λανίτειο Λύκειο Κέντρο ‘Α, συνοδευόμενος από τη σύζυγο του κα Άντρη Αναστασιάδη, τα παιδιά και τα εγγόνια του, αφότου άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα - σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους και ερωτηθείς τι θα ήθελε να απευθύνει στον κυπριακό λαό, είπε «το πρώτιστο, ότι σήμερα είναι η αποφασιστικότερη μέρα που καλούνται οι πολίτες να ασκήσουν αυτό που η δημοκρατία υπαγορεύει και επιβάλλει: να επιλέξουν τους εκλεκτούς που θα αποτελέσουν το νέο νομοθετικό Σώμα.

συνέχεια...

Ο Πρόεδρος απέστειλε συλλυπητήρια επιστολή στον Πρόεδρο της Αιγύπτου

20/05/2016

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης απέστειλε σήμερα συλλυπητήρια επιστολή στον Πρόεδρο της Αιγύπτου κ. Abdel Fattah Al Sisi για τη χθεσινή αεροπορική τραγωδία της πτήσης των αιγυπτιακών αερογραμμών, κατά την οποία έχασαν τη ζωή τους 66 άνθρωποι.

συνέχεια...

Εγκαίνια από τον Πρόεδρο του κοινοτικού πάρκου «Τάσος Μητσόπουλος» στην Κοινότητα Άλασσας

20/05/2016

Εγκαινιάζοντας σήμερα το πάρκο με το όνομα του αγαπημένου μου φίλου και συνεργάτη Τάσου Μητσόπουλου σε αυτή την ξεχωριστή τοποθεσία είναι κάτι που μου προκαλεί ιδιαίτερη συγκίνηση καθώς ήταν μία δική του ιδέα που δεν πρόλαβε να υλοποιήσει. Είναι επιπλέον κάτι που μου δίνει την αίσθηση πως δικαιώνουμε την παρουσία ενός ανθρώπου που αγάπησε τον τόπο μας, τη δημιουργία, την ομορφιά στη χώρα μας. Δικαιώνουμε τη στάση ζωής ενός ανθρώπου που μας δίδαξε μεγάλες έννοιες, όπως η αξιοπρέπεια, η μετριοπάθεια, η δημιουργικότητα, η ανθρωπιά.

συνέχεια...

Χαιρετισμός του Προέδρου για την Παγκόσμια Ημέρα Αστρονομίας

18/05/2016

Είναι με ιδιαίτερη χαρά που σας καλωσορίζω στην αποψινή πρώτη εκδήλωση στην Κύπρο που είναι αφιερωμένη στη Παγκόσμια Ημέρα Αστρονομίας. Η εκδήλωση διοργανώνεται κατόπιν παρότρυνσης από την 17χρονη μαθήτρια της Αγγλικής Σχολής Στέφανη Διάκου Πετροπούλου, η οποία με ανοιχτή επιστολή της στην εφημερίδα «Πολίτης» προς εμένα, ζήτησε την υιοθέτηση και από τη χώρα μας της Παγκόσμιας Ημέρας Αστρονομίας και τη διοργάνωση εκδήλωσης στο Προεδρικό Μέγαρο.

συνέχεια...

Χαιρετισμός του Προέδρου σε εκδήλωση εις μνήμην του Μάριου Τόκα

17/05/2016

Η Κύπρος ολόκληρη που τόσο αγάπησε και ιδιαίτερα η πόλη του Λεμεσός, αναγνωρίζουν και τιμούν απόψε τον σπουδαίο άνθρωπο, τον εξαίρετο δημιουργό, Μάριο Τόκα. Αναγνωρίζουμε το υπέροχο του ταλέντο να μετατρέπει τις εικόνες σε μουσική και να μας οδηγεί σε ταξίδια που χωρίς τις μελωδίες του δεν θα μπορούσαμε ποτέ να πραγματοποιήσουμε. Ήταν ένας υπέροχος άνθρωπος ο Μάριος που αγάπησε την χώρα μας, εμπνεύστηκε από την ιστορία και την καθημερινότητα της, δίνοντας στον πατριωτικό λόγο μία μειλίχια διάσταση, όπως άλλωστε ήταν και η δική του ιδιοσυγκρασία.

συνέχεια...

Ομιλίες / Δηλώσεις Προέδρου

Δελτία Τύπου

Videos on line

Επικοινωνία με τον Πρόεδρο

Προεδρικό Μέγαρο

Η Διαδικτυακή Πύλη της Ευρωπαϊκής ΈνωσηςΑρχή

© 2008 - 2016 Κυπριακή Δημοκρατία, Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας

Αρχική Σελίδα | Κυβερνητική Πύλη Διαδικτύου | Αποποίηση | Υπεύθυνος Σελίδας