Türkçe  |  English
Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας

Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας

Σημαία Κυπριακής Δημοκρατίας
 

Συνήθεις Ερωτήσεις | Χάρτης Πλοήγησης | Συνδέσεις | Επικοινωνία 

Αναζήτηση:

Αναζήτηση

Ειδική Αναζήτηση    

ΕκτύπωσηΕκτύπωση

Ο Πρόεδρος βρίσκεται στη Νέα Υόρκη όπου θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση

01/12/2014

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, συνοδευόμενος από τη σύζυγο του κα Άντρη Αναστασιάδη και τους θεράποντες ιατρούς του κ.κ. Σάββα Καδή και Μαρίνο Σωτηρίου, έφθασε χθες το πρωί στη Νέα Υόρκη, όπου αυτή την εβδομάδα θα υποβληθεί σε διορθωτική χειρουργική επέμβαση της μιτροειδούς βαλβίδας της καρδιάς. Τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και τη συνοδεία του υποδέχθηκε στο αεροδρόμιο ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Κύπρου στα Ηνωμένα Έθνη κ. Νίκος Αιμιλίου.

συνέχεια...

Δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας

30/12/2014

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του κα Αντρη Αναστασιάδη, αναχώρησε χθες για τη Νέα Υόρκη, όπου θα υποβληθεί σε διορθωτική χειρουργική επέμβαση της μιτροειδούς βαλβίδας. Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας συνοδεύουν, επίσης, οι θεράποντες ιατροί του. Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο αεροδρόμιο Λάρνακας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ερωτηθείς πώς αισθάνεται απάντησε «ηθικόν ακμαιότατο».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε τον Γενικό Ελεγκτή της Δημοκρατίας

27/11/2014

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης κάλεσε σήμερα τον Γενικό Ελεγκτή της Δημοκρατίας να μη διστάσει να είναι άτεγκτος στην περίπτωση που παρατηρηθεί οποιαδήποτε παραβίαση χρηστής διοίκησης από οποιονδήποτε μη εξαιρουμένου και του Προέδρου της Δημοκρατίας, ζητώντας του ταυτόχρονα να συνεχίσει το έργο του με ακόμη περισσότερη αυστηρότητα. Ο κ. Αναστασιάδης είχε συνάντηση με τον Γενικό Ελεγκτή της Δημοκρατίας κ. Οδυσσέα Μιχαηλίδη για να παραλάβει την ετήσια έκθεση του Γραφείου του.

συνέχεια...

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ

27/11/2014

Ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ κ. Βενιαμίν Νετανιάχου επικοινώνησε σήμερα, τηλεφωνικώς, αργά το απόγευμα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη, στον οποίον ευχήθηκε κάθε καλό και να επιστρέψει υγιής σύντομα στα καθήκοντα του μετά τη χειρουργική επέμβαση στην οποία θα υποβληθεί στο εξωτερικό. Κατά τη συνομιλία τους συμφώνησαν όπως η επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας στο Ισραήλ πραγματοποιηθεί σε ημερομηνία που θα καθοριστεί μετά την επιστροφή του Προέδρου Αναστασιάδη από τη Νέα Υόρκη.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε τον Υπουργό Εξωτερικών του Λιβάνου

26/11/2014

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε τον Υπουργό Εξωτερικών του ΛιβάνουΟ Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης δέχθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, τον Υπουργό Εξωτερικών του Λιβάνου κ. Gebran Gerge Bassil. Κατά τη συνάντηση ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Υπουργός Εξωτερικών του Λιβάνου συζήτησαν τις διμερείς σχέσεις Κύπρου – Λιβάνου, επιβεβαιώνοντας το εξαίρετο επίπεδο των σχέσεων αυτών σε όλους τους τομείς. Συζητήθηκαν, επίσης, περιφερειακά θέματα καθώς και ζητήματα που αφορούν την καταπολέμησης της διεθνούς τρομοκρατίας. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε τον Υπουργό Εξωτερικών του Λιβάνου για την παρούσα φάση του Κυπριακού και για τις τουρκικές προκλήσεις στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κυπριακής Δημοκρατίας, ενώ από πλευράς του ο κ. Bassil ενημέρωσε τον Πρόεδρο για την πολιτική κατάσταση στη χώρα του.Ομιλία του Προέδρου στην απονομή του Κυπριακού Βραβείου Καινοτομίας 2014

26/11/2014

Να μου επιτραπεί να ξεκινήσω συγχαίροντας την Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων, κατά πρώτο λόγο, διότι πρωτοστάτησε στην ανάδειξη της καινοτομίας ως μια από τις σημαντικές δυνάμεις στην ανάπτυξη του τόπου, και, κατά δεύτερο, για την ετήσια διοργάνωση του Κυπριακού Βραβείου Καινοτομίας. Ενός εξαιρετικού θεσμού που συμπληρώνει φέτος οκτώ χρόνια ζωής και μαζί με τα Βραβεία Έρευνας του Ιδρύματος Προώθησης Έρευνας που επίσης θα απονείμουμε, αποτελούν ίσως τη σημαντικότερη εκδήλωση προώθησης της έρευνας και της καινοτομίας στην Κύπρο.

συνέχεια...

Ο Πρόεδρος συναντήθηκε με παιδιά μέλη της Παιδοβουλής

20/11/2014

Το κράτος είναι στο πλευρό των παιδιών διαβεβαίωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος δέχθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο, ομάδα παιδιών της Παιδοβουλής από όλες τις Επαρχίες, με την ευκαιρία της επετείου της υπογραφής της Διεθνούς Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού. Στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στην παρουσία του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστα Καδή και της Επιτρόπου για την Προστασία των Δικαιωμάτων του Παιδιού κας Λήδας Κουρσουμπά, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απευθυνόμενος στα παιδιά, είπε ότι «η σημερινή μέρα είναι ιστορική και δεν είναι τυχαία η συνάντηση στο Προεδρικό Μέγαρο, εδώ που λαμβάνονται οι αποφάσεις, που γίνονται οι σχεδιασμοί, όπου δημιουργούνται οι προοπτικές ή οι προϋποθέσεις να πάει μπροστά ή όχι η χώρα.

συνέχεια...

Επιμνημόσυνος λόγος στο μνημόσυνο των θανόντων ευεργετών και μελών του Μελάθρου Αγωνιστών ΕΟΚΑ

16/11/2014

Αισθάνομαι μεγάλη τιμή και συγκίνηση που βρίσκομαι σήμερα ανάμεσά σας για να τιμήσουμε τη μνήμη των θανόντων ευεργετών και μελών του Μελάθρου Αγωνιστών ΕΟΚΑ, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 25 χρόνων λειτουργίας του Μελάθρου. Εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Νίκο Αναστασιάδη, που δεν κατέστη να δυνατό να βρίσκεται ο ίδιος εδώ, όπως θα το ήθελε, θέλω να σας μεταφέρω τους θερμούς χαιρετισμούς του και την εκτίμηση και σεβασμό του προς όλους εσάς και όσους με την προσφορά και την αγάπη τους έχουν στηρίξει εμπράκτως το φιλανθρωπικό αυτό νοσηλευτήριο του Μελάθρου Αγωνιστών και την υψηλή αποστολή του.

συνέχεια...

Δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας

14/11/2014

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης μετέβη σήμερα σε ιατρικό κέντρο στη Λευκωσία για εξετάσεις. Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, εξερχόμενος του ιατρικού κέντρου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ερωτηθείς πώς αισθάνεται απάντησε: «Πάρα πολύ καλά. Άρχισαν οι προκαταρκτικές εξετάσεις, ώστε η προετοιμασία να μας δημιουργήσει τις απαραίτητες προϋποθέσεις για μια επιτυχή επέμβαση». Ερωτηθείς αν το πρόγραμμα δραστηριοτήτων του θα είναι πλέον πιο χαλαρό, απάντησε: «Εν μέρει. Τα σοβαρά θα γίνουν».

Χαιρετισμός του του Προέδρου στην εκδήλωση «Μνήμες Κατεχομένων»

14/11/2014

Κύριε Πρόεδρε της Βουλής των Αντιπροσώπων, Κύριε Πρόεδρε της Ένωσης Κατεχόμενων Δήμων, Κύριοι Δήμαρχοι, Κυρίες και Κύριοι, Αποφράδα ημέρα η 15η Νοεμβρίου 1983 για όλους τους Κυπρίους, γιατί αποτελεί το ορόσημο και την κορύφωση των τουρκικών προκλήσεων εις βάρος του σκληρά δοκιμαζόμενου λαού μας και της κρατικής οντότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας. Συμπληρώνονται σήμερα 31 χρόνια από την παράνομη ανακήρυξη του ψευδοκράτους. Μια ενέργεια που αποτελεί την κορύφωση των διχοτομικών ενεργειών της Άγκυρας, αλλά και της προσπάθειας νομιμοποίησης των τετελεσμένων της εισβολής και της κατοχής.

συνέχεια...

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας ευχήθηκε στον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο

13/11/2014

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης εξέφρασε σήμερα θερμές ευχές στον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο Β' για την ονομαστική του εορτή. Σε δηλώσεις του στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αναφέρθηκε στη στενή συνεργασία Πολιτείας και Εκκλησίας, ενώ ερωτηθείς είπε ότι ο κλονισμός της υγείας του «δεν είναι όσο σοβαρός παρουσιάζεται».

συνέχεια...

Δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας

12/11/2014

Σε δηλώσεις για το θέμα της υγείας του προέβη απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης. Στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΚΕΒΕ και ερωτηθείς από δημοσιογράφο για το θέμα της υγείας του και της χειρουργικής επέμβασης στην οποία θα υποβληθεί, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «μόλις τελειώσει ένα βεβαρημένο πρόγραμμα μέχρι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, στις 17 και 18 του Δεκέμβρη, αμέσως μετά τις γιορτές θα προχωρήσουμε, όπως οι γιατροί εισηγούνται, σε μια επέμβαση προς διόρθωση του κακού».

συνέχεια...

Χαιρετισμός του Προέδρου στην Ετήσια Γενική Συνέλευση του ΚΕΒΕ

12/11/2014

Κυρίες και κύριοι, Με ιδιαίτερη ικανοποίηση χαιρετίζω την 87η ετήσια Γενική Συνέλευση του Κυπριακού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου. Η περσινή σύνοδος του ΚΕΒΕ βρήκε την Κυπριακή Δημοκρατία να διέρχεται μια από τις κρισιμότερες περιόδους στη σύγχρονη οικονομική ιστορία της. Ήταν τότε που αγωνιζόμασταν να ανασυγκροτήσουμε το τραπεζικό μας σύστημα και να συγκρατήσουμε την οικονομία από την κατάρρευση. Ήταν τότε που από αυτό το βήμα, και αναγνωρίζοντας πλήρως τον ρόλο του ιδιωτικού τομέα και του εμποροβιομηχανικού μας κόσμου σε αυτή την μεγάλη εθνική προσπάθεια, σας καλούσα σε συμπόρευση για το καλό της χώρας.

συνέχεια...

Ομιλίες / Δηλώσεις Προέδρου

Δελτία Τύπου

Videos on line

Επικοινωνία με τον Πρόεδρο

Προεδρικό Μέγαρο

Η Διαδικτυακή Πύλη της Ευρωπαϊκής ΈνωσηςΑρχή

© 2008 - 2014 Κυπριακή Δημοκρατία, Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας

Αρχική Σελίδα | Κυβερνητική Πύλη Διαδικτύου | Αποποίηση | Υπεύθυνος Σελίδας