Türkçe  |  English
Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας

Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας

Σημαία Κυπριακής Δημοκρατίας
 

Συνήθεις Ερωτήσεις | Χάρτης Πλοήγησης | Συνδέσεις | Επικοινωνία 

Αναζήτηση:

Αναζήτηση

Ειδική Αναζήτηση    

ΕκτύπωσηΕκτύπωση

Ομιλία του Προέδρου στη συνάντηση με φορείς ελεύθερης περιοχής Αμμοχώστου

30/07/2015

Θα ήθελα να δηλώσω ότι αισθάνομαι πραγματικά ευτυχής που μου δίνεται η ευκαιρία ύστερα από 26 μήνες διακυβέρνησης να είμαι σε θέση να επισκέπτομαι την ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου, προκειμένου να εξαγγείλω την εκτέλεση συγκεκριμένων έργων που θα συμβάλουν σημαντικά στην ανάπτυξη της οικονομίας και τη βελτίωση των συνθηκών ζωής των συμπολιτών μας. Επιθυμία και ευχή μου ήταν να μπορούσα να πραγματοποιήσω νωρίτερα ανάλογες επισκέψεις. Όμως, όπως καλά γνωρίζετε η οικονομική κατάσταση της χώρας δεν θα μου επέτρεπε να μιλώ για υλοποίηση και εκτέλεση αποφάσεων, αλλά για υποσχέσεις.

συνέχεια...

Ομιλία του Προέδρου στη συνάντηση με φορείς της πόλης και επαρχίας Λάρνακας

30/07/2015

Είναι με ιδιαίτερη χαρά που πραγματοποιείται μια σύσκεψη που ανεβλήθη τρεις φορές και επιτέλους έγινε κατορθωτό να γίνει σήμερα. Αυτό οφείλεται όχι στους παράγοντες της Λάρνακας και όχι στη δική μου ηθελημένη απουσία ή αναβολή, αλλά στα Γιουρογκρουπ και τα διάφορα γεγονότα που μεσολάβησαν. Βρίσκομαι εδώ στη Λάρνακα, προκειμένου να εξαγγείλω μια σειρά από νέα έργα, πέραν εκείνων που εκτελούνται, και προκειμένου να δώσουμε αυτό που επιθυμούμε, την αναγκαία, ισομερή –κατά το δυνατόν- ανάπτυξη, με βάση τις δυνατότητες του κράτους.

συνέχεια...

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο ηγέτης της τουρκοκυπριακής κοινότητας παρακολούθησαν μουσική εκδήλωση στην Αμμόχωστο

29/07/2015

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο ηγέτης της τουρκοκυπριακής κοινότητας παρακολούθησαν μουσική εκδήλωση στην ΑμμόχωστοΟ Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης και ο ηγέτης της τουρκοκυπριακής κοινότητας κ. Μουσταφά Ακιντζί, συνοδευόμενοι από τις συζύγους τους, παρακολούθησαν χθες βράδυ μουσική εκδήλωση στην Αμμόχωστο. Στην εκδήλωση, που διοργάνωσε η Τεχνική Επιτροπή για τον Πολιτισμό, στον Πύργο Οθέλλου, το δικοινοτικό μουσικό γκρουπ «Κυπρογένεια» ερμήνευσε κυπριακά τραγούδια στην ελληνική και τουρκική γλώσσα.

συνέχεια...

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ

28/07/2015

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του ΙσραήλΣτις εξαίρετες σχέσεις μεταξύ Κύπρου και Ισραήλ αναφέρθηκαν σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης και ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ κ. Βενιαμίν Νετανιάχου, οι οποίοι είχαν συνάντηση στο Προεδρικό Μέγαρο. Ο κ. Νετανιάχου έφθασε το πρωί στην Κύπρο, για μονοήμερη επίσκεψη, και το μεσημέρι μετέβη στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου τον υποδέχθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Κατά την τελετή υποδοχής, στρατιωτικό άγημα απέδωσε τιμές και έγινε ανάκρουση των Εθνικών Ύμνων των δύο χωρών. Στη συνέχεια ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ κατέθεσε στεφάνι στον ανδριάντα του Εθνάρχη Μακαρίου Γ’.

συνέχεια...

Συλλυπητήριο μήνυμα του Προέδρου για τον θάνατο του Κρις Λαζαρή

28/07/2015

Είναι με μεγάλη θλίψη που πληροφορήθηκα την απώλεια του εκλεκτού μου φίλου και διακεκριμένου συμπατριώτη μας Κρις Λαζαρή. Μετανάστευσε στην Αγγλία σε δύσκολα χρόνια και κατάφερε με το δημιουργικό του πνεύμα και εργατικότητα και αναδεικνύοντας το επιχειρηματικό του δαιμόνιο, να γίνει ένας από τους πλέον διακεκριμένους επιχειρηματίες στον χώρο της ένδυσης και στη συνέχεια των επενδύσεων σε ακίνητα. Υπήρξε δραστήριο μέλος της κυπριακής παροικίας του Λονδίνου, υπηρετώντας την πατρίδα του με κάθε τρόπο και σε κάθε ευκαιρία.

συνέχεια...

Δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας

27/07/2015

Στο ίδιο καλό κλίμα διεξήχθησαν και οι σημερινές συνομιλίες μεταξύ των ηγετών των δύο κοινοτήτων, είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης. Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, μετά την επιστροφή του στο Προεδρικό Μέγαρο από το παλαιό αεροδρόμιο Λευκωσίας, όπου παρακάθισε σε συνομιλίες με τον ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ερωτηθείς είπε ότι οι συνομιλίες διεξήχθησαν «μέσα στο ίδιο καλό κλίμα και η ανακοίνωση (που ανέγνωσε ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό εκ μέρους των ηγετών) μιλά από μόνη της».

Τελετή διαβεβαίωσης του νέου Υπουργού Υγείας

27/07/2015

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, η τελετή διαβεβαίωσης του νέου Υπουργού Υγείας κ. Γιώργου Παμπορίδη, στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη και των μελών του Υπουργικού Συμβουλίου. Μιλώντας κατά την τελετή, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε τα ακόλουθα: «Φίλε Γιώργο Παμπορίδη, έχεις κληθεί να υπηρετήσεις τη χώρα και τους πολίτες αναλαμβάνοντας την πολιτική ευθύνη ενός από τα πιο σημαντικά Υπουργεία, του Υπουργείου που ασχολείται με το πολυτιμότερο αγαθό για τον άνθρωπο, την υγεία.

συνέχεια...

Χαιρετισμός του Προέδρου στα εγκαίνια του Τμήματος Ρομποτικής Χειρουργικής του Mediterranean Hospital

25/07/2015

Θα ήθελα με την εδώ παρουσία μου να χαιρετίσω την πρωτοβουλία του Mediterranean Hospital, για τη δημιουργία Τμήματος Ρομποτικής Χειρουργικής, που προσθέτει σημαντικά στη δυνατότητα του ιατρικού σας κέντρου να παρέχει υψηλού επιπέδου ιατρική θεραπεία και περίθαλψη. Δεν μπορώ παρά να είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος από το γεγονός πως βλέπω να αναλαμβάνονται και από τον ιδιωτικό τομέα τέτοιες πρωτοβουλίες που συμβάλουν στη βελτίωση της παροχής ιατρικών υπηρεσιών στον τόπο μας.

συνέχεια...

Ομιλίες / Δηλώσεις Προέδρου

Δελτία Τύπου

Videos on line

Επικοινωνία με τον Πρόεδρο

Προεδρικό Μέγαρο

Η Διαδικτυακή Πύλη της Ευρωπαϊκής ΈνωσηςΑρχή

© 2008 - 2015 Κυπριακή Δημοκρατία, Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας

Αρχική Σελίδα | Κυβερνητική Πύλη Διαδικτύου | Αποποίηση | Υπεύθυνος Σελίδας