Türkçe  |  English
Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας

Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας

Σημαία Κυπριακής Δημοκρατίας
 

Συνήθεις Ερωτήσεις | Χάρτης Πλοήγησης | Συνδέσεις | Επικοινωνία 

Αναζήτηση:

Αναζήτηση

Ειδική Αναζήτηση    

ΕκτύπωσηΕκτύπωση

Χαιρετισμός του Προέδρου στο Σεμινάριο «Διακυβέρνηση, ΜΜΕ και Επικοινωνία»

30/10/2014

Χαιρετισμός του Προέδρου στο Σεμινάριο «Διακυβέρνηση, ΜΜΕ και Επικοινωνία»Αγαπητοί φίλες και φίλοι, Αγαπητοί συνεργάτες, Δεν είναι απλώς θεωρητικό θέμα το ότι τα κράτη και οι κυβερνήσεις έχουν υποχρέωση να επικοινωνούν με τους πολίτες. Είναι θέμα επιπέδου της δημοκρατίας. Παράλληλα είναι θέμα αποτελεσματικής εφαρμογής αλλά και αξιολόγησης, και εκεί που χρειάζεται, είναι θέμα επανασχεδιασμού της κυβερνητικής πολιτικής. Στις σύγχρονες δημοκρατίες, η κρατική επικοινωνία μέσω ενός κρατικού φορέα επικοινωνίας με τον πολίτη, αναγνωρίζεται ως καίριας σημασίας για τη συμμετοχική δημοκρατία. Γιατί, πέραν του γεγονότος ότι ο καλύτερος πολίτης είναι ο ενημερωμένος και ενεργός πολίτης, διευκολύνεται και η διαμόρφωση των πολιτικών του κράτους και κατά συνέπεια, η εύρυθμη λειτουργία του κράτους.

συνέχεια...

Προσφώνηση του Προέδρου στο γεύμα προς τιμήν του Αρχιεπισκόπου Αμερικής

27/10/2014

Προσφώνηση του Προέδρου στο γεύμα προς τιμήν του Αρχιεπισκόπου ΑμερικήςΜακαριότατε, Σεβασμιότατε, Κυρίες και κύριοι, Με πολλή χαρά και ιδιαίτερη συγκίνηση υποδεχόμαστε στην Κύπρο τον Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ.κ. Δημήτριο, που με προθυμία και αγάπη ανταποκρίθηκε στην πρόσκλησή μας να επισκεφθεί για τέταρτη φορά το δοκιμαζόμενο από τη συνεχιζόμενη τουρκική κατοχή νησί μας. Η Κύπρος χαιρετίζει την εδώ παρουσία ενός σεπτού και σεμνού Ιεράρχη, την οποία και ερμηνεύει ως επαναβεβαίωση του αδιάλειπτου ενδιαφέροντος, της συνεπούς στήριξης και της ειλικρινούς αγάπης του προς τον αγωνιζόμενο για την ελευθερία και τη δικαίωσή του κυπριακό λαό.

συνέχεια...

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής

27/10/2014

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο ΑμερικήςΟ Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης υποδέχθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ.κ. Δημήτριο, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο, ύστερα από πρόσκληση του Προέδρου της Δημοκρατίας. Ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος έφθασε στο Προεδρικό Μέγαρο λίγο μετά το μεσημέρι, όπου επιθεώρησε τιμητικό άγημα και στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι στον ανδριάντα του Εθνάρχη Μακαρίου Γ’. Ακολούθως, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής τέλεσε αγιασμό, στην παρουσία του Προέδρου Αναστασιάδη, της συζύγου του κας Άντρης Αναστασιάδη και άλλων επίσημων.

συνέχεια...

Ομιλία του Προέδρου στη σύναξη των αγωνιστών ΕΟΚΑ στην Κοκκινοτριμιθιά

26/10/2014

Με συνείδηση εθνικής ευθύνης και ιστορικού χρέους, μαζευτήκαμε σήμερα, Ημέρα Μνήμης Κρατητηρίων, για να θυμηθούμε και ν’ αποτίσουμε φόρο τιμής σε ήρωες και αγωνιστές που με τη θυσία και τη δράση τους έγιναν παράδειγμα και καθοδηγητικός φάρος για τη σημερινή και τις επόμενες γενιές. Εδώ, στον ιερό αυτό χώρο του μαρτυρίου τόσων αγωνιστών της ένδοξης εποποιίας του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ, 1955-1959, επωφελούμαστε της ευκαιρίας να ανασυντάξουμε τις δυνάμεις μας και να ορθώσουμε το ανάστημα και το εθνικό μας φρόνημα απέναντι στις σημερινές δοκιμασίες που περνά ο τόπος μας.

συνέχεια...

Ο Πρόεδρος απέστειλε επιστολή στον Γενικό Γραμματέα για τις τουρκικές προκλητικές ενέργειες στην κυπριακή ΑΟΖ

21/10/2014

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης απέστειλε επιστολή στις 6 Οκτωβρίου 2014 στον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών κ. Ban Ki-moon αναφορικά με τις τουρκικές προκλήσεις στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου και τις επιπτώσεις τους στις συνομιλίες για εξεύρεση λύσης στο Κυπριακό. Η επιστολή κυκλοφόρησε χθες ως έγγραφο των Γενικής Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, σημείο 74 στην ημερήσια διάταξη, και του Συμβουλίου Ασφαλείας. Το πλήρες κείμενο της επιστολής του Προέδρου είναι το ακόλουθο: «Αισθάνομαι την ανάγκη να επικοινωνήσω γραπτώς μαζί σας, τόσο σύντομα μετά τη τελευταία μας συνάντηση στη Νέα Υόρκη, για να επιστήσω την προσοχή σας σε ορισμένες πρόσφατες εξελίξεις οι οποίες δεν είναι συμβατές με την ομαλή συνέχιση των συνομιλιών για το Κυπριακό.

συνέχεια...

Ομιλία του Προέδρου στα αποκαλυπτήρια προτομής του ήρωα Κυριάκου Στυλιανού

19/10/2014

Οφειλή προς τους ήρωες και μάρτυρες της Κυπριακής Ελευθερίας, χρέος προς το έθνος και την ιστορία μας, οδηγούν σήμερα στον ιερό αυτό χώρο για να τιμήσουμε ένα εκλεκτό παλληκάρι της Κύπρου, ένα ήρωα που έδωσε τη ζωή του για την ελευθερία της. Αυτές τις ώρες της εθνικής μνήμης, αποτιμώντας τη θυσία του ήρωα, Κυριάκου Θουκή Στυλιανού αναλογιζόμαστε τις δικές μας ευθύνες που καθορίζουν το δικό μας χρέος τιμής προς την πατρίδα. Αυτός είναι ο ελάχιστος φόρος τιμής προς τους ήρωές μας και την ιστορία μας.

συνέχεια...

Δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη

18/10/2014

Απόλυτα ικανοποιημένος δήλωσε ότι είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης από το αποτέλεσμα της συνάντησης του με τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Βλαντιμίρ Πούτιν, που έγινε στο Μιλάνο. Σε δηλώσεις του σήμερα στους δημοσιογράφους, στο περιθώριο γεύματος που παρέθεσε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου προς τιμή του Πατριάρχη Γεωργίας, στην Ιερά Αρχιεπισκοπή, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κληθείς να αναφερθεί στη συνάντηση του με τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας, στο Μιλάνο, είπε ότι «έχετε ενημερωθεί πλήρως από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο. Αυτό που προέχει είναι να πράττουμε τα περισσότερα και να λέμε τα ολιγότερα». Ερωτηθείς αν είναι ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα της συνάντησης του με τον Ρώσο Πρόεδρο, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι είναι «απόλυτα ικανοποιημένος».

Χαιρετισμός του Προέδρου στην Ετήσια Γενική Συνέλευση του Κυπριακού Συνδέσμου Αειφόρου Τουρισμού

17/10/2014

Με την ευκαιρία της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του Κυπριακού Συνδέσμου Αειφόρου Τουρισμού, σας στέλνω θερμό χαιρετισμό και σας συγχαίρω για τις μέχρι τώρα πρωτοβουλίες και δράσεις σας, οι οποίες έχουν ως γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος, την οικονομική ανάπτυξη, την ανάδειξη της τοπικής κουλτούρας και του πολιτισμού του τόπου μας, στο πλαίσιο της προώθησης μιας νέας μορφής τουρισμού. Η νέα αυτή μορφή αντιπαρέρχεται τα υφιστάμενα μοντέλα μη αειφόρου τουριστικής ανάπτυξης και μετατρέπει ως συγκριτικό πλεονέκτημα τα ιδιαίτερα φυσικά, πολιτιστικά και ιστορικά γνωρίσματα και χαρακτηριστικά του νησιού μας, αξιοποιώντας τα προς όφελος της κοινωνικής συνοχής και της οικονομικής αειφορίας.

συνέχεια...

Επαφές του Προέδρου της Δημοκρατίας στο περιθώριο της ASEM

17/10/2014

Στο περιθώριο της δεύτερης ημέρας των εργασιών της 10ης Συνόδου Κορυφής της ASEM, στο Μιλάνο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης είχε σήμερα χωριστές διαδοχικές συναντήσεις με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Herman Van Rompuy και τον Ιταλό Πρωθυπουργό κ. Matteo Renzi. Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων, η συζήτηση επικεντρώθηκε στην κατάσταση που διαμορφώθηκε μετά την τουρκική οδηγία προς ναυτιλλομένους και την πρόθεση παραβίασης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας από την Τουρκία, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η γεώτρηση από την εταιρεία ΕΝΙ-KOGAS στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κυπριακής Δημοκρατίας.

συνέχεια...

Ομιλίες / Δηλώσεις Προέδρου

Δελτία Τύπου

Videos on line

Επικοινωνία με τον Πρόεδρο

Προεδρικό Μέγαρο

Η Διαδικτυακή Πύλη της Ευρωπαϊκής ΈνωσηςΑρχή

© 2008 - 2014 Κυπριακή Δημοκρατία, Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας

Αρχική Σελίδα | Κυβερνητική Πύλη Διαδικτύου | Αποποίηση | Υπεύθυνος Σελίδας