Türkçe  |  English
Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας

Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας

Σημαία Κυπριακής Δημοκρατίας
 

Συνήθεις Ερωτήσεις | Χάρτης Πλοήγησης | Συνδέσεις | Επικοινωνία 

Αναζήτηση:

Αναζήτηση

Ειδική Αναζήτηση    

ΕκτύπωσηΕκτύπωση

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μεταβαίνει στην Αθήνα

16/04/2015

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης αναχωρεί αύριο, 17 Απριλίου, το πρωί για την Αθήνα, όπου θα πραγματοποιήσει επίσκεψη εργασίας. Αύριο το πρωί, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα έχει συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας κ. Αλέξη Τσίπρα και στη συνέχεια θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο. Αντικείμενο των συνομιλιών του Προέδρου θα είναι, ανάμεσα σε άλλα, οι εξελίξεις στο Κυπριακό, ενόψει και της επανέναρξης των συνομιλιών, η Οικονομία, θέματα Ευρωπαϊκής Ένωσης και οι περιφερειακές εξελίξεις.

συνέχεια...

Γραπτή δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη για τον θάνατο του Εύη Γαβριηλίδη

16/04/2015

Η πολιτιστική ζωή του τόπου είναι από χθες φτωχότερη μετά την απώλεια του κορυφαίου ανθρώπου του κυπριακού θεάτρου, Εύη Γαβριηλίδη. Ο Εύης Γαβριηλίδης άφησε ανεξίτηλη τη σφραγίδα του στα πολιτιστικά δρώμενα της Κύπρου και στην ανάπτυξη του κυπριακού Θεάτρου. Εκ μέρους της Κυβέρνησης, και εμού προσωπικά, εκφράζω βαθύτατα συλλυπητήρια προς τους οικείους τους.

Ο Πρόεδρος παρέστη στο 48ο Συνέδριο Lions Κύπρου – Ελλάδας

16/04/2015

Ο Πρόεδρος παρέστη στο 48ο Συνέδριο Lions Κύπρου – ΕλλάδαςΕντός των ημερών θα πραγματοποιηθεί η νέα τριμερής συνάντηση Κύπρου – Ελλάδας – Αιγύπτου στη Λευκωσία, ανέφερε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, μιλώντας στο 48ο Συνέδριο των Lions Κύπρου – Ελλάδας. Μιλώντας στο 48ο Συνέδριο Lions Κύπρου – Ελλάδας, στη Λεμεσό, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έκανε μια εκτενή αναφορά στο Κυπριακό από το διορισμό του Ελληνοκύπριου Διαπραγματευτή, στις προτάσεις του για μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης, στο κοινό ανακοινωθέν της 11ης Φεβρουαρίου, μέχρι και τις παράνομες προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κυπριακής Δημοκρατίας με την έκδοση της navtex.

συνέχεια...

Γραπτή δήλωση του Προέδρου με την ευκαιρία των εορτών του Πάσχα

14/04/2015

Με την ευκαιρία του Πάσχα, και με βαθύτατα αισθήματα εκτίμησης και σεβασμού, εύχομαι στον κυπριακό λαό η Ανάσταση του Κυρίου να αποτελέσει την αρχή του τέλους στη μεγάλη δοκιμασία που η χώρα μας αντιμετωπίζει. Το μήνυμα της Ανάστασης μάς γεμίζει με αισθήματα προσδοκίας και ενδυναμώνει την πίστη μας στον αγώνα του κυπριακού λαού για επίτευξη μιας λύσης στο εθνικό μας πρόβλημα. Μιας λύσης που να είναι βιώσιμη και λειτουργική και θα διανοίξει τις προοπτικές για ένα ευημερές μέλλον για όλους τους Κυπρίους, Ελληνοκύπριους, Τουρκοκύπριους, Μαρωνίτες, Αρμένιους και Λατίνους.

συνέχεια...

Γραπτή δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας

14/04/2015

Οι σημερινές εξελίξεις στη Νομική Υπηρεσία του κράτους μου προκαλούν βαθύτατη θλίψη και προβληματισμό. Συμμερίζομαι όχι μόνο τα αισθήματα ανασφάλειας και απογοήτευσης που ο κυπριακός λαός αισθάνεται, αλλά και τα ερωτηματικά που του έχουν δημιουργηθεί, όταν εκτοξεύονται τέτοιες κατηγορίες και καταγγελίες.

συνέχεια...

Γραπτή δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη

09/04/2015

Είναι με μεγάλη θλίψη που πληροφορήθηκα την είδηση για τον αδόκητο θάνατο του πρώην Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Λουκά Λουκά. Εκ μέρους της Κυβέρνησης και εμού προσωπικά εκφράζω βαθύτατα συλλυπητήρια προς την οικογένεια του εκλιπόντος, ο οποίος, μέσα από το υπουργικό αξίωμα, προσέφερε στα κοινά με ήθος και ζήλο.

Ο Πρόεδρος επισκέφθηκε στρατόπεδα με την ευκαιρία των εορτών

08/04/2015

Ο Πρόεδρος επισκέφθηκε στρατόπεδα με την ευκαιρία των εορτώνΟ Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, συνοδευόμενος από τον Υπουργό Άμυνας κ. Χριστόφορο Φωκαΐδη, επισκέφθηκε σήμερα τα στρατόπεδα «Ανδρέα Ζάκου» και «Σταύρου Στυλιανίδη», με την ευκαιρία των εορτών του Πάσχα. Υποδεχόμενος τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στο στρατόπεδο «Ανδρέα Ζάκου», ο Διοικητής της ΕΛΔΥΚ κ. Εμμανουήλ Θεοδώρου είπε ότι «η παρουσία του Προέδρου αποτελεί το επιστέγασμα του σεβασμού και της αγάπης που εισπράττουμε καθημερινά από την κυπριακή κοινωνία. Η ΕΛΔΥΚ έχει μια ιστορία, μια βαριά κληρονομιά της οποίας εμείς, οι σημερινοί ΕΛΔΥΚάριοι, προσπαθούμε να φανούμε αντάξιοι μέσω της σκληρής, μεθοδικής και καθημερινής μας εκπαίδευσης».

συνέχεια...

Δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας

08/04/2015

Είμαστε αποφασισμένοι με κάθε καλή διάθεση, βούληση και αποφασιστικότητα να εμπλακούμε σε ένα ουσιαστικό διάλογο για να οδηγηθούμε το συντομότερο σε μια λύση. Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο περιθώριο επίσκεψης του στο στρατόπεδο «Ανδρέα Ζάκου», στη Λευκωσία, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ερωτηθείς ποιες προοπτικές κατάληξης διαβλέπει όταν επαναρχίσουν οι συνομιλίες για το Κυπριακό είπε ότι «προηγείται η επανάληψη και έπεται η πρόβλεψη για το αποτέλεσμα.

συνέχεια...

Ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας

07/04/2015

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης είχε σήμερα το απόγευμα συνάντηση με τον 17χρονο τελειόφοιτο του Λυκείου Αγίου Νικολάου Ανδρέα Σολωμού, στην παρουσία των γονιών του, τον οποίο συνεχάρη διά ζώσης για το ότι αν και εκ γενετής τυφλός, με την καθοδήγηση του καθηγητή του, στις 25 Μαρτίου, 2015 παρέλασε με το σχολείο του, αναδεικνύοντας ότι όταν υπάρχει βούληση οι δυνατότητες είναι απεριόριστες. Ακόμη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε τον Ανδρέα Σολωμού πως στη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου στις 2 Απριλίου, 2015, και λαμβάνοντας υπόψη την αποφασιστικότητα και το σθένος του που αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για όλη την κοινωνία μας, λήφθηκε απόφαση να του παραχωρηθεί υποτροφία από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών τόσο για προπτυχιακές όσο και μεταπτυχιακές σπουδές.

Χαιρετισμός του Προέδρου στο γεύμα προς τα εγκλωβισμένα παιδιά

06/04/2015

Χαιρετισμός του Προέδρου στο γεύμα προς τα εγκλωβισμένα παιδιά Κυρίες και κύριοι, όμως ιδιαίτερα απευθύνομαι στα αγαπημένα μας παιδιά που μας τιμούν πραγματικά με την παρουσία τους σήμερα, και λέω μας τιμούν διότι πραγματικά αποτελεί μεγάλη τιμή να αντιμετωπίζεις παιδιά, τα οποία ζουν την κατοχή και κατορθώνουν να κρατούνται, κάτω από τις δυσμενείς συνθήκες που κρατούνται, ζωντανά για να διατηρήσουν πιο έντονα ζωντανή την ανάγκη να αναλογιστούμε όλοι τις ευθύνες μας, ιδιαίτερα όσον αφορά τις προσπάθειες που πρέπει να καταβάλουμε για να εξευρεθεί μια λύση στο κυπριακό πρόβλημα.

συνέχεια...

Ομιλίες / Δηλώσεις Προέδρου

Δελτία Τύπου

Videos on line

Επικοινωνία με τον Πρόεδρο

Προεδρικό Μέγαρο

Η Διαδικτυακή Πύλη της Ευρωπαϊκής ΈνωσηςΑρχή

© 2008 - 2015 Κυπριακή Δημοκρατία, Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας

Αρχική Σελίδα | Κυβερνητική Πύλη Διαδικτύου | Αποποίηση | Υπεύθυνος Σελίδας