Türkçe  |  English
Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας

Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας

Σημαία Κυπριακής Δημοκρατίας
 

Συνήθεις Ερωτήσεις | Χάρτης Πλοήγησης | Συνδέσεις | Επικοινωνία 

Αναζήτηση:

Αναζήτηση

Ειδική Αναζήτηση    

ΕκτύπωσηΕκτύπωση

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναχωρεί για τις Βρυξέλλες

27/06/2016

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης αναχωρεί σήμερα το απόγευμα για τις Βρυξέλλες, όπου θα συμμετάσχει στις εργασίες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί στις 28 και 29 Ιουνίου. Ανάμεσα σε άλλα, τις εργασίες του Συμβουλίου αναμένεται να απασχολήσουν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στο Ηνωμένο Βασίλειο για έξοδο της χώρας από την ΕΕ, το Μεταναστευτικό, θέματα Απασχόλησης, Ανάπτυξης και Επενδύσεων καθώς και οι Εξωτερικές Σχέσεις της ΕΕ.

Χαιρετισμός του Προέδρου στην κατάθεση του θεμέλιου λίθου για το Γερμανικό Ογκολογικό Κέντρο

25/06/2016

Ξέρετε καλά πόσο δύσκολες και απογοητευτικές ήταν για όλους μας οι τελευταίες ημέρες, λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς στο Τρόοδος, όπου νιώσαμε πόσο κοντά μπορεί να είναι οποιαδήποτε στιγμή η καταστροφή. Για αυτό λοιπόν η σημερινή ημέρα, στην οποία καλούμαστε να θέσουμε τον θεμέλιο λίθο σε ένα έργο ζωής, σε ένα έργο που το έχει τόση ανάγκη ο τόπος, είναι μία ανάσα αισιοδοξίας και μια ριπή αέρα ελπίδας. Δεν είχα ποτέ αμφιβολία για τις μεγάλες δυνατότητες που κρύβουν οι άνθρωποι σε αυτό τον τόπο, δυνατότητες και ταλέντα τα οποία έχουν αναδειχθεί πάμπολλες φορές, σε όλες τις γωνιές της γης.

συνέχεια...

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισκέφθηκε τους τραυματίες από τις πυρκαγιές

24/06/2016

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης μετέβη σήμερα στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου επισκέφθηκε τους τρεις τραυματίες από τις πυρκαγιές. Ακολούθως, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, ο οποίος συνοδευόταν από τον Υπουργό Υγείας κ. Γιώργο Παμπορίδη και τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο κ. Νίκο Χριστοδουλίδη, σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους για την κατάσταση της υγείας των τραυματιών είπε ότι «οι δύο οπωσδήποτε βρίσκονται σε μια αναρρωτική κατάσταση χωρίς να διατρέχουν κανέναν κίνδυνο. Ο ένας έχει χειρουργηθεί, ο άλλος θα χειρουργηθεί εντός των επομένων ημερών. Ο τραυματίας στη μονάδα εντατικής θεραπείας προς το παρόν έχει αποφύγει κινδύνους, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι έχουν επαλειφθεί πλήρως. Ευχόμαστε μετά και την επίσκεψη των ειδικών από το Ισραήλ -των οποίων συμπίπτουν οι διαγνώσεις και με τους δικούς μας γιατρούς - και με την ακολουθούμενη θεραπεία να επανέλθει το συντομότερο».

συνέχεια...

Δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας

24/06/2016

Έκθεση για να ενημερωθεί λεπτομερώς για τα γεγονότα που σχετίζονται με το έγκλημα που διεπράχθη χθες βράδυ στην Αγία Νάπα ζήτησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης. Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο περιθώριο της επίσκεψης του στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, κληθείς να σχολιάσει το έγκλημα που διεπράχθη χθες βράδυ στην Αγία Νάπα και ερωτηθείς για το ενδεχόμενο εμπλοκής αστυνομικών, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «δεν θα ήθελα να σχολιάζω γεγονότα για τα οποία δεν είμαι ακόμα ενήμερος. Βεβαίως ζήτησα να έχω έκθεση και θα δούμε πώς διαμορφώνεται (η κατάσταση) και ποιες αποφάσεις θα πρέπει να ληφθούν εάν και εφόσον αποδειχθεί ότι σχετίζονταν με το θύμα ή με οποιονδήποτε».

Δηλώσεις του Προέδρου για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στο Ηνωμένο Βασίλειο για την ΕΕ

24/06/2016

Ψυχραιμία ώστε να δούμε πώς εξελίσσεται η κατάσταση συνέστησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης κληθείς σήμερα να σχολιάσει το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στο Ηνωμένο Βασίλειο για έξοδο του από την ΕΕ. Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο περιθώριο επίσκεψης του στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης κληθείς να σχολιάσει το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος είπε ότι «καταρχήν είναι σεβαστό το αποτέλεσμα αφού αποτελεί λαϊκή εντολή ή απόφαση.

συνέχεια...

Γραπτή δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη

23/06/2016

Θέλω θερμά να συγχαρώ και να εκφράσω τις ευγνώμονες ευχαριστίες μου προς όλους τους δημόσιους λειτουργούς όλων των Τμημάτων και Υπηρεσιών που έλαβαν μέρος στη μεγάλη επιχείρηση για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στην περιοχή Σολέας, όπως επίσης την Εθνική Φρουρά, την Αστυνομία και ιδιαίτερα τους εθελοντές. Όλους αυτούς που με αυτοθυσία συνέβαλαν στις προσπάθειες για προστασία των ανθρώπινων ζωών και του περιβάλλοντος. Θερμές ευχαριστίες απευθύνω επίσης στις φίλες χώρες Ελλάδα, Ισραήλ, Ιταλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία καθώς και την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, η βοήθεια των οποίων ήταν πολύτιμη σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που πέρασε η πατρίδα μας. Ευχαριστίες απευθύνω επίσης στη Ρωσική Ομοσπονδία για το άμεσο ενδιαφέρον και προθυμία της να στηρίξει την επιχείρηση κατάσβεσης.

Δηλώσεις του Προέδρου σε σχέση με το θέμα της πυρκαγιάς στην περιοχή Σολέας

23/06/2016

Αυτό που έχουμε υποχρέωση να κάνουμε είναι να αναθέσουμε σε εμπειρογνώμονες να μας δώσουν τη δική τους εμπειρογνωμοσύνη όσον αφορά τις δράσεις για πρόληψη, για αντιμετώπιση και γενικότερα για τους τρόπους αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης. Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, και ερωτηθείς αν θα γίνει ένας πρώτος απολογισμός για το πώς κινήθηκαν τα πράγματα σε σχέση με την επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς στην περιοχή Σολέας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «θα υποβάλουν εκθέσεις οι καθ’ ύλην αρμόδιες Υπηρεσίες και με βάση τις εκθέσεις εκείνες θα διαφανεί κατά πόσο υπήρξαν κενά, πώς μπορεί να μην επαναληφθούν - αν υπήρξαν κενά = τα ίδια φαινόμενα, έτσι ώστε να δημιουργήσουμε ένα ακόμα ασφαλέστερο σύστημα διαχείρισης αναλόγων περιπτώσεων, εάν και εφόσον – επαναλαμβάνω – δημιουργήθηκαν κάποια κενά».

συνέχεια...

Δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας για τις συνομιλίες στο Κυπριακό

23/06/2016

Ας ελπίσουμε ότι σταδιακά και μέσα από τον εντατικό διάλογο στις διαπραγματεύσεις θα καταλήξουμε κάπου που να μπορεί να γίνει αποδεκτό και από τη μια και από την άλλη κοινότητα είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης. Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, μετά την επιστροφή του από το χώρο διεξαγωγής των συνομιλιών για το Κυπριακό, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, αναφερόμενος στη σημερινή συνάντηση του με τον ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας είπε ότι «θα πρέπει να πω ότι υπήρξε μια σημαντική πρόοδος όσον αφορά τις εσωτερικές συνεργασίες μεταξύ ομοσπονδιακής κυβέρνησης και ομόσπονδων πολιτειών, ενώ συνεχίζεται η συζήτηση όσον αφορά τις αρμοδιότητες σύναψης διεθνών συμβάσεων».

συνέχεια...

Ο Πρόεδρος επισκέπτεται τις πληγείσες από τις πυρκαγιές περιοχές

21/06/2016

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης επισκέπτεται από το πρωί τις πληγείσες από τις καταστροφικές πυρκαγιές περιοχές στη Σολέα. Ο Πρόεδρος μετέβη γύρω στις 11 το πρωί στην Ευρύχου, όπου είχε συνάντηση με τον Επαρχο Λευκωσίας, τον Κοινοτάρχη Ευρύχου, τον Αρχηγό της Αστυνομίας, στην παρουσία του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, του Κυβερνητικού Εκπροσώπου και του Αναπληρωτή Κυβερνητικού Εκπροσώπου.

συνέχεια...

Γραπτή δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη

21/06/2016

Είναι με οδύνη που πληροφορήθηκα αργά χθες βράδυ το θάνατο του δασοπυροσβέστη Μάριου Αριστοτέλους, ο οποίος υπέκυψε στα τραύματα που υπέστη εν ώρα καθήκοντος κατά τη δαιδαλώδη μάχη των δασοπυροσβεστών να κατασβήσουν την καταστροφική πυρκαγιά που μαίνεται στην περιοχή Σολέας. Η Κυβέρνηση και εγώ προσωπικά εκφράζουμε τα βαθιά μας συλλυπητήρια προς την οικογένεια του αδικοχαμένου Μάριου και διαβεβαιώνουμε πως η Πολιτεία θα σταθεί αρωγός στους οικείους του.

Ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας

21/06/2016

Σε συνέχεια των δηλώσεων του Τούρκου Υπουργού Δασών και Υδάτων, ο Τουρκοκύπριος ηγέτης κ. Μουσταφά Ακιντζί επικοινώνησε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να του μεταφέρει την ετοιμότητα της Τουρκίας να συνδράμει με πτητικά μέσα στην προσπάθεια που βρίσκεται σε εξέλιξη για κατάσβεση της πυρκαγιάς στην περιοχή Σολέας. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον κ. Ακιντζί, μεταφέροντας του ότι: η Κυπριακή Δημοκρατία αποδέχεται την τουρκική βοήθεια, νοουμένου ότι αυτή θα ενταχθεί στο πλαίσιο του κρατικού επιχειρησιακού σχεδιασμού εντός του οποίου η διεθνής συνδρομή, με τη συμμετοχή του Ισραήλ, της Ελλάδος, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Γαλλίας, της Ιταλίας και θεσμικά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, βρίσκεται αυτήν τη στιγμή σε εξέλιξη.

Δηλώσεις του Προέδρου για τις προσπάθειες κατάσβεσης των πυρκαγιών

21/06/2016

Ο ανθρώπινος παράγοντας θα πρέπει επιτέλους να μην είναι η αιτία της καταστροφής είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης. Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του στο Κέντρο Συντονισμού στη Γαλάτα με τη συμμετοχή των Υπουργών Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, του Υπουργού Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, του Κυβερνητικού και του Αναπληρωτή Κυβερνητικού Εκπροσώπου, του Επιτρόπου Εθελοντισμού, και των επικεφαλής των διαφόρων εμπλεκομένων Υπηρεσιών, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «το πρώτο που θα ήθελα να εκφράσω είναι τη θλίψη μου γιατί πέραν από την οικολογική καταστροφή και τραγωδία είχαμε την απώλεια ανθρωπίνων ζωών. Η σκέψη μου στρέφεται προς τις οικογένειες των θυμάτων. Αν αυτό αποτελεί παρηγοριά, θέλω να πω ότι η Πολιτεία θα σταθεί στο πλευρό τους.

συνέχεια...

Ομιλίες / Δηλώσεις Προέδρου

Δελτία Τύπου

Videos on line

Επικοινωνία με τον Πρόεδρο

Προεδρικό Μέγαρο

Η Διαδικτυακή Πύλη της Ευρωπαϊκής ΈνωσηςΑρχή

© 2008 - 2016 Κυπριακή Δημοκρατία, Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας

Αρχική Σελίδα | Κυβερνητική Πύλη Διαδικτύου | Αποποίηση | Υπεύθυνος Σελίδας