Türkçe  |  English
Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας

Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας

Σημαία Κυπριακής Δημοκρατίας
 

Συνήθεις Ερωτήσεις | Χάρτης Πλοήγησης | Συνδέσεις | Επικοινωνία 

Αναζήτηση:

Αναζήτηση

Ειδική Αναζήτηση    

ΕκτύπωσηΕκτύπωση

Ο Πρόεδρος απέστειλε συλλυπητήρια επιστολή προς τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας

06/04/2017

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης απέστειλε συλλυπητήρια επιστολή προς τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Βλαντιμίρ Πούτιν, για τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης στην Αγία Πετρούπολη. Στην επιστολή του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρει τα ακόλουθα: «Είναι με μεγάλη θλίψη που πληροφορήθηκα την τραγική είδηση σχετικά με την αποτρόπαια επίθεση που έλαβε χώρα στην Αγία Πετρούπολη.

συνέχεια...

Χαιρετισμός του Προέδρου στην τελετή απονομής του Βραβείου της Χρονιάς «Μανώλης Χριστοφίδης»

04/04/2017

Είναι με ιδιαίτερη χαρά και τιμή που χαιρετίζω την αποψινή σας εκδήλωση η οποία έχει καταστεί από τους πλέον αναγνωρίσιμους και σημαντικότερους ετήσιους θεσμούς στον τόπο μας, λαμβάνοντας υπόψη ότι από το βήμα αυτό έχουν βραβευθεί αξιόλογοι επιστήμονες με ευρεία συνεισφορά στα οικονομικά, επιστημονικά και όχι μόνο δρώμενα της πατρίδας μας. Χαίρομαι διότι σε αυτές τις βραβεύσεις ήμουν παρών τιμώντας το έργο των νέων επιστημόνων, μια οργάνωση που διακρίθηκε με σκέψη και προθέσεις του Μανώλη Χριστοφίδη ο οποίος αποχωρώντας άφησε σε μένα, όταν αναλάμβανα την προεδρία, το καθήκον της οργάνωσης, όμως είναι εκείνος που είχε την ιδέα.

συνέχεια...

Χαιρετισμός του Προέδρου στην εκδήλωση τιμής προς τον Ουράνιο Ιωαννίδη από την ΚΟΕ

04/04/2017

Παρευρισκόμαστε σήμερα σε μία εκδήλωση τιμής στον φίλο Ουράνιο Ιωαννίδη, αλλά έχω την πεποίθηση πως η τιμή αντανακλά σε εμάς. Εμάς που ευτυχήσαμε να τον έχουμε φίλο, συνεργάτη και καθοδηγητή. Γιατί ο Ουράνιος Ιωαννίδης έχει αυτό το χάρισμα. Έχει το ταλέντο να καθοδηγεί γιατί απλούστατα είναι άνθρωπος των οραμάτων και της πράξης. Για αυτό άλλωστε και διακρίθηκε σε τόσο πολλούς και διαφορετικούς τομείς.

συνέχεια...

Δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας

04/04/2017

Την ευχή ότι «θα επικεντρωθούμε σε προτάσεις που δεν θα απομακρύνονται από το ευρωπαϊκό κεκτημένο», εξέφρασε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, αναφερόμενος στην επανέναρξη των συνομιλιών για το Κυπριακό. Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, προσερχόμενος σε εκδήλωση στο Ολυμπιακό Μέγαρο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ερωτηθείς είπε ότι «εκφράζω ικανοποίηση γιατί επιτέλους επαναρχίζει ο διάλογος, με την ευχή ότι θα επικεντρωθούμε σε προτάσεις που δεν θα απομακρύνονται από το ευρωπαϊκό κεκτημένο, αλλά και ιδιαίτερα θα επικεντρώνονται στο καλώς νοούμενο συμφέρον των δύο κοινοτήτων».

συνέχεια...

Γραπτή δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη

04/04/2017

Εκφράζω την ικανοποίησή μου για την επανέναρξη του διαλόγου. Την ίδια ώρα εκφράζω την ελπίδα πως θα επικεντρωθούμε σε ένα δημιουργικό διάλογο και με εποικοδομητικές προτάσεις να μπορέσουμε να καταλήξουμε σε μια λύση που θα διέπεται από τις αρχές και αξίες της Ε.Ε., με πλήρη σεβασμό του κοινοτικού κεκτημένου και πάντοτε με γνώμονα το καλώς νοούμενο συμφέρον του κυπριακού λαού.

Δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας

04/04/2017

Η δική μας θέση παραμένει ότι είμαστε έτοιμοι ανά πάσα στιγμή να συνεχίσουμε τον διάλογο για λύση του Κυπριακού, είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης. Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, προσερχόμενος στο γεύμα που παρέθεσε ο Πρέσβης της Μάλτας με την ευκαιρία της Προεδρίας της Μάλτας στην ΕΕ, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ερωτηθείς αν υπάρχει έδαφος για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο άμεσο μέλλον, είπε ότι «στο άμεσο μέλλον, ελπίζω, ναι. Η δική μας θέση παραμένει ότι είμαστε έτοιμοι ανά πάσα στιγμή να συνεχίσουμε τον διάλογο που θα μας βοηθήσει, έτσι ώστε –προσδοκούμε- να επιτύχουμε μια λύση στο πλαίσιο που έχει περιγραφεί τόσες φορές».

συνέχεια...

Χαιρετισμός του Προέδρου κατά την παρουσίαση του βιβλίου «Φάκελος ‘Αγνοούμενοι της Κύπρου’»

03/04/2017

Αγαπητέ Νίκο Σεργίδη, Θα ήθελα αρχίζοντας να απευθυνθώ προσωπικά σε σένα γιατί μέσω σου νιώθω ότι απευθύνομαι σε όλους τους αγνοουμένους μας. Και αυτό γιατί η ζωή σου ολόκληρη μετά το 1974 έχει ταυτιστεί με τον αγώνα για αναζήτηση του αδερφού σου και έκαστου από τους γνωστούς και άγνωστους ήρωες του τόπου μας, που για σένα και στον αγώνα σου, έγινε αδερφός.

συνέχεια...

Ομιλίες / Δηλώσεις Προέδρου

Δελτία Τύπου

Videos on line

Επικοινωνία με τον Πρόεδρο

Προεδρικό Μέγαρο

Η Διαδικτυακή Πύλη της Ευρωπαϊκής ΈνωσηςΑρχή

© 2008 - 2017 Κυπριακή Δημοκρατία, Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας

Αρχική Σελίδα | Κυβερνητική Πύλη Διαδικτύου | Αποποίηση | Υπεύθυνος Σελίδας