Türkçe  |  English
Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας

Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας

Σημαία Κυπριακής Δημοκρατίας
 

Συνήθεις Ερωτήσεις | Χάρτης Πλοήγησης | Συνδέσεις | Επικοινωνία 

Αναζήτηση:

Αναζήτηση

Ειδική Αναζήτηση    

ΕκτύπωσηΕκτύπωση

Ο Πρόεδρος απέστειλε επιστολή στον Γενικό Γραμματέα για τις τουρκικές προκλητικές ενέργειες στην κυπριακή ΑΟΖ

21/10/2014

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης απέστειλε επιστολή στις 6 Οκτωβρίου 2014 στον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών κ. Ban Ki-moon αναφορικά με τις τουρκικές προκλήσεις στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου και τις επιπτώσεις τους στις συνομιλίες για εξεύρεση λύσης στο Κυπριακό. Η επιστολή κυκλοφόρησε χθες ως έγγραφο των Γενικής Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, σημείο 74 στην ημερήσια διάταξη, και του Συμβουλίου Ασφαλείας. Το πλήρες κείμενο της επιστολής του Προέδρου είναι το ακόλουθο: «Αισθάνομαι την ανάγκη να επικοινωνήσω γραπτώς μαζί σας, τόσο σύντομα μετά τη τελευταία μας συνάντηση στη Νέα Υόρκη, για να επιστήσω την προσοχή σας σε ορισμένες πρόσφατες εξελίξεις οι οποίες δεν είναι συμβατές με την ομαλή συνέχιση των συνομιλιών για το Κυπριακό.

συνέχεια...

Ομιλία του Προέδρου στα αποκαλυπτήρια προτομής του ήρωα Κυριάκου Στυλιανού

19/10/2014

Οφειλή προς τους ήρωες και μάρτυρες της Κυπριακής Ελευθερίας, χρέος προς το έθνος και την ιστορία μας, οδηγούν σήμερα στον ιερό αυτό χώρο για να τιμήσουμε ένα εκλεκτό παλληκάρι της Κύπρου, ένα ήρωα που έδωσε τη ζωή του για την ελευθερία της. Αυτές τις ώρες της εθνικής μνήμης, αποτιμώντας τη θυσία του ήρωα, Κυριάκου Θουκή Στυλιανού αναλογιζόμαστε τις δικές μας ευθύνες που καθορίζουν το δικό μας χρέος τιμής προς την πατρίδα. Αυτός είναι ο ελάχιστος φόρος τιμής προς τους ήρωές μας και την ιστορία μας.

συνέχεια...

Δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη

18/10/2014

Απόλυτα ικανοποιημένος δήλωσε ότι είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης από το αποτέλεσμα της συνάντησης του με τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Βλαντιμίρ Πούτιν, που έγινε στο Μιλάνο. Σε δηλώσεις του σήμερα στους δημοσιογράφους, στο περιθώριο γεύματος που παρέθεσε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου προς τιμή του Πατριάρχη Γεωργίας, στην Ιερά Αρχιεπισκοπή, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κληθείς να αναφερθεί στη συνάντηση του με τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας, στο Μιλάνο, είπε ότι «έχετε ενημερωθεί πλήρως από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο. Αυτό που προέχει είναι να πράττουμε τα περισσότερα και να λέμε τα ολιγότερα». Ερωτηθείς αν είναι ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα της συνάντησης του με τον Ρώσο Πρόεδρο, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι είναι «απόλυτα ικανοποιημένος».

Χαιρετισμός του Προέδρου στην Ετήσια Γενική Συνέλευση του Κυπριακού Συνδέσμου Αειφόρου Τουρισμού

17/10/2014

Με την ευκαιρία της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του Κυπριακού Συνδέσμου Αειφόρου Τουρισμού, σας στέλνω θερμό χαιρετισμό και σας συγχαίρω για τις μέχρι τώρα πρωτοβουλίες και δράσεις σας, οι οποίες έχουν ως γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος, την οικονομική ανάπτυξη, την ανάδειξη της τοπικής κουλτούρας και του πολιτισμού του τόπου μας, στο πλαίσιο της προώθησης μιας νέας μορφής τουρισμού. Η νέα αυτή μορφή αντιπαρέρχεται τα υφιστάμενα μοντέλα μη αειφόρου τουριστικής ανάπτυξης και μετατρέπει ως συγκριτικό πλεονέκτημα τα ιδιαίτερα φυσικά, πολιτιστικά και ιστορικά γνωρίσματα και χαρακτηριστικά του νησιού μας, αξιοποιώντας τα προς όφελος της κοινωνικής συνοχής και της οικονομικής αειφορίας.

συνέχεια...

Επαφές του Προέδρου της Δημοκρατίας στο περιθώριο της ASEM

17/10/2014

Στο περιθώριο της δεύτερης ημέρας των εργασιών της 10ης Συνόδου Κορυφής της ASEM, στο Μιλάνο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης είχε σήμερα χωριστές διαδοχικές συναντήσεις με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Herman Van Rompuy και τον Ιταλό Πρωθυπουργό κ. Matteo Renzi. Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων, η συζήτηση επικεντρώθηκε στην κατάσταση που διαμορφώθηκε μετά την τουρκική οδηγία προς ναυτιλλομένους και την πρόθεση παραβίασης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας από την Τουρκία, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η γεώτρηση από την εταιρεία ΕΝΙ-KOGAS στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κυπριακής Δημοκρατίας.

συνέχεια...

Παρέμβαση του Προέδρου στις εργασίες της 10ης Συνόδου Κορυφής της ASEM

16/10/2014

Οι αποτελεσματικές πρακτικές μπορούν να δημιουργηθούν μόνο ως αποτέλεσμα συνεργασίας και συνέργειας μεταξύ των κρατών, είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης σε παρέμβασή του κατά τις εργασίες της 10ης Συνόδου Κορυφής της ASEM, στο Μιλάνο. Στην παρέμβασή του με θέμα «Συνεργασία στη Μείωση και Διαχείριση Κινδύνων», ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι οι φυσικές καταστροφές υπονομεύουν την ανάπτυξη και εμποδίζουν τη γρήγορη και πλήρη επίτευξη των Στόχων Ανάπτυξης της Χιλιετίας.

συνέχεια...

Ο Πρόεδρος παρέστη στην εκδήλωση για την απονομή των Βραβείων "Στέλιος"

14/10/2014

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης παρέστη σήμερα στην απονομή των Δικοινοτικών Επιχειρηματικών Βραβείων "Στέλιος", του επιχειρηματία Στέλιου Χατζηιωάννου, που διοργανώθηκε από το Φιλανθρωπικό Ίδρυμα Στέλιος για έκτη συνεχή χρονιά. Στον χαιρετισμό του στην εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε στο οίκημα του Ιδρύματος, στη Λευκωσία, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε, μεταξύ άλλων, ότι «το Ίδρυμα ανταμείβει προσπάθειες που έχουν στόχο την προώθηση και ανάπτυξη κοινών επιχειρηματικών δραστηριοτήτων μεταξύ Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων επιχειρηματιών και πιο σημαντικά, που ενεργά συμβάλλουν στην ενίσχυση των διακοινοτικών κοινωνικο-οικονομικών δεσμών». Πρόσθεσε ότι από το 2009 το Ίδρυμα έχει προσφέρει ποσό ύψους 1,2 εκ. ευρώ για επιχειρηματικά έργα.

συνέχεια...

Δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας

14/10/2014

Ο γεωστρατηγικός μας ρόλος μπορεί να συνεισφέρει σημαντικά στην ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης. Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο περιθώριο της εκδήλωσης για την απονομή των δικοινοτικών επιχειρηματικών βραβείων του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος Στέλιος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κληθείς να σχολιάσει τη χθεσινή συμφωνία μεταξύ Κύπρου και Ελλάδας, που υπεγράφη στην Αθήνα, και κατά πόσο η συμφωνία αυτή είναι προάγγελος και για άλλα μέτρα μεταξύ δύο χωρών, είπε ότι «έχουμε ήδη πει ότι ανάλογα με τις εξελίξεις θα λαμβάνονται μέτρα τα οποία και θα ανακοινώνονται. Νομίζω ότι αυτό αρκεί και δεν χρειάζονται περαιτέρω δηλώσεις οι οποίες δεν νομίζω να εξυπηρετούν οτιδήποτε πέραν του επιδιωκόμενου».

συνέχεια...

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μεταβαίνει στο Μιλάνο

14/10/2014

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης αναχωρεί αύριο το πρωί για το Μιλάνο, όπου θα συμμετάσχει στις εργασίες της 10ης Συνόδου Κορυφής Ασίας – Ευρώπης (ASEM). Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα συνοδεύει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Νίκος Χριστοδουλίδης. Κατά τη διάρκεια των εργασιών της Συνόδου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα κάνει παρέμβαση στη θεματική συζήτηση «Συνεργασία Eυρώπης και Aσίας για την αντιμετώπιση Παγκόσμιων προκλήσεων». Στο περιθώριο της Συνόδου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει διμερείς συναντήσεις με αρχηγούς κρατών. Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα επιστρέψει στην Κύπρο το βράδυ της 17ης Οκτωβρίου.

Χαιρετισμός του Προέδρου στην εκδήλωση για τα 90χρονα της Ένωσης Νέων «ΤΡΑΣΤ»

13/10/2014

Αγαπητοί φίλες και φίλοι, Είναι με ιδιαίτερη χαρά που βρίσκομαι απόψε ανάμεσά σας στην εκδήλωση της ιστορικής λέσχης της Ένωσης Νέων «ΤΡΑΣΤ», με την ευκαιρία της επετείου των 90 χρόνων από την ίδρυσή της. Η Λέσχη «ΤΡΑΣΤ» είναι ένα από τα αρχαιότερα σωματεία της Κύπρου και συνιστά την καρδιά της Λευκωσίας, από την οποία ξεκίνησαν τη ζωή και τη δράση τους σημαντικές κοινωνικές, αθλητικές και άλλες πρωτοβουλίες της πρωτεύουσας, αλλά και της Κύπρου. Είναι μεγάλη και πολύπλευρη η προσφορά της στον αθλητισμό, τον πολιτισμό και την κοινωνία, αλλά και στους εθνικούς αγώνες.

συνέχεια...

Ομιλίες / Δηλώσεις Προέδρου

Δελτία Τύπου

Videos on line

Επικοινωνία με τον Πρόεδρο

Προεδρικό Μέγαρο

Η Διαδικτυακή Πύλη της Ευρωπαϊκής ΈνωσηςΑρχή

© 2008 - 2014 Κυπριακή Δημοκρατία, Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας

Αρχική Σελίδα | Κυβερνητική Πύλη Διαδικτύου | Αποποίηση | Υπεύθυνος Σελίδας