Türkçe  |  English
Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας

Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας

Σημαία Κυπριακής Δημοκρατίας
 

Συνήθεις Ερωτήσεις | Χάρτης Πλοήγησης | Συνδέσεις | Επικοινωνία 

Αναζήτηση:

Αναζήτηση

Ειδική Αναζήτηση    

ΕκτύπωσηΕκτύπωση

Δήλωση Προέδρου μετά τη συνάντηση του με τον κ. Jean Claude Juncker

31/08/2014

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης ο οποίος μετέβη στις Βρυξέλλες για να συμμετάσχει στις εργασίες της χθεσινής έκτακτης Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου είχε χθες το απόγευμα συνάντηση με το νέο Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Jean Claude Juncker. Μετά το πέρας της συνάντησης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Κατά τη συνάντηση με το νέο Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, τον διορισμό του νέου Ειδικού Αντιπροσώπου και την ανάγκη του αναβαθμισμένου ρόλου που η ΕΕ καλείται να διαδραματίσει στις προσπάθειες για επίλυση του κυπριακού προβλήματος.

συνέχεια...

Γραπτή δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη

29/08/2014Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μεταβαίνει στις Βρυξέλλες

28/08/2014

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης μεταβαίνει αύριο, 29 Αυγούστου, το πρωί, στις Βρυξέλλες, όπου θα συμμετάσχει στην έκτακτη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Τα θέματα που θα απασχολήσουν τη Σύνοδο είναι η εκλογή του νέου Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και η εκλογή του νέου Ύπατου Εκπρόσωπου Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας της ΕΕ, η κατάσταση στη Γάζα, στην Ουκρανία, στο Ιράκ, στη Λιβύη, στη Συρία, καθώς και η κοινή δράση της ΕΕ για την καταπολέμηση του ιού Έμπολα.

συνέχεια...

Χαιρετισμός του Προέδρου στο Συνέδριο των Αποδήμων

25/08/2014

Χαιρετισμός του Προέδρου στο Συνέδριο των ΑποδήμωνΣυμπατριώτισσες και συμπατριώτες απόδημοι καλωσορίσατε, Είναι με συγκίνηση που απευθύνω χαιρετισμό με την ευκαιρία των εργασιών της 25ης Συνεδρίας του Κεντρικού Συμβουλίου ΠΟΜΑΚ και ΠΣΕΚΑ και του 7ου Παγκόσμιου Συνεδρίου της ΝΕΠΟΜΑΚ. Η εδώ παρουσία σας αποτελεί την απόδειξη και το επιστέγασμα του καθημερινού δύσκολου αγώνα για διατήρηση της ταυτότητας σας στις χώρες που σας φιλοξενούν, αλλά και του ενδιαφέροντος σας για την επιβίωση του κυπριακού Ελληνισμού. Παρακολουθούμε διαρκώς και με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τη δράση σας. Η προσφορά σας προς την ιδιαίτερη σας πατρίδα είναι αναμφιβόλως ανεκτίμητη γιατί βλέπουμε με θαυμασμό τις επιτυχίες και την πρόοδο που σημειώνετε στις χώρες διαμονής σας. Για τις πολύχρονες προσπάθειες που καταβάλλετε για την ευόδωση του αγώνα του κυπριακού Ελληνισμού θα ήθελα εκ μέρους της πολιτείας και του κυπριακού λαού να σας εκφράσω την ευγνωμοσύνη και τις ολόψυχες ευχαριστίες μας.

συνέχεια...

Δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας για το Κυπριακό

17/08/2014

Οι επόμενοι δύο με τρεις μήνες θα είναι και ενδεχομένως οι κρισιμότεροι της παρούσας φάσης του Κυπριακού δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης. Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, μετά τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Τιμίου Σταυρού, στον Πεδουλά, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κληθείς να αναφέρει την εκτίμηση του κατά πόσον λόγω της εσωτερικής κρίσης στην Τουρκία θα συνεχιστεί η στασιμότητα στο Κυπριακό, είπε ότι «πολλά θα εξαρτηθούν οπωσδήποτε από τη στάση του νέου Προέδρου (της Τουρκίας). Οι πληροφορίες έλεγαν ή θέλουν να φέρουν τον κ. Ερντογάν να εμφανίζεται αποφασισμένος. Αυτό θα διαφανεί στην πορεία.

συνέχεια...

Δηλώσεις του Προέδρου για την προστασία των ευάλωτων ομάδων

17/08/2014

Στόχος της Κυβέρνησης είναι η προστασία των ευάλωτων ομάδων είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης. Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στον Πεδουλά, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ερωτηθείς για το θέμα των εκποιήσεων είπε: «Aρχίζω από αύριο μια σειρά επαφών με κυβερνητικά στελέχη, και ακολούθως θα καταφανεί και με ποιους άλλους, ώστε να επιτύχουμε τα καλύτερα δυνατά, προκειμένου να διαφανούν οι προσπάθειες που καταβάλαμε και οι θυσίες που έχουν αποδώσει προς αποφυγήν οτιδήποτε δυσάρεστου. Ένας είναι ο στόχος της Κυβέρνησης: Η προστασία των ευάλωτων ομάδων από κινδύνους ως αποτέλεσμα μιας αλλαγής, αναγκαίας να γίνει, αλλά που θα πρέπει να έχει φραγμούς ή όρια, ασφαλιστικές δικλείδες δηλαδή, έτσι ώστε να προστατεύονται οι ευάλωτες ομάδες».

Ομιλία του Προέδρου στον Ιερό Ναό Τιμίου Σταυρού, στον Πεδουλά

17/08/2014

Σε συστράτευση και ενότητα δυνάμεων κάλεσε όλους σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης σημειώνοντας ότι αυτό απαιτείται ως αποτέλεσμα των κρίσιμων στιγμών. Σε σύντομη ομιλία του στον Ιερό Ναό Τιμίου Σταυρού, στον Πεδουλά, μετά την τέλεση της Θείας Λειτουργίας, της οποίας προέστη ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος Β’. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «αυτό που θέλω να δώσω ως μήνυμα είναι ένα. Το πρώτο, αυτό που και ο Αρχιεπίσκοπος δια του κηρύγματός του ανέδειξε. Ότι, και κόκκο συνάπεως πίστιν αν έχουμε μπορούμε να επιτύχουμε πολλά. Και αν ιδιαίτερα συνενώσουμε δυνάμεις μπορούμε να πετύχουμε περισσότερα.

συνέχεια...

Ομιλία του Προέδρου στην αντικατοχική εκδήλωση του Δήμου Αμμοχώστου

09/08/2014

Είναι για 40η χρονιά που συγκεντρωνόμαστε στην ακριτική Δερύνεια, για να αγναντεύσουμε από μακριά την αγαπημένη πόλη του Ευαγόρα, τη θαλασσοφίλητη Αμμόχωστο που για τόσα χρόνια στενάζει - νεκρή κατά κάποιους, απόλυτα ζωντανή για άλλους - και σιωπηλή κάτω από τη μπότα του Τούρκου κατακτητή. Είμαστε εδώ για να διατρανώσουμε την ισχυρή απόφασή μας πως ποτέ δεν θα σταματήσουμε να διεκδικούμε την απελευθέρωση και την επιστροφή της στους νόμιμους κατοίκους της. Ποτέ δεν θα πάψουμε να διεκδικούμε τη λύση που θα μας οδηγήσει στην απαλλαγή από τα στρατεύματα κατοχής, θα επανενώνει την πατρίδα μας και θα αποκαθιστά τα ανθρώπινα δικαιώματα όλων των προσφύγων μας, αλλά και του συνόλου των νομίμων κατοίκων της κυπριακής γης.

συνέχεια...

Γραπτή δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη

05/08/2014

Εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη για το θάνατο του έντιμου πολιτικού και φίλου Χριστόδουλου Πασιαρδή, ο οποίος προσέφερε στα κοινά ως Υπουργός Άμυνας, Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Υφυπουργός παρά τω Προέδρω και Πρέσβης της Δημοκρατίας. Ο Χριστόδουλος Πασιαρδής, ο οποίος διακρινόταν για το ήθος και την ακεραιότητα του, υπήρξε ένας μαχητής για την ελευθερία και την ανεξαρτησία της Κυπριακής Δημοκρατίας, υπηρετώντας την πατρίδα μέσα από σημαντικά πολιτειακά αξιώματα. Προς την οικογένεια του εκλιπόντος εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια.

Ομιλίες / Δηλώσεις Προέδρου

Δελτία Τύπου

Videos on line

Επικοινωνία με τον Πρόεδρο

Προεδρικό Μέγαρο

Η Διαδικτυακή Πύλη της Ευρωπαϊκής ΈνωσηςΑρχή

© 2008 - 2014 Κυπριακή Δημοκρατία, Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας

Αρχική Σελίδα | Κυβερνητική Πύλη Διαδικτύου | Αποποίηση | Υπεύθυνος Σελίδας