Türkçe  |  English
Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας

Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας

Σημαία Κυπριακής Δημοκρατίας
 

Συνήθεις Ερωτήσεις | Χάρτης Πλοήγησης | Συνδέσεις | Επικοινωνία 

Αναζήτηση:

Αναζήτηση

Ειδική Αναζήτηση    

ΕκτύπωσηΕκτύπωση

Ο Πρόεδρος απένειμε το μετάλλιο Εξαίρετης Προσφοράς στον Χάρη Σοφοκλείδη

26/08/2015

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης απένειμε απόψε στον πρώην Πρόεδρο της Ελληνικής Κυπριακής Αδελφότητας Μεγάλης Βρετανίας και πρώην Πρόεδρο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αποδήμων Κυπρίων κ. Χάρη Σοφοκλείδη, το Μετάλλιο της Εξαίρετης Προσφοράς προς την Κυπριακή Δημοκρατία. Σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο, μετά την ενημέρωση στην οποίαν προέβη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προς τους απόδημους για το Κυπριακό, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι «χθες είχα την ευκαιρία κατά το Συνέδριο Αποδήμων να απευθύνω το καλωσόρισμά μου, την αγάπη μας, προς όλους όσοι ζώντας στο εξωτερικό ενεργούν κατά τρόπο που συμβάλλουν στη δικαίωση του αγώνα που εδώ και 41 χρόνια η εκάστοτε πολιτική ηγεσία του τόπου, οι εκλελεγμένοι Πρόεδροι και τα πολιτικά κόμματα κάνουν για να απαλλαγούμε από την κατοχή, να επανενώσουμε την πατρίδα μας, να την απελευθερώσουμε και να κτίσουμε μια νέα πολιτεία στη βάση και της ιδιότητάς μας ως μέλους της ΕΕ που είναι όχι απλώς σημαντική, αλλά και ανυπολόγιστη.

συνέχεια...

Χαιρετισμός του Προέδρου στην τελετή έναρξης των εργασιών των Συνεδρίων των Αποδήμων

25/08/2015

Τελετή έναρξης εργασιών του 18ου Παγκοσμίου Συνεδρίου Αποδήμων Κυπρίων (ΠΟΜΑΚ και ΠΣΕΚΑ) και της Συνόδου του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Νεολαίας της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αποδήμων Κυπρίων (ΝΕΠΟΜΑΚ) Όπως πάντα είναι με ιδιαίτερη χαρά, αλλά και συγκίνηση που σας καλωσορίζω στην Κύπρο με την ευκαιρία των εργασιών 18ου Παγκόσμιου Συνεδρίου σας. Παρακολουθούμε πραγματικά ανελλιπώς την όλη δράση σας και θα πρέπει να ομολογήσω ότι είναι χάρη και στους δικούς σας αγώνες που συντηρούμε και τη δική μας δύναμη, γιατί η συμπαράστασή σας, οι όλοι αγώνες και προσπάθειες σας τα τελευταία 41 χρόνια, η διατήρηση και διαφύλαξη της Κυπριακής Δημοκρατίας, δεν οφείλεται παρά και στις δικές σας παρεμβάσεις, διότι ζείτε στα κέντρα λήψης αποφάσεων ή και διότι με τις παρεμβάσεις τους [οι απόδημοι] φρόντισαν ώστε οι επιθυμίες ή επιδιώξεις κατάλυσης ή κατάργησης της Κυπριακής Δημοκρατίας να αποτύχουν. Και αυτό οφείλεται, και το υπογραμμίζω, και στους δικούς σας σημαντικότατους αγώνες.

συνέχεια...

Δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας για το Κυπριακό

16/08/2015

Η κυπριακή πλευρά είναι εδώ και 41 χρόνια πανέτοιμη να συζητήσει για τη λύση του Κυπριακού, με σοβαρότητα, με βάση τις Συμφωνίες Κορυφής, τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών, το ευρωπαϊκό κεκτημένο και τα ανθρώπινα δικαιώματα είπε, χθες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης. Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο περιθώριο της λειτουργίας για τη γιορτή της Θεοτόκου στην Ιερά Μονή Παναγίας Ελεούσας της Τρικουκκιώτισσας, στον Πρόδρομο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ερωτηθείς αν είναι έτοιμος για την 1η Σεπτεμβρίου, όταν θα εισέλθουν σε ουσιαστική φάση οι συνομιλίες για το Κυπριακό, είπε ότι «η ουσιαστική φάση, ουσιαστικά, έχει αρχίσει.

συνέχεια...

Ομιλία του Προέδρου στην αντικατοχική εκδήλωση του Δήμου Αμμοχώστου

01/08/2015

Συμπατριώτες, συμπατριώτισσες, Για 41 χρόνια, τέτοιες μέρες συγκεντρωνόμαστε σε αυτό το οδόφραγμα που μας χωρίζει από την πόλη που ενέπνευσε τα όνειρά μας, που κτίσαμε το μέλλον μας, που όρισε την ύπαρξά μας και την ταυτότητά μας. Μας χωρίζει από την Αμμόχωστο, την πόλη που μέχρι το 1974 ήταν η πιο δυναμικά αναπτυσσόμενη πόλη στο νησί μας. Σαράντα ένα χρόνια ζούμε έναν παραλογισμό που δεν υπάρχει όμοιος του στην παγκόσμια ιστορία. Να βλέπουμε μια πόλη, την πόλη μας, δίπλα μας να αποσυντίθεται αργά και να πεθαίνει χωρίς να μπορούμε να είμαστε εκεί να ανανεώσουμε τους όρκους μας στους δρόμους της. Δεν υπάρχει τίποτε πιο οδυνηρό από το να στέκεσαι δίπλα από το όνειρό σου και να μην μπορείς να το αγγίξεις.

συνέχεια...

Ομιλία του Προέδρου στη συνάντηση με φορείς ελεύθερης περιοχής Αμμοχώστου

30/07/2015

Θα ήθελα να δηλώσω ότι αισθάνομαι πραγματικά ευτυχής που μου δίνεται η ευκαιρία ύστερα από 26 μήνες διακυβέρνησης να είμαι σε θέση να επισκέπτομαι την ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου, προκειμένου να εξαγγείλω την εκτέλεση συγκεκριμένων έργων που θα συμβάλουν σημαντικά στην ανάπτυξη της οικονομίας και τη βελτίωση των συνθηκών ζωής των συμπολιτών μας. Επιθυμία και ευχή μου ήταν να μπορούσα να πραγματοποιήσω νωρίτερα ανάλογες επισκέψεις. Όμως, όπως καλά γνωρίζετε η οικονομική κατάσταση της χώρας δεν θα μου επέτρεπε να μιλώ για υλοποίηση και εκτέλεση αποφάσεων, αλλά για υποσχέσεις.

συνέχεια...

Ομιλία του Προέδρου στη συνάντηση με φορείς της πόλης και επαρχίας Λάρνακας

30/07/2015

Είναι με ιδιαίτερη χαρά που πραγματοποιείται μια σύσκεψη που ανεβλήθη τρεις φορές και επιτέλους έγινε κατορθωτό να γίνει σήμερα. Αυτό οφείλεται όχι στους παράγοντες της Λάρνακας και όχι στη δική μου ηθελημένη απουσία ή αναβολή, αλλά στα Γιουρογκρουπ και τα διάφορα γεγονότα που μεσολάβησαν. Βρίσκομαι εδώ στη Λάρνακα, προκειμένου να εξαγγείλω μια σειρά από νέα έργα, πέραν εκείνων που εκτελούνται, και προκειμένου να δώσουμε αυτό που επιθυμούμε, την αναγκαία, ισομερή –κατά το δυνατόν- ανάπτυξη, με βάση τις δυνατότητες του κράτους.

συνέχεια...

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο ηγέτης της τουρκοκυπριακής κοινότητας παρακολούθησαν μουσική εκδήλωση στην Αμμόχωστο

29/07/2015

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο ηγέτης της τουρκοκυπριακής κοινότητας παρακολούθησαν μουσική εκδήλωση στην ΑμμόχωστοΟ Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης και ο ηγέτης της τουρκοκυπριακής κοινότητας κ. Μουσταφά Ακιντζί, συνοδευόμενοι από τις συζύγους τους, παρακολούθησαν χθες βράδυ μουσική εκδήλωση στην Αμμόχωστο. Στην εκδήλωση, που διοργάνωσε η Τεχνική Επιτροπή για τον Πολιτισμό, στον Πύργο Οθέλλου, το δικοινοτικό μουσικό γκρουπ «Κυπρογένεια» ερμήνευσε κυπριακά τραγούδια στην ελληνική και τουρκική γλώσσα.

συνέχεια...

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ

28/07/2015

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του ΙσραήλΣτις εξαίρετες σχέσεις μεταξύ Κύπρου και Ισραήλ αναφέρθηκαν σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης και ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ κ. Βενιαμίν Νετανιάχου, οι οποίοι είχαν συνάντηση στο Προεδρικό Μέγαρο. Ο κ. Νετανιάχου έφθασε το πρωί στην Κύπρο, για μονοήμερη επίσκεψη, και το μεσημέρι μετέβη στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου τον υποδέχθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Κατά την τελετή υποδοχής, στρατιωτικό άγημα απέδωσε τιμές και έγινε ανάκρουση των Εθνικών Ύμνων των δύο χωρών. Στη συνέχεια ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ κατέθεσε στεφάνι στον ανδριάντα του Εθνάρχη Μακαρίου Γ’.

συνέχεια...

Συλλυπητήριο μήνυμα του Προέδρου για τον θάνατο του Κρις Λαζαρή

28/07/2015

Είναι με μεγάλη θλίψη που πληροφορήθηκα την απώλεια του εκλεκτού μου φίλου και διακεκριμένου συμπατριώτη μας Κρις Λαζαρή. Μετανάστευσε στην Αγγλία σε δύσκολα χρόνια και κατάφερε με το δημιουργικό του πνεύμα και εργατικότητα και αναδεικνύοντας το επιχειρηματικό του δαιμόνιο, να γίνει ένας από τους πλέον διακεκριμένους επιχειρηματίες στον χώρο της ένδυσης και στη συνέχεια των επενδύσεων σε ακίνητα. Υπήρξε δραστήριο μέλος της κυπριακής παροικίας του Λονδίνου, υπηρετώντας την πατρίδα του με κάθε τρόπο και σε κάθε ευκαιρία.

συνέχεια...

Ομιλίες / Δηλώσεις Προέδρου

Δελτία Τύπου

Videos on line

Επικοινωνία με τον Πρόεδρο

Προεδρικό Μέγαρο

Η Διαδικτυακή Πύλη της Ευρωπαϊκής ΈνωσηςΑρχή

© 2008 - 2015 Κυπριακή Δημοκρατία, Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας

Αρχική Σελίδα | Κυβερνητική Πύλη Διαδικτύου | Αποποίηση | Υπεύθυνος Σελίδας