Türkçe  |  English
Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας

Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας

Σημαία Κυπριακής Δημοκρατίας
 

Συνήθεις Ερωτήσεις | Χάρτης Πλοήγησης | Συνδέσεις | Επικοινωνία 

Αναζήτηση:

Αναζήτηση

Ειδική Αναζήτηση    

ΕκτύπωσηΕκτύπωση

Χαιρετισμός του Προέδρου στα εγκαίνια του έργου Minthis Hills Golf Resort

17/09/2014

Θέλω θερμά να ευχαριστήσω όσους με την πρόσκληση τους να εγκαινιάσω ένα σημαντικό για την επαρχία της Πάφου, αλλά και για την Κύπρο ολόκληρη έργο, μου δίνουν τη χαρά και ικανοποίηση να εκφράσω για άλλη μια φορά το θαυμασμό μου για το δυναμισμό των Κυπρίων επιχειρηματιών. Κάτω από τις συνθήκες της οικονομικής ύφεσης που βιώνει η Κύπρος, έργα αυτής της έκτασης και σημασίας θυμίζουν στους πάντες, εντός και εκτός της χώρας, ότι οι Κύπριοι είμαστε αποφασισμένοι, όχι απλώς να σταθούμε στα ποδιά μας, αλλά και να προχωρήσουμε μπροστά.

συνέχεια...

Ανακοίνωση της Προεδρίας για τη σύσταση και το διορισμό των μελών του Συμβουλίου Ενεργειακής Πολιτικής

17/09/2014

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης αποφάσισε σήμερα το διορισμό του Προέδρου και των Μελών του Συμβουλίου Ενεργειακής Πολιτικής, ως ακολούθως: Ανδρέας Πουληκκάς, Πρόεδρος Καθηγητής Συστημάτων Ηλεκτρικής Ενέργειας ΤΕΠΑΚ Γιώργος Γεωργίου Αναπληρωτής Καθηγητής Δ/ντής Κέντρου Ενεργειακής Αειφορίας Πανεπιστήμιο Κύπρου Οδυσσέας Χρίστου Επίκουρος Καθηγητής Διακυβέρνησης Διεθνούς Δικαίου & Διεθνών Σχέσεων Πανεπιστήμιο Λευκωσίας Μάριος Βαλιαντής Διευθυντής Κέντρου Πράσινης Ανάπτυξης & Ενεργειακής Πολιτικής Επικεφαλής Ακαδημαϊκών Προγραμμάτων Διαχείρισης Ενέργειας Υδρογονανθράκων & Περιβάλλοντος Πανεπιστήμιο Λευκωσίας Αβραάμ Γεωργίου Ανώτερος Λέκτορας Τμήματος Ηλεκτρονικών Υπολογιστών & Πληροφορικής ΤΕΠΑΚ Γεώργιος Μπούστρας Κοσμήτορας Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων Ιωάννης Γρηγορίου Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου Ex Officio Ελένη Βασιλειάδου Πρόεδρος ΔΕΦΑ Τούλα Ονουφρίου Πρόεδρος ΕΥΚ Μάικ Ευθυμίου Σύμβουλος Προέδρου για θέματα Υδρογονανθράκων Πάνος Παπαναστασίου Σύμβουλος Υπουργείου Ενέργειας για θέματα Υδρογονανθράκων.

συνέχεια...

Ανακοίνωση Προεδρίας της Δημοκρατίας για το διορισμό νέου Επιτρόπου Προεδρίας για Θέματα Αποδήμων και Ανθρωπιστικών Θεμάτων

17/09/2014

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης αποφάσισε το διορισμό του κ. Φώτη Φωτίου, πρώην Υπουργού Άμυνας, στη θέση του Επιτρόπου Προεδρίας για Θέματα Αποδήμων και Ανθρωπιστικών Θεμάτων. Ο κ. Φωτίου θα αναλάβει τα καθήκοντά του μετά την τελετή νενομισμένης διαβεβαίωσης, η οποία θα πραγματοποιηθεί μετά την επιστροφή του Προέδρου της Δημοκρατίας από τη Νέα Υόρκη.

Ανακοίνωση της Προεδρίας για τη σύσταση και το διορισμό των μελών του Συμβουλίου Γεωστρατηγικών Μελετών

17/09/2014

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης αποφάσισε σήμερα το διορισμό του Προέδρου και των Μελών του Συμβουλίου Γεωστρατηγικών Μελετών, ως ακολούθως: Μιχάλης Ατταλίδης Πρόεδρος Πρύτανης Πανεπιστημίου Λευκωσίας Πέτρος Ζαρούνας Γραμματέας Διεθνολόγος Καλλιόπη Αγαπίου Ιωσηφίδου Επίκουρη Καθηγήτρια Πολιτικής Επιστήμης Κάτοχος Ευρωπαϊκής Έδρας Ζαν Μοννέ (2001) Πανεπιστήμιο Κύπρου Αντώνης Στυλιανού Λέκτορας Νομικής Διευθυντής Μονάδας Νομικής Κλινικής Πανεπιστήμιο Λευκωσίας Έλενα Σταύρου Δρ. Μεσανατολικών Σπουδών Χρίστος Ιακώβου Διευθυντής Κυπριακού Κέντρου Μελετών Νίκος Μούδουρος Δρ. Τουρκικών και Μεσανατολικών Σπουδών Θεόδωρος Τσακίρης Επίκουρος Καθηγητής Γεωπολιτικής & Υδρογονανθράκων Πανεπιστήμιο Λευκωσίας Κωνσταντίνος Αδαμίδης Επίκουρος Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων Πανεπιστήμιο Λευκωσίας Niyazi Kizilyurek Αναπληρωτής Καθηγητής Τμήμα Τουρκικών Σπουδών Πανεπιστήμιο Κύπρου Μάριος Ευθυμιόπουλος Δρ. Στρατηγικής Πολιτικής Κώστας Μ. Κωνσταντίνου Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων & Πρόεδρος Τμήματος Κοινωνικών & Πολιτικών Επιστημών Πανεπιστήμιο Κύπρου Χριστόδουλος Πελαγίας Δρ. Πολιτικών Επιστημών και Νομικός Μιχάλης Κοντός Πολιτικός Επιστήμονας & Διεθνολόγος Μανούκ Γιλτιζιάν Τουρκολόγος.

συνέχεια...

Χαιρετισμός του Προέδρου στα εγκαίνια του Κέντρου Εικαστικών Τεχνών και Έρευνας

15/09/2014

Είναι με ιδιαίτερη χαρά αλλά και συγκίνηση που βρίσκομαι σε αυτό το χώρο που από σήμερα θα αποτελεί όχι μόνο λίκνο τέχνης και πολιτισμού στη χώρα μας, αλλά και κέντρο ιστορικής έρευνας και χώρος συνύπαρξης των κοινοτήτων της Κύπρου. Εγκαινιάζουμε σήμερα ένα από τα μεγαλύτερα και σημαντικότερα διακοινοτικά έργα πολιτισμού στη χώρα μας, χάρις στη γενναιόδωρη συνεισφορά του Ιδρύματος Κώστα και Ρίτας Σεβέρη, αλλά και στη στήριξη του USAID, του Χρηματοδοτικού Μηχανισμού Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου – Νορβηγίας και του Προγράμματος DeMinimis.

συνέχεια...

Ο Πρόεδρος δέχθηκε τα διαπιστευτήρια του νέου Πρέσβη της Ισπανίας

15/09/2014

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης δέχθηκε σήμερα, σε επίσημη τελετή στο Προεδρικό Μέγαρο, τα διαπιστευτήρια του νέου Πρέσβη του Βασιλείου της Ισπανίας κ. Angel Lossada. Επιδίδοντας τα διαπιστευτήριά του ο κ. Lossada αναφέρθηκε στους ιστορικούς δεσμούς που συνδέουν την Ισπανία και την Κύπρο, καθώς και τη στενή τους συνεργασία στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως μεσογειακά κράτη μέλη. Οι κοινές τους θέσεις πάνω σε πλειάδα θεμάτων, όπως για παράδειγμα την παράνομη μετανάστευση και τη δημιουργία της τραπεζικής ένωσης της ΕΕ, είπε ο Ισπανός Πρέσβης, οδήγησαν περί το τέλος του 2013 στην ίδρυση της ‘Μεσογειακής Ομάδας’ για την προώθηση της συνεργασίας ανάμεσα στα κράτη μέλη του νότου της ΕΕ.

συνέχεια...

Ο Πρόεδρος δέχθηκε τα διαπιστευτήρια του νέου Ύπατου Αρμοστή του Ηνωμένου Βασιλείου

15/09/2014

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης δέχθηκε σήμερα, σε επίσημη τελετή στο Προεδρικό Μέγαρο, τα διαπιστευτήρια του νέου Ύπατου Αρμοστή του Ηνωμένου Βασιλείου κ. Damian Roderic Todd. Επιδίδοντας τα διαπιστευτήριά του, ο κ. Todd ανέφερε ότι είναι τιμή και ευχαρίστησή του να εκπροσωπεί τη χώρα του στην Κύπρο. Προσβλέπει, πρόσθεσε, στο να γνωρίσει καλύτερα αυτό το όμορφο νησί, το λαό και την κουλτούρα του, όπως και να μάθει περισσότερα για την ιστορία της Κύπρου και για το ρόλο της στην ανάπτυξη της ευρωπαϊκής κουλτούρας και πολιτισμού.

συνέχεια...

Ο Πρόεδρος δέχθηκε τα διαπιστευτήρια της νέας Πρέσβη της Δανίας

15/09/2014

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης δέχθηκε σήμερα, σε επίσημη τελετή στο Προεδρικό Μέγαρο, τα διαπιστευτήρια της νέας Πρέσβη της Δανίας, με έδρα την Αθήνα, κας Mette Knudsen. Επιδίδοντας τα διαπιστευτήριά της, η κα Knudsen ανέφερε ότι η Δανία και η Κύπρος έχουν πολύ στενές και εγκάρδιες σχέσεις, τόσο ως εταίροι στη Ευρωπαϊκή Ένωση όσο και σε διμερές επίπεδο και η ίδια προσβλέπει στη συνέχιση των προσπαθειών του προκατόχου της για περαιτέρω ενδυνάμωση των δεσμών των δύο χωρών.

συνέχεια...

Επίδοση διαπιστευτηρίων του νέου Πρέσβη της Δημοκρατίας στη Φινλανδία

12/09/2014

Ο νέος Πρέσβης της Δημοκρατίας στη Φινλανδία κ. Ευάγγελος Σάββα επέδωσε χθες τα διαπιστευτήρια του στον Πρόεδρο της Φινλανδίας κ Sauli Niinistφ σε επίσημη τελετή που έγινε στην Προεδρική κατοικία στο Ελσίνκι. Επιδίδοντας τα διαπιστευτήρια του ο κ. Σάββα διαβίβασε τους θερμούς χαιρετισμούς του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη προς τον Φινλανδό Πρόεδρο και τον λαό της χώρας, εκφράζοντας ευγνωμοσύνη για τη στάση αρχών που τηρεί διαχρονικά η Φινλανδία στο Κυπριακό και για τη μακροχρόνια συμμετοχή της χώρας στην Ειρηνευτική Δύναμη του ΟΗΕ στην Κύπρο. Στην κατʼιδίαν συνάντηση που ακολούθησε, ο κ Niinistφ συνεχάρη τον νέο Πρέσβη και του ευχήθηκε κάθε επιτυχία στο έργο του.

συνέχεια...

Χαιρετισμός του Προέδρου στη Μουσική Βραδιά των Φίλων του Μελάθρου Αγωνιστών

12/09/2014

«Θέλω να σας ευχαριστήσω για την ευκαιρία που μου δίνετε να χαιρετίσω την εξαιρετική αυτή εκδήλωση που οργανώνεται από τους Φίλους των Μελάθρου Αγωνιστών ΕΟΚΑ, Λευκωσίας – Κερύνειας. Ιδιαίτερα να συγχαρώ τη φίλη Στέλλα Σουρμελή που συνεχίζοντας την παράδοση των προγενέστερων φαίνεται να μπαίνει δυναμικά στην προσπάθεια ενίσχυσης του Μελάθρου. Το να μιλά κανείς για το θεάρεστο έργο που επιτελείται στο Μέλαθρο Αγωνιστών ΕΟΚΑ, αποτελεί προνόμιο και τιμή.

συνέχεια...

Ομιλίες / Δηλώσεις Προέδρου

Δελτία Τύπου

Videos on line

Επικοινωνία με τον Πρόεδρο

Προεδρικό Μέγαρο

Η Διαδικτυακή Πύλη της Ευρωπαϊκής ΈνωσηςΑρχή

© 2008 - 2014 Κυπριακή Δημοκρατία, Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας

Αρχική Σελίδα | Κυβερνητική Πύλη Διαδικτύου | Αποποίηση | Υπεύθυνος Σελίδας