Türkçe  |  English
Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας

Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας

Σημαία Κυπριακής Δημοκρατίας
 

Συνήθεις Ερωτήσεις | Χάρτης Πλοήγησης | Συνδέσεις | Επικοινωνία 

Αναζήτηση:

Αναζήτηση

Ειδική Αναζήτηση    

ΕκτύπωσηΕκτύπωση

Χαιρετισμός του Προέδρου στην τελετή βράβευσης των αρίστων αθλητών από την ΕΑΚ

20/01/2015

Η ετήσια τελετή βράβευσης των κορυφαίων αθλητών που διοργανώνεται από την Ένωση Αθλητικογράφων Κύπρου (ΕΑΚ), αποτελεί σημαντική εκδήλωση τιμής και αναγνώρισης στις ομάδες και τους αθλητές μας που διακρίθηκαν τη χρονιά που πέρασε σε κάποιο τομέα του αθλητισμού. Η ΕΑΚ είναι άξια συγχαρητηρίων, τόσο για την πρωτοβουλία της βράβευσης, όσο και για τις αδιάβλητες και διαφανείς διαδικασίες που υιοθετεί για την επιλογή των βραβευομένων.

συνέχεια...

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναχωρεί για το Νταβός

19/01/2015

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης αναχωρεί αύριο για το Νταβός της Ελβετίας, όπου θα συμμετάσχει στις εργασίες του 45ου Συνεδρίου του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ. Στο περιθώριο των εργασιών του Φόρουμ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα πραγματοποιήσει επαφές με αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων. Στο Νταβός, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα συνοδεύει ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω κ. Κωνσταντίνος Πετρίδης.

Τελετή διαβεβαίωσης νέου μέλους του Ανωτάτου Δικαστηρίου

15/01/2015

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, η τελετή διαβεβαίωσης του νέου μέλους του Ανωτάτου Δικαστηρίου κας Τάσιας Ψαρά Μιλτιάδου. Στην ομιλία του κατά την τελετή, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης ανέφερε τα ακόλουθα: «Σήμερα έχω την τιμή να διορίσω ένα ακόμα άξιο στέλεχος του δικαστικού Σώματος, την κα Τάσια Ψαρά Μιλτιάδου, ως μέλος του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Κυπριακής Δημοκρατίας. Η πατρίδα μας διέρχεται μια δύσκολη περίοδο που καθιστά μεγαλύτερες τις απαιτήσεις της κοινωνίας από όλους τους θεσμούς της Πολιτείας, ιδιαίτερα, όμως, από την ανεξάρτητη Δικαιοσύνη.

συνέχεια...

Ο Πρόεδρος υπέγραψε το βιβλίο συλλυπητηρίων για το θάνατο του πρώην Πρωθυπουργού του Λιβάνου

15/01/2015

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης υπέγραψε σήμερα το βιβλίο συλλυπητηρίων για το θάνατο του πρώην Πρωθυπουργού του Λιβάνου Ο. Karami, το οποίο ανοίχθηκε στην οικία του Πρέσβη του Λιβάνου, στη Λευκωσία. Στο βιβλίο συλλυπητηρίων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έγραψε τα ακόλουθα: «Είναι με μεγάλη θλίψη που πληροφορήθηκα το θάνατο του Omar Karami, πρώην Πρωθυπουργού του Λιβάνου.

συνέχεια...

Ο Πρόεδρος υπέγραψε το Βιβλίο Συλλυπητηρίων για τα θύματα των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι

14/01/2015

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης υπέγραψε σήμερα το Βιβλίο Συλλυπητηρίων για τα θύματα των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι, το οποίο ανοίχθηκε στην οικία του Γάλλου Πρέσβη. Μετά την υπογραφή του Βιβλίου Συλλυπητηρίων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους και κληθείς να σχολιάσει πληροφορίες ότι πολύ σύντομα θα υπάρξει μεγάλο τρομοκρατικό κτύπημα στην Ευρώπη, είπε ότι «αυτό το οποίο γνωρίζω από την ενημέρωση που έχω από τις Αρχές Ασφαλείας είναι ότι παίρνουμε όλα τα αναγκαία μέτρα προκειμένου να αποτρέψουμε κάτι ανάλογο και για την πατρίδα μας.

συνέχεια...

Δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας για το Κυπριακό

14/01/2015

Οποιαδήποτε θέματα δεν έχουν συμφωνηθεί, τα εναπομείναντα προς συμφωνία προ της τελικής λύσεως, θα πρέπει να διευθετηθούν και το χρονικό διάστημα κατά το οποίο θα πρέπει να συζητηθούν δεν είναι άλλο παρά ελάχιστα προ της κατάληξης σε μια συνολική λύση και εφόσον και ενόσω θα κατατίθενται οι Χάρτες που αφορούν τις εδαφικές αναπροσαρμογές, είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης. Σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ, στο Προεδρικό Μέγαρο, και σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι ο κ. Eide είπε νωρίτερα πως πριν το θέμα του φυσικού αερίου δεν υπήρχε στο τραπέζι ενώ με την πρόταση του Προέδρου όλα είναι στο τραπέζι στο τέλος της διαδικασίας, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι «πρώτον δεν έχω πει όλα στα τραπέζι στο τέλος.

συνέχεια...

Γραπτή δήλωση του Προέδρου για τις Κυπριακές Αερογραμμές

12/01/2015

Θα ήθελα να εκφράσω τη βαθύτατη λύπη μου για την αναπόφευκτη και δυσάρεστη εξέλιξη που αφορά τις Κυπριακές Αερογραμμές σαν αποτέλεσμα της απόφασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Στο πλαίσιο αυτό θα ήθελα να τονίσω πως τόσο εγώ προσωπικά όσο και η Κυβέρνηση εξαντλήσαμε κάθε προσπάθεια προσέλκυσης επενδυτή, στηρίξαμε το Διοικητικό Συμβούλιο σε κάθε κίνηση εξυγίανσης και κατεβλήθη από κοινού προσπάθεια, με συνεργασία εξειδικευμένων Νομικών Οίκων του εξωτερικού, για την εκ των υστέρων έγκριση των κρατικών ενισχύσεων που είχαν δοθεί, χωρίς όμως αποτέλεσμα, καθώς, όπως απορρέει και από την απόφαση της Επιτροπής, υπήρξαν διαχρονικά προβλήματα που δεν αντιμετωπίστηκαν, η συσσώρευση των οποίων καθιστούσε σαφές πως η εταιρεία δεν θα είχε καμία προοπτική να καταστεί βιώσιμη χωρίς συνεχιζόμενη κρατική ενίσχυση.

συνέχεια...

Ο Πρόεδρος απέστειλε συλλυπητήριο μήνυμα στον Πρόεδρο της Γαλλίας

09/01/2015

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης απέστειλε χθες συλλυπητήριο μήνυμα προς τον Πρόεδρο της Γαλλίας κ. Franηois Hollande σχετικά με την τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι. Στο μήνυμά του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρει τα εξής: «Κύριε Πρόεδρε, Με αισθήματα βαθύτατης θλίψης ενημερώθηκα για την τρομοκρατική, βίαιη και απάνθρωπη επίθεση στα γραφεία της εφημερίδας “Charlie Hebdo”, στο Παρίσι.

συνέχεια...

Γραπτή δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας

05/01/2015

Κατά τη σημερινή συνάντηση μου με τους Αρχηγούς των Πολιτικών Κομμάτων προέβηκα σε μια αναλυτική ενημέρωση για τις εξελίξεις που αφορούν τις απαράδεκτες παραβιάσεις των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας από την Τουρκία με την εκδοθείσα NAVTEX. Επαναδιατύπωσα την πολλάκις εκφρασθείσα θέση της ελληνοκυπριακής πλευράς, που συνοψίζεται ως εξής: (α) Ενόσω υφίσταται η παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι αδύνατη η συμμετοχή μου εις τον προκαθορισθέντα διάλογο για επίλυση του κυπριακού προβλήματος.

συνέχεια...

Ομιλίες / Δηλώσεις Προέδρου

Δελτία Τύπου

Videos on line

Επικοινωνία με τον Πρόεδρο

Προεδρικό Μέγαρο

Η Διαδικτυακή Πύλη της Ευρωπαϊκής ΈνωσηςΑρχή

© 2008 - 2015 Κυπριακή Δημοκρατία, Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας

Αρχική Σελίδα | Κυβερνητική Πύλη Διαδικτύου | Αποποίηση | Υπεύθυνος Σελίδας