Türkçe  |  English
Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας

Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας

Σημαία Κυπριακής Δημοκρατίας
 

Συνήθεις Ερωτήσεις | Χάρτης Πλοήγησης | Συνδέσεις | Επικοινωνία 

Αναζήτηση:

Αναζήτηση

Ειδική Αναζήτηση    

ΕκτύπωσηΕκτύπωσηΟμιλία του Προέδρου στην εκδήλωση «Ώρα της Γης»

29/03/2014

Με ιδιαίτερη τιμή και μεγάλη χαρά που φιλοξενούμε και φέτος στο Προεδρικό Μέγαρο την εκδήλωση για τον εορτασμό της «Ώρας της Γης». Συγκεντρωθήκαμε σήμερα εδώ για να εκφράσουμε το σεβασμό και την εκτίμηση μας στη Γη, «τη μητέρα όλων και κοινή τροφό», σύμφωνα με τον αρχαίο ποιητή Μένανδρο. Η αποψινή εκδήλωση αποτελεί την ελάχιστη οφειλή προς τον πλανήτη μας, ο οποίος είναι πηγή ζωής για τον ανθρώπινο πολιτισμό εδώ και εκατομμύρια χρόνια, καθώς παρέχει όλα τα απαραίτητα για την επιβίωση και την εξέλιξη του αγαθά: τροφή, πρώτες ύλες, νερό, ήλιο και αέρα.

συνέχεια...

Ο Πρόεδρος χαιρέτισε την 25η Γενική Συνέλευση του Κυπριακού Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου

28/03/2014

Στη σημασία της δημιουργίας ενός Υφυπουργείου Ναυτιλίας αναφέρθηκε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος τόνισε ότι το ζήτημα αυτό αποτελεί κυβερνητική προτεραιότητα, με στόχο την περαιτέρω προστασία και ανάπτυξη του τομέα της ναυτιλίας. Μιλώντας στην 25η Γενική Συνέλευση του Κυπριακού Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου, στη Λεμεσό, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «στα 25 χρόνια ύπαρξής του το Επιμελητήριο έχει καταστεί ένα πολύ σημαντικό επαγγελματικό οργανισμό με άμεση και ενεργό συμμετοχή στις ναυτιλιακές υποθέσεις της Κύπρου».

συνέχεια...

Ομιλία του Προέδρου στα εγκαίνια κτηριακών εγκαταστάσεων του CIM

28/03/2014

Είναι με ιδιαίτερη χαρά που απευθύνω χαιρετισμό στη σημερινή εκδήλωση για τα εγκαίνια των νέων κτηριακών εγκαταστάσεων του Cyprus Institute of Marketing (CIM), που στα 35 χρόνια της λειτουργίας του, έχει καταφέρει να εδραιωθεί ως ένας από τους μεγαλύτερους πρωταγωνιστές της ανώτατης εκπαίδευσης στη χώρα μας. Η σημερινή μέρα σηματοδοτεί μία ακόμη επιβράβευση των προσπαθειών της Σχολής σας στο δρόμο για την υλοποίηση των οραμάτων και των στόχων σας. Όλα αυτά τα χρόνια της λειτουργίας της, η πορεία της Σχολής υπήρξε αναντίρρητα ανοδική. Ιδρύθηκε το 1978 και ήταν η πρώτη Σχολή Επιχειρήσεων στον τόπο μας.

συνέχεια...

Τελετή διαβεβαίωσης του νέου Αρχηγού της Αστυνομίας

28/03/2014

Τελετή διαβεβαίωσης του νέου Αρχηγού της ΑστυνομίαςΠραγματοποιήθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, η τελετή διαβεβαίωσης του νέου Αρχηγού της Αστυνομίας κ. Ζαχαρία Χρυσοστόμου. Μιλώντας στην τελετή, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, απευθυνόμενος στον κ. Χρυσοστόμου, είπε: «Αναλαμβάνετε σήμερα το τιμητικό αξίωμα του Αρχηγού της Αστυνομίας. Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες γίνεται ο διορισμός σας μιλούν από μόνες τους για τις προκλήσεις που καλείστε να αντιμετωπίσετε. Τα γεγονότα που έχουν συμβεί στη Λεμεσό προχθές το βράδυ εξάντλησαν τα όρια υπομονής της Κυβέρνησης. Η εφαρμογή του νόμου και της τάξης και η προστασία του δημοκρατικού πολιτεύματος είναι ζητήματα για τα οποία εγώ προσωπικά, αλλά και η Κυβέρνηση δεν θα επιδείξουμε καμιά ανοχή.

συνέχεια...

Ομιλία του Προέδρου στο 3ο Ενεργειακό Συμπόσιο

27/03/2014

Mε ιδιαίτερη χαρά βρίσκομαι σήμερα μαζί σας για να χαιρετίσω το Ενεργειακό Συμπόσιο, που για τρίτη χρονιά οργανώνουν από κοινού το Ινστιτούτο Ενέργειας Νοτιοανατολικής Ευρώπης και η εταιρεία Financial Media Way, με θέματα απολύτως ενδιαφέροντα και σημαντικά για την οικονομία και την εξωτερική πολιτική της Κυπριακής Δημοκρατίας. Το συμπόσιο το οποίο, για ακόμα μια φορά, τελεί υπό την αιγίδα του Κυπριακού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, είναι μια εκδήλωση εθνικής εμβέλειας καθώς συμμετέχουν όλοι οι βασικοί ενεργειακοί φορείς και εταιρείες.

συνέχεια...

Χαιρετισμός του Προέδρου σε παρουσίαση έκδοσης του Κρατικού Αρχείου

27/03/2014

Είναι με συγκίνηση που χαιρετίζω την έκδοση του Κρατικού Αρχείου, «Προπαγάνδα – Αντιπροπαγάνδα. Απελευθερωτικός Αγώνας 1955-1959» που κυκλοφορεί με την ευκαιρία της επετείου της 1ης Απριλίου. Το βιβλίο που εκδίδεται σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κύπρου συνιστά την ελάχιστη τιμή προς τους ήρωες εκείνου του υπέροχου αγώνα, αλλά και μια σημαντική παρακαταθήκη για τους νεότερους και τις επερχόμενες γενεές. Η διατήρηση και φυσικά και ο συνεχής εμπλουτισμός αρχείων μέσα από τα οποία οι άνθρωποι διατηρούν ζωντανές τις μνήμες και αποκομίζουν τις γνώσεις και τις εμπειρίες των προγόνων τους, λειτουργούν ως φάρος καθοδήγησης και πολύτιμη πυξίδα στις αναζητήσεις των ανθρώπων και των εθνών προς το μέλλον.

συνέχεια...

Ο Πρόεδρος δέχθηκε φοιτητές και καθηγητές του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών

27/03/2014

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης δέχθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, φοιτητές και καθηγητές της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Πανεπιστημίου του Παλέρμο. Καλωσορίζοντας τους φοιτητές και τους καθηγητές, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε: «Εδώ και αρκετά χρόνια και μετά τη δημιουργία του κυπριακού προβλήματος, η Φιλοσοφική Σχολή και γενικότερα το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών έχουν συνδεθεί με μια σειρά εκδηλώσεων με την Κύπρο πρωταγωνιστώντας είτε μέσα από εργαστήρια είτε μέσα από διάφορες άλλες εκδηλώσεις, προκειμένου εμπράκτως να δείξουν τη συμπαράσταση τους προς τη δοκιμαζόμενη ιδιαίτερη μου πατρίδα και ιδιαίτερη πατρίδα κάποιων εκ των καθηγητών της Σχολής.

συνέχεια...

Ομιλία του Προέδρου σε εκδήλωση για την έρευνα, καινοτομία και επιχειρηματικότητα

26/03/2014

Ομιλία του Προέδρου σε εκδήλωση για την έρευνα, καινοτομία και επιχειρηματικότηταΣας καλωσορίζω στη σημερινή παρουσίαση της πρότασης της Εθνικής Επιτροπής Έρευνας, Καινοτομίας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης για τη «Δημιουργία ενός Νέου Ενιαίου Εθνικού Πλαισίου για Έρευνα, Καινοτομία και Επιχειρηματικότητα στην Κύπρο». Με ιδιαίτερη ικανοποίηση διαπιστώνω την ευρεία ανταπόκριση εκ μέρους των ενδιαφερόμενων μερών και του κοινού, αλλά και του πολιτικού κόσμου για την πρωτοβουλία αυτή που υλοποιείται εκ μέρους της Κυβέρνησης, σε συνεργασία με επιλεγμένους συνεργάτες.

συνέχεια...

Επικήδειος λόγος από τον Πρόεδρο στην κηδεία του Υπουργού Άμυνας

24/03/2014

Επικήδειος λόγος από τον Πρόεδρο στην κηδεία του Υπουργού ΆμυναςΑγαπημένε μου Τάσο, Σήμερα θα μου επιτρέψεις να αντιστρέψω τους ρόλους, θα σου μεταφέρω εγώ ότι εσύ για έντεκα ολόκληρα χρόνια έπραττες όταν κάθε πρωί με ενημέρωνες τι έγραφαν οι εφημερίδες και μαζί συναποφασίζαμε πως θα έπρεπε να αντιδράσουμε. Άκουσε Τάσο μου τι έγραφαν χθες οι εφημερίδες, ο «Φιλελεύθερος», «χάσαμε έναν σπάνιο άνθρωπο, έφυγε από τη ζωή ο Τάσος, ο πολιτικός που ξεχώρισε για το ήθος του», η Σημερινή, «έσβησε το άστρο της ακεραιότητας και της εντιμότητας, πολύ φτωχότερη από χθες η πολιτική ζωή της χώρας», ο Πολίτης, «μόνον οι καλοί φεύγουν νέοι, αφήνει παρακαταθήκη την ευγένεια, το πολιτικό του ήθος και τη μεγάλη του ανθρωπιά, ο θάνατός του βύθισε στο πένθος ολόκληρη την Κύπρο», η Χαραυγή, «πένθος για τον αδόκητο χαμό του Τάσου Μητσόπουλου, χάθηκε ένας μετριοπαθής πολιτικός με ήθος», η Αλήθεια, «έφυγε ένας άριστος, το ήθος και η ευπρέπεια η πολιτική του κληρονομιά, υπόκλιση από όλο το πολιτικό σύστημα», η Καθημερινή, «Παγκύπρια συγκίνηση από τον αδόκητο χαμό του Τάσου», η Μάχη, «Τάσο σ’ ευχαριστούμε. Φτωχότερη από χθες η Κύπρος. Έχασε έναν άνθρωπο που ζούσε και πολιτευόταν προασπιζόμενος τις αξίες και τα ιδανικά του έθνους».

συνέχεια...

Ομιλίες / Δηλώσεις Προέδρου

Δελτία Τύπου

Videos on line

Επικοινωνία με τον Πρόεδρο

Προεδρικό Μέγαρο

Η Διαδικτυακή Πύλη της Ευρωπαϊκής ΈνωσηςΑρχή

© 2008 - 2014 Κυπριακή Δημοκρατία, Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας

Αρχική Σελίδα | Κυβερνητική Πύλη Διαδικτύου | Αποποίηση | Υπεύθυνος Σελίδας