Türkçe  |  English
Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας

Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας

Σημαία Κυπριακής Δημοκρατίας
 

Συνήθεις Ερωτήσεις | Χάρτης Πλοήγησης | Συνδέσεις | Επικοινωνία 

Αναζήτηση:

Αναζήτηση

Ειδική Αναζήτηση    

ΕκτύπωσηΕκτύπωση

Ομιλία του Προέδρου στα αποκαλυπτήρια προτομής του ήρωα Γιαννάκη Π. Ταλιώτη

26/04/2015

Οφειλή προς τους ήρωες και μάρτυρες της Κυπριακής Ελευθερίας, χρέος προς την πατρίδα και την ιστορία μας, οδηγούν σήμερα στον ιερό αυτό χώρο για να τιμήσουμε ένα εκλεκτό παλληκάρι της Κύπρου, ένα ήρωα που έδωσε τη ζωή του για την ελευθερία της. Τιμούμε σήμερα το ηρωϊκό βλαστάρι της Γεροσκήπου, τον Γιαννάκη Προδρόμου Ταλιώτη και υποκλινόμαστε ευλαβικά μπροστά στο μεγαλείο του έφηβου ήρωα, αναπολώντας μια από τις πιο ηρωικές περιόδους της κυπριακής ιστορίας, την περίοδο 1963-1964, όταν ο Κυπριακός Ελληνισμός, σχεδόν άοπλος, κλήθηκε να αντιμετωπίσει την τουρκική ανταρσία και να αποκρούσει την πολεμική αεροπορία της Τουρκίας.

συνέχεια...

Συμμετοχή του Προέδρου στο έκτακτο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο

24/04/2015

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης συμμετείχε στην έκτακτη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε χθες, στις Βρυξέλλες με αποκλειστικό θέμα τις μεταναστευτικές πιέσεις στη Μεσόγειο. H Σύνοδος πραγματοποιήθηκε υπό το φως των πρόσφατων τραγικών γεγονότων στη Μεσόγειο που είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο εκατοντάδων μεταναστών. Σε παρέμβασή του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε ότι η Κύπρος είναι μια χώρα που επηρεάζεται από το φαινόμενο αυτό. Λόγω του ότι μέρος του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας βρίσκεται υπό κατοχή αλλά και λόγω της ασταθούς κατάστασης στη γειτονική Συρία, το ζήτημα της μετανάστευσης αποτελεί πρόκληση για την Κύπρο, υπογράμμισε.

συνέχεια...

Ο Πρόεδρος παρέστη σε εκδήλωση για τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την Αρμενική Γενοκτονία

24/04/2015

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης παρέστη σήμερα σε εκδήλωση για τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την Αρμενική Γενοκτονία, στο Ερεβάν, της Αρμενίας. Μιλώντας στην εκδήλωση, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι Κύπρος και Αρμενία είναι ενωμένες στην καταδίκη των δραστών της γενοκτονίας σημειώνοντας ότι «η Κύπρος ήταν η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που αναγνώρισε την Αρμενική Γενοκτονία». Επεσήμανε ότι η παρουσία της Κύπρου στην εκδήλωση αποτελεί μήνυμα έμπρακτής αλληλεγγύης, προσθέτοντας ότι έχουμε συλλογική ευθύνη να τονίσουμε ότι η ατιμωρησία δεν μπορεί να συνεχίσει να υφίσταται.

συνέχεια...

Χαιρετισμός του Προέδρου σε εκδήλωση αφιερωμένη στην κοινότητα των Μαρωνιτών της Κύπρου

23/04/2015

Με μεγάλη χαρά σας καλωσορίζω, τα μέλη της μαρωνιτικής κοινότητας στη συγκέντρωση αυτήν την οποία οργάνωσε ο Επίτροπος Προεδρίας κ. Φώτης Φωτίου, προς τον οποίο θέλω να εκφράσω την απόλυτη ευαρέσκειά μου για το έργο που επιτελεί. Το ενδιαφέρον του αλλά και γενικότερα η δράση του δικαίωσαν απολύτως την επιλογή μου. Συγκεντρωθήκαμε εδώ μέσα σε ένα πνεύμα φιλίας και αδελφοσύνης, μέσα στο ίδιο πνεύμα που η μαρωνίτικη κοινότητα, αιώνες τώρα, δίνει το ειρηνικό παρών της στο νησί μας. Τιμούμε τη μαρωνίτικη κοινότητα της Κύπρου, ως ένα εκλεκτό κομμάτι της κοινωνίας και της ιστορίας της τόπου μας.

συνέχεια...

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μεταβαίνει σε Βρυξέλλες και Ερεβάν

22/04/2015

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, συνοδευόμενος από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο κ. Νίκο Χριστοδουλίδη μεταβαίνει αύριο στις Βρυξέλλες, όπου θα συμμετάσχει στην έκτακτη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, η οποία θα λάβει χώρα μετά από αίτημα του Πρωθυπουργού της Ιταλίας για συζήτηση του φαινομένου της λαθρομετανάστευσης και τρόπων αντιμετώπισής του. Στις 23 Απριλίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα μεταβεί από τις Βρυξέλλες στο Ερεβάν της Αρμενίας, όπου στις 24 του μηνός θα παραστεί στις εκδηλώσεις με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη γενοκτονία των Αρμενίων. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα επιστρέψει στην Κύπρο στις 25 Απριλίου.

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέλαβε την Ετήσια Έκθεση του Κυπριακού Οργανισμού Αγροτικών Πληρωμών για το 2013

22/04/2015

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέλαβε την Ετήσια Έκθεση του Κυπριακού Οργανισμού Αγροτικών Πληρωμών για το 2013O Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης παρέλαβε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, την Ετήσια Έκθεση του Κυπριακού Οργανισμού Αγροτικών Πληρωμών για το 2013 από τον Επίτροπο Αγροτικών Πληρωμών του ΚΟΑΠ κ. Κώστα Πετρίδη. Παραλαμβάνοντας την Έκθεση, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνεχάρη τον Οργανισμό για την πρόοδο που έχει επιτελέσει σε ό,τι αφορά την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, με την υποβολή αιτήσεων και τη διεξαγωγή των πληρωμών στους δικαιούχους να γίνεται μέσω του διαδικτύου.Γραπτή δήλωση του Προέδρου για τη θλιβερή επέτειο της 21ης Απριλίου

21/04/2015

Συμπληρώνονται φέτος 48 χρόνια από την αποφράδα ημέρα της κατάλυσης της δημοκρατίας στην Ελλάδα με το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967, που καταδυνάστευε τον ελληνικό λαό για επτά χρόνια. Δυστυχώς, η θλιβερή κατάληξη της επταετούς δικτατορίας στην Ελλάδα ήταν η συντέλεση του πραξικοπήματος στην Κύπρο που άνοιξε την κερκόπορτα για την τουρκική εισβολή και την κατοχή μεγάλου μέρους της Κυπριακής Δημοκρατίας από τα τουρκικά στρατεύματα.

συνέχεια...

Γραπτή δήλωση του Προέδρου για τη σημερινή απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

19/04/2015

Χαιρετίζω τη σημερινή απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων για το πλαίσιο αφερεγγυότητας η οποία λήφθηκε σε πνεύμα υπευθυνότητας και συλλογικότητας, προς όφελος της κοινωνίας ευρύτερα. Επιθυμώ να εκφράσω τις θερμότατες μου ευχαριστίες προς τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ κ. Αβέρωφ Νεοφύτου, τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ κ. Νικόλα Παπαδόπουλο, τον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ κ. Μαρίνο Σιζόπουλο και βεβαίως τις κοινοβουλευτικές ομάδες των εν λόγω κομμάτων που υπερψήφισαν τα νομοσχέδια, χωρίς να παραγνωρίζω τη στάση των υπολοίπων κομμάτων που έστω και αν καταψήφισαν το νομοσχέδιο συνέβαλαν στην τελική τους μορφή.

συνέχεια...

Χαιρετισμός του Προέδρου στην τελετή των εγκαινίων του Γραμμικού Πάρκου Βαθκειάς

18/04/2015

Αισθάνομαι ιδιαίτερη χαρά που τελούνται σήμερα τα εγκαίνια ενός μεγαλεπήβολου έργου, του Γραμμικού Πάρκου Βαθκειάς, ενός εκ των πλέον σημαντικών έργων υποδομής και ανάπτυξης που εκτελέστηκε στην ανατολική περιοχή της Λεμεσού με πολλαπλά οικονομικά, κοινωνικά και πολιτιστικά οφέλη. Πρόκειται για έργο μεγάλης τοπικής σημασίας, το οποίο θα απολαμβάνουν οι δημότες όχι μόνο της Μέσα Γειτονιάς, αλλά και της ευρύτερης Λεμεσού, γενικότερα. Το Γραμμικό Πάρκο, του οποίου η πρώτη φάση εγκαινιάζεται σήμερα, είναι ένα όραμα δεκαετιών που γίνεται πραγματικότητα. Η ιδέα αυτού του ξεχωριστού έργου συνελήφθη πριν από 25 σχεδόν χρόνια και για την ολοκλήρωσή του, εργάστηκαν και συνεργάστηκαν μεταξύ τους όλοι οι Δήμαρχοι, τα Δημοτικά Συμβούλια, οι Κυβερνήσεις και οι αρμόδιες κρατικές Υπηρεσίες, στις δυόμιση αυτές δεκαετίες.

συνέχεια...

Ομιλίες / Δηλώσεις Προέδρου

Δελτία Τύπου

Videos on line

Επικοινωνία με τον Πρόεδρο

Προεδρικό Μέγαρο

Η Διαδικτυακή Πύλη της Ευρωπαϊκής ΈνωσηςΑρχή

© 2008 - 2015 Κυπριακή Δημοκρατία, Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας

Αρχική Σελίδα | Κυβερνητική Πύλη Διαδικτύου | Αποποίηση | Υπεύθυνος Σελίδας