Türkçe  |  English
Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας

Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας

Σημαία Κυπριακής Δημοκρατίας
 

Συνήθεις Ερωτήσεις | Χάρτης Πλοήγησης | Συνδέσεις | Επικοινωνία 

Αναζήτηση:

Αναζήτηση

Ειδική Αναζήτηση    

ΕκτύπωσηΕκτύπωση

Χαιρετισμός Πρόεδρου σε εκδήλωση για τα 25χρονα του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής

19/11/2015

Αποτελεί σπάνια ευκαιρία η απόδοση τιμής σε ένα ίδρυμα με τόσο παραγωγικό ιστορικό όπως το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου. Το Ινστιτούτο ιδρύθηκε τον Ιούνιο του 1990 με μοναδικό αρχικά στόχο την αντιμετώπιση νευρομυϊκών παθήσεων. Από τότε μέχρι σήμερα, έχει διαγράψει μια ιδιαίτερα πετυχημένη πορεία, έχει αναθεωρήσει τους στόχους και η προσφορά του περιλαμβάνει ολοένα και περισσότερες εξειδικευμένες υπηρεσίες που αφορούν μεγαλύτερο εύρος καινοτόμων ερευνητικών προγραμμάτων, έρευνες συνυφασμένες με ασθένειες του κυπριακού λαού και νέα μεταπτυχιακά προγράμματα, στους τομείς της νευρολογίας, γενετικής και βιοϊατρικής επιστήμης.

συνέχεια...

Τελετή πράξης διορισμού του Προέδρου του Αντιναρκωτικού Συμβουλίου Κύπρου

19/11/2015

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης παρέστη σήμερα στην πράξη διορισμού του Προέδρου του Αντιναρκωτικού Συμβουλίου Κύπρου κ. Άθου Γεωργίου, στο Προεδρικό Μέγαρο. Μιλώντας στην τελετή, και απευθυνόμενος στον κ. Γεωργίου, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι «αποφάσισα τον επαναδιορισμό σας στη θέση του Προέδρου του Αντιναρκωτικού Συμβουλίου Κύπρου για άλλα πέντε χρόνια. Αξιολογώντας το μέχρι σήμερα έργο σου, έκρινα ότι υπό την δική σου ηγεσία ο Oργανισμός ενίσχυσε το κύρος στην κοινωνία και την επιστημονική κοινότητα και συνέβαλε τα μέγιστα στην αντιμετώπιση των διαφόρων ουσιοεξαρτήσεων που ταλανίζουν την κοινωνία μας.

συνέχεια...

Χαιρετισμός του Προέδρου στο Συνέδριο «Συμμαχία Ψηφιακών Θέσεων Εργασίας»

19/11/2015

Ζούμε σε μία κοινωνία και σε έναν κόσμο που καθημερινά κινείται προς τα εμπρός με ταχύτητες που κάποτε δεν μπορούσαμε καν να φανταστούμε. Για αυτό η στατική προσέγγιση δεν μπορεί να είναι επιλογή. Αποτελεί νόμο της εξέλιξης: Οργανισμοί που δεν μπορούν να προσαρμοστούν και που δεν μπορούν να ακολουθήσουν τους ρυθμούς και τις ανάγκες της εποχής τους, για να μην πω ότι εξαφανίζονται, σίγουρα ατροφούν και αδυνατούν να εντάξουν τους εαυτούς τους στο σύγχρονο γίγνεσθαι, με ότι οδυνηρό αυτό συνεπάγεται. Ο κανόνας αυτός ισχύει τόσο για τα κράτη όσο και για τον κάθε πολίτη ξεχωριστά. Αυτός είναι ο νόμος που παίρνει τους ανθρώπους μπροστά και αυτή είναι η κινητήρια δύναμή μας ως κοινωνία. Η ψηφιακή επανάσταση που ζούμε τις τελευταίες δεκαετίες επιβεβαιώνει με τον καλύτερο τρόπο την προσέγγιση που σας περιέγραψα πιο πάνω.

συνέχεια...

Χαιρετισμός Προέδρου σε σύναξη του Συνδέσμου Πολιτικών Κρατουμένων

22/11/2015

Η μνήμη αποτελεί εθνική ευθύνη και χρέος, η γνώση της ιστορίας σε μία χώρα σαν και τη δική μας, συνιστά υποχρέωση. Τα κρατητήρια Κοκκινοτριμιθιάς, όπως και τα άλλα κρατητήρια, στην Πύλα, το Πολέμι την Αγύρτα και αλλού που ανέγειραν οι Άγγλοι για να καταπνίξουν τα εθνικά αισθήματα, δεν είναι τίποτε άλλο παρά μουσειακοί χώροι, όπου η συλλογική μνήμη εγείρει αισθήματα περηφάνιας. H δική σας παρουσία εδώ, σεβαστοί αγωνιστές και πολιτικοί κρατούμενοι, δίνει ψυχή στο χώρο που έκτισαν για να σας κλέψουν την ψυχή. Απέτυχαν! Απέτυχαν, διότι οι χιλιάδες από εσάς που συγκέντρωσαν εδώ μετατραπήκατε πίσω από τα συρματοπλέγματα σε έναν άνθρωπο με μία γροθιά και ένα όραμα.

συνέχεια...

Χαιρετισμός του Προέδρου στην απονομή των Βραβείων «Business Leader Awards»

21/11/2015

Σε αυτή την ξεχωριστή βραδιά για τον επιχειρηματικό κόσμο της Κύπρου, επιθυμώ να εξάρω τον ρόλο του ΚΕΒΕ, το οποίο δεν αρκείται στον παραδοσιακό του ρόλο, του εκπροσώπου δηλαδή του εμπορικού και βιομηχανικού κόσμου της χώρας μας. Με πρωτοβουλίες, όπως η αποψινή, συμβάλλει στην ανάπτυξη κλίματος ευγενούς άμιλλας και μεταφέρει το πεδίο του επιχειρηματικού ανταγωνισμού, στην προσπάθεια ανάπτυξης αρίστων τακτικών. Γεγονός το οποίο με τη σειρά του αντανακλάται και αποτελεί στοιχείο ώθησης της ίδιας της πατρίδας μας και της οικονομίας μας προς τη νέα εποχή. Θέλω να εξάρω αυτή την πρωτοβουλία που δημιουργεί τη συνεύρεση των επιχειρηματιών, τη δημιουργία κατάλληλου μεταξύ σας κλίματος και να επισημάνω ότι, όπως βεβαίως πράττουμε και για το κράτος, χρειάζεται πάντοτε να ακολουθούμε την εποχή μας, δηλαδή τον εκσυγχρονισμό. Ευτυχώς, οι ιδιωτικές επιχειρήσεις δεν πάσχουν από τις ανάλογες αγκυλώσεις που υποφέρει το δημόσιο.

συνέχεια...

Χαιρετισμός του Προέδρου στην εκδήλωση για τα 70χρονα του ΟΗΕ

25/11/2015

Η φετινή χρονιά σηματοδοτεί την 70η επέτειο από την ίδρυση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. Ο Οργανισμός γεννήθηκε μέσα από τις στάχτες και τα συντρίμμια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, ορίζοντας ως κύριο στόχο του τη διατήρηση της ειρήνης, την αποτροπή των πολέμων και την ανάπτυξη φιλικών σχέσεων ανάμεσα σε όλα τα έθνη της Γης. Το προοίμιο του Καταστατικού Χάρτη απαριθμεί την εξάλειψη της μάστιγας του πολέμου και την προώθηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ως τους ακρογωνιαίους λίθους του οικοδομήματός του Οργανισμού. Παρά την κριτική που του έχει ασκηθεί κατά την διάρκεια της 70χρονης ιστορίας του, ο ΟΗΕ παραμένει το αδιαμφισβήτητο σημείο αναφοράς στο στερέωμα των διεθνών σχέσεων.

συνέχεια...

Ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας

20/11/2015

Η Κυπριακή Δημοκρατία έχει προχωρήσει σε εισφορά ύψους 125 χιλιάδων ευρώ προς τη Διερευνητική Επιτροπή Αγνοουμένων (ΔΕΑ). Η συνεισφορά αυτή ανεβάζει τη συνολική οικονομική βοήθεια της Κυπριακής Δημοκρατίας προς την Επιτροπή στα 2 εκ. 410 χιλιάδες 700 ευρώ, από το 2005 μέχρι σήμερα. Η επίλυση του ανθρωπιστικού προβλήματος των αγνοουμένων και του δράματος που βιώνουν οι οικογένειες τους, για τόσες δεκαετίες, αποτέλεσε και συνεχίζει να αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα της Κυβέρνησης. Η Κυβέρνηση διαβεβαιώνει ότι θα συνεχίσει να εργάζεται άοκνα, καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε το έργο της ΔΕΑ να καταστεί αποτελεσματικό και να τεθεί τέρμα στο ανθρωπιστικό θέμα των αγνοουμένων.

συνέχεια...

Δηλώσεις του Προέδρου για το Κυπριακό και τη συνάντησή του με τον Τ/Κ ηγέτη

20/11/2015

Η συνάντηση ήταν παραγωγική, αλλά υπάρχει δρόμος να διανύσουμε ακόμα, είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης αναφερόμενος στη σημερινή του συνάντηση με τον ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας. Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, μετά την επιστροφή του από το παλιό αεροδρόμιο Λευκωσίας, όπου παρακάθισε σε συνομιλίες με τον ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας κ. Μουσταφά Ακιντζί, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι η σημερινή συνάντηση ήταν μακρά, είπε «ναι, μακρά, παραγωγική, αλλά υπάρχει δρόμος να διανύσουμε ακόμα».

συνέχεια...

Δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας για θέματα οικονομίας

20/11/2015

Οι ευάλωτες ομάδες δεν θα πρέπει να ανησυχούν είπε, σήμερα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης αναφορικά με το θέμα των μη εξυπηρετούμενων δανείων. Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ερωτηθείς αν από τη χθεσινή συνάντησή του με επικεφαλής τραπεζών υπήρξε κάποιο αποτέλεσμα για το θέμα των μη εξυπηρετούμενων δανείων, είπε ότι «αυτό θα φανεί στη συνέχεια του χρόνου. Έχουμε πει ξεκάθαρα ότι όσοι στρατηγικά έχουν επιλέξει - ενώ είναι σε θέση να πληρώνουν και που διαπιστώνεται ότι τα εισοδήματά τους είναι σταθερά - και δεν πληρώνουν με την ελπίδα ότι θα τύχουν εκπτώσεων υπάρχουν τα νέα εργαλεία και πρέπει να τα λάβουν υπόψη.

συνέχεια...

Ο Πρόεδρος συμμετέχει στη Σύνοδο Κορυφής της Κοινοπολιτείας

26/11/2015

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης έφθασε σήμερα στην Βαλέττα της Μάλτας, για να συμμετάσχει στις εργασίες της Συνόδου Κορυφής της Κοινοπολιτείας. Στο περιθώριο της Συνόδου, η οποία αρχίζει τις εργασίες της αύριο, 27 Νοεμβρίου, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα παραστεί απόψε σε δεξίωση που παραθέτει ο Πρόεδρος της Μάλτας για την επίσημη παρουσίαση του Prince’s Trust International, στην παρουσία του Πρίγκιπα της Ουαλίας Κάρολου. Αύριο, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα παραστεί στην τελετή έναρξης της Συνόδου και στη συνέχεια, θα παρακαθίσει σε Συναντήσεις των Αρχηγών των κρατών μελών της Κοινοπολιτείας, όπου θα συζητηθούν θέματα που αφορούν τις κλιματικές αλλαγές και τις δράσεις που λαμβάνονται για το φαινόμενο αυτό. Κατά την εν λόγω συνεδρία, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναμένεται να προβεί σε παρέμβαση.

συνέχεια...

Δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας για το Κυπριακό

25/11/2015

Δεν εγκαταλείπω την ελπίδα για την προοπτική ευόδωσης των προσπαθειών που καταβάλλουμε, αρκεί να υπάρχει και από τις δύο πλευρές η ίδια καλή διάθεση, είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης. Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, μετά την επιστροφή του από το παλιό αεροδρόμιο Λευκωσίας, όπου παρακάθισε σε συνομιλίες με τον ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας κ. Μουσταφά Ακιντζί, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι η ανακοίνωση, στην οποία προέβη ο Ειδικός Σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο κ. Espen Barth Eide εκ μέρους των δύο ηγετών, μετά το πέρας της σημερινής συνάντησης, «μιλά από μόνη της».

συνέχεια...

Ο Πρόεδρος θα συμμετάσχει στις εργασίες της Συνόδου της Κοινοπολιτείας

25/11/2015

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης θα αναχωρήσει αύριο για τη Βαλέττα της Μάλτας, όπου θα συμμετάσχει στις εργασίες της Συνόδου Αρχηγών Κρατών και Κυβερνήσεων των κρατών μελών της Κοινοπολιτείας που θα πραγματοποιηθούν στις 27 και 28 Νοεμβρίου 2015. Κατά τη διάρκεια των εργασιών της Συνόδου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα προβεί σε παρεμβάσεις για θέματα που αφορούν, μεταξύ άλλων, τις Κλιματικές Αλλαγές, το Μεταναστευτικό, την Καταπολέμηση του Εξτρεμισμού και την Αειφόρο Ανάπτυξη, ενώ στο περιθώριο της Συνόδου θα έχει διμερείς επαφές με ηγέτες χωρών μελών της Κοινοπολιτείας.

συνέχεια...

Χαιρετισμός του Προέδρου στην 88η Ετήσια Γενική Συνέλευση του ΚΕΒΕ

18/11/2015

Με πραγματικά ιδιαίτερη ικανοποίηση απευθύνομαι σήμερα στον επιχειρηματικό κόσμο της Κύπρου στο πλαίσιο της 88ης Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του Κυπριακού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου (ΚΕΒΕ). Η περίοδος αυτή συμπίπτει με ιδιαίτερα σημαντικές εξελίξεις για την κυπριακή οικονομία που επιβεβαιώνουν πως η χώρα μας προχωρεί μπροστά με σταθερά βήματα. Πριν από μερικές μόλις ημέρες, ο Υπουργός Οικονομικών εξήγγειλε, και επισήμως, την απόφαση της Κυβέρνησης για έξοδο από το Μνημόνιο στις αρχές του νέου έτους. Αποφασίσαμε να κινηθούμε στην καθαρή λύση της εξόδου, χωρίς γεφυρωτικό πρόγραμμα, διότι έχουμε αποδείξει στους εταίρους μας και στις αγορές πως η χώρα μας μπορεί πια να σταθεί μόνη της στα πόδια της.

συνέχεια...

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπέγραψε το Βιβλίο Συλλυπητήριων στην Πρεσβεία της Γαλλίας

18/11/2015

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης υπέγραψε σήμερα το Βιβλίο Συλλυπητηρίων που άνοιξε η Πρεσβεία της Γαλλίας στη Λευκωσία για τα θύματα των τρομοκρατικών επιθέσεων που έγιναν στο Παρίσι στις 13 Νοεμβρίου. Στο Βιβλίο Συλλυπητηρίων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έγραψε τα ακόλουθα: “Είναι με έντονη συναισθηματική φόρτιση και μεγάλη θλίψη που έλαβα τα νέα για τις αποτρόπαιες τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι. Σε αυτές τις επώδυνες στιγμές, οι σκέψεις μας είναι με τα θύματα και τις οικογένειες τους, όπως επίσης και με τον λαό της Γαλλίας στο σύνολό του. Τέτοιες ειδεχθείς και απάνθρωπες πράξεις στρέφονται κατά της ειρήνης και αποτελούν κίνδυνο για τις θεμελιώδεις αρχές του κράτους της Γαλλίας, αλλά και όλων των ελεύθερων και δημοκρατικών κρατών. Σας διαβεβαιώνω για την αλληλεγγύη της Κυβέρνησης μου και ολόκληρου του κυπριακού λαού σε αυτή την τρομερή δοκιμασία που διέρχεται η Γαλλία».

Δηλώσεις του Προέδρου μετά από συνάντησή του με τον ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας

18/11/2015

Ήταν μια εποικοδομητική συνάντηση και εύχομαι να συνεχίσει έτσι, είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, αναφερόμενος στη σημερινή του συνάντηση με τον ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας, στο πλαίσιο των συνομιλιών για επίλυση του Κυπριακού. Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, μετά την επιστροφή του από το παλιό αεροδρόμιο Λευκωσίας, όπου παρακάθισε σε συνομιλίες με τον ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας κ. Μουσταφά Ακιντζί, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ερωτηθείς πώς ήταν η σημερινή συνάντηση, είπε ότι «οφείλω να πω ότι ήταν μια εποικοδομητική συνάντηση και εύχομαι να συνεχίσει έτσι».

συνέχεια...

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατέθεσε τον θεμέλιο λίθο για το γήπεδο της ΑΕΚ

17/11/2015

Με την κατάθεση του θεμέλιου λίθου δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για την περαιτέρω ανάπτυξη των αθλητικών υποδομών της επαρχίας Λάρνακας είπε, χθες βράδυ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, μιλώντας στην τελετή κατάθεσης του θεμέλιου λίθου για το γήπεδο της ΑΕΚ, στην Λάρνακα. Στον χαιρετισμό του στην εκδήλωση, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, είπε, μεταξύ άλλων, ότι «όσο κοινότοπο ακούγεται να λέμε πως ο αθλητισμός είναι ζωή, άλλο τόσο είναι αληθινό. Δεν έχω την ψευδαίσθηση πως ο χώρος του αθλητισμού είναι αγγελικά πλασμένος και ξέρω καλά τα μεγάλα και σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει, ειδικότερα ο χώρος του ποδοσφαίρου.

συνέχεια...

Ο ΠτΔ και τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου τήρησαν μονόλεπτο σιγή στη μνήμη των θυμάτων των τρομοκρατικών επιθέσεων στη Γαλλία

17/11/2015

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης και τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου τήρησαν σήμερα μονόλεπτο σιγή στη μνήμη των θυμάτων των τρομοκρατικών επιθέσεων που έγιναν στο Παρίσι στις 13 Νοεμβρίου. Κατά την έναρξη της σημερινή συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «είμαστε όλοι μάρτυρες των γεγονότων στη Γαλλία. Θεωρώ ότι οι τρομοκρατικές επιθέσεις και η δράση, γενικότερα, των ακραίων στοιχείων πλήττουν οπωσδήποτε τη δημοκρατία, πλήττουν τη σταθερότητα στα κράτη και, γενικότερα, δημιουργούν ανθρώπινη τραγωδία, χειρότερη και για τους μετανάστες αλλά και για τις χώρες που τους υποδέχονται.

συνέχεια...

Ο Πρόεδρος απέστειλε συλλυπητήρια επιστολή προς τον Πρόεδρο της Γαλλίας

16/11/2015

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης απέστειλε σήμερα συλλυπητήρια επιστολή προς τον Πρόεδρο της Γαλλίας κ. Φρανσουά Ολάντ. Στην επιστολή του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρει τα ακόλουθα: «Είναι με μεγάλη θλίψη που έλαβα την είδηση για τις αποτρόπαιες τρομοκρατικές πράξεις που συνέβησαν την Παρασκευή στο Παρίσι. Οι σκέψεις μας στρέφονται προς τα θύματα και τις οικογένειές τους, καθώς και προς τον γαλλικό λαό στο σύνολό του. Αυτή η βάρβαρη πράξη λαβώνει όχι μόνο τις πιο βαθιές ανθρώπινες μας αξίες, αλλά και τα θεμέλια των δημοκρατικών μας κοινωνιών. Σας διαβεβαιώνω για την απόλυτη αλληλεγγύη της Κυβέρνησής μου, καθώς και ολόκληρου του κυπριακού λαού σ’ αυτές τις δύσκολες στιγμές τις οποίες διέρχεται η Γαλλία».

Γραπτή δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας

16/11/2015

Θεωρώ απαράδεκτη και καταδικαστέα τη συμπεριφορά αφρόνων εναντίον Τουρκοκυπρίων συμπατριωτών μας που χείριστη υπηρεσία προσφέρουν στην καταβαλλόμενη προσπάθεια εξεύρεσης ειρηνικής επίλυσης του κυπριακού προβλήματος. Ανάλογες, καθ’ όλα απαράδεκτες, συμπεριφορές το μόνο που εμπεδώνουν είναι τη δυσπιστία μεταξύ των δύο κοινοτήτων για τη δυνατότητα ειρηνικής συμβίωσης. Πέραν, όμως, τούτου δίνουν και επιχειρήματα εις όσους επικαλούνται την ανάγκη ύπαρξης εγγυήσεων ή εγγυητριών δυνάμεων.

συνέχεια...

Χαιρετισμός του Προέδρου στα Εγκαίνια της Αίθουσας Κειμηλίων «Γλαύκος Κληρίδης»

15/11/2015

Σεβασμιότατε, κυρίες και κύριοι, Αγαπητή μου Καίτη και Κώστα, Θέλω Καίτη μου πρώτα απ όλα να σε συγχαρώ και για αυτή σου την πρωτοβουλία, να χαρίσεις πολύτιμα οικογενειακά κειμήλια στη Μητρόπολη Ταμασού. Θέλω επίσης να συγχαρώ τον Πανιερότατο Μητροπολίτη και τη Μητρόπολη που ανέλαβε να φιλοξενήσει αυτή τη σπάνια συλλογή, η οποία αναδεικνύει, μεταξύ άλλων, μία όχι τόσο γνωστή πτυχή του Γλαύκου Κληρίδη: Τη σχέση του με τη θρησκεία και την Εκκλησία. Ο Γλαύκος Κληρίδης που γνώρισα, δεν ήταν ο παραδοσιακός, θεοσεβούμενος άνθρωπος. Δεν ήταν ούτε ο πιστός που ακολουθούσε κατά γράμμα, τις γραφές. Άλλωστε καμία εντολή, για κανένα θέμα, δεν ήταν γραμμένη σε πέτρα για τον Γλαύκο Κληρίδη. Ήταν ο άνθρωπος που έβλεπε τα πάντα γύρω του δυναμικά και με ρεαλιστική ή και επιστημονική μπορώ να πω ματιά.

συνέχεια...

Δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη

15/11/2015

Τη βεβαιότητα πως εάν συνεχιστεί η πειθαρχημένη πολιτική που ακολουθείται θα δημιουργηθούν και οι απαραίτητες προϋποθέσεις, έτσι ώστε να αντιμετωπιστούν και η ανεργία και η φτώχεια, εξέφρασε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης. Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο περιθώριο της τελετής εγκαινίων της αίθουσας κειμηλίων «Γλαύκος Κληρίδης», στη Μητρόπολη Ταμασού και Ορεινής, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ερωτηθείς αν είναι εφικτός ο στόχος της εξόδου από το Μνημόνιο τον ερχόμενο Μάρτιο, είπε ότι «εάν συνεχίσουμε με πειθαρχημένη και την τακτική και την πολιτική, είμαι βέβαιος ότι - όπως μέχρι σήμερα έχουμε καταγράψει μια δυναμική επιτυχιών, χωρίς να λέω ότι εκλείπουν ακόμα τα προβλήματα της κρίσης όπως είναι η ανεργία και η αντιμετώπιση των ευάλωτων ομάδων - και από την κρίση θα βγούμε αλλά με την αποκατάσταση της αξιοπιστίας του κράτους και του χρηματοπιστωτικού συστήματος, θα δημιουργηθούν και οι απαραίτητες προϋποθέσεις, έτσι ώστε να αντιμετωπιστούν και η ανεργία και η φτώχεια».

συνέχεια...

Ομιλίες / Δηλώσεις Προέδρου

Δελτία Τύπου

Videos on line

Επικοινωνία με τον Πρόεδρο

Προεδρικό Μέγαρο

Η Διαδικτυακή Πύλη της Ευρωπαϊκής ΈνωσηςΑρχή

© 2008 - 2015 Κυπριακή Δημοκρατία, Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας

Αρχική Σελίδα | Κυβερνητική Πύλη Διαδικτύου | Αποποίηση | Υπεύθυνος Σελίδας