Türkçe  |  English
Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας

Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας

Σημαία Κυπριακής Δημοκρατίας
 

Συνήθεις Ερωτήσεις | Χάρτης Πλοήγησης | Συνδέσεις | Επικοινωνία 

Αναζήτηση:

Αναζήτηση

Ειδική Αναζήτηση    

ΕκτύπωσηΕκτύπωση

Χαιρετισμός του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη κατά την εκκίνηση του ΟΠΑΠ Μαραθωνίου Λεμεσού στο ΓΣΟ

18/03/2017

Μέσα σε ένα πνεύμα αθλητικό, μέσα σε ένα πνεύμα που το χαρακτηρίζει ιδιαίτερα ο ήλιος, η θάλασσα, το περιβάλλον της Λεμεσού μας, χαιρετίζω την έναρξη του 11ου ΟΠΑΠ Μαραθωνίου Λεμεσού, στον οποίο σήμερα, από ό,τι πληροφορούμε με ιδιαίτερη χαρά, συμμετέχουν οκτώ χιλιάδες, και αύριο άλλες επτά χιλιάδες, κάτι που σπάζει ένα ρεκόρ με 15 χιλιάδες. Συγχαίρω τους διοργανωτές όπως και τους 500 εθελοντές. Σας συγχαίρω για τις πρωτοβουλίες σας για τους αγώνες, και εύχομαι ό,τι καλύτερο. Πιστεύω ότι η εδώ παρουσία δύο χιλιάδων ξένων που λαμβάνουν μέρος στην εκδήλωση, από την Αμερική μέχρι την Ιαπωνία και τη Σιγκαπούρη, δίνει μια προβολή στο εξωτερικό όχι μόνο στην Λεμεσό μας, αλλά και στην Κύπρο μας γενικότερα, καθιστώντας τους αγώνες Μαραθωνίου ΟΠΑΠ Λεμεσού ΓΣΟ από τους πιο καταξιωμένους και από τους πιο πετυχημένους Μαραθωνίους ανά το παγκόσμιο. Συγχαρητήρια για τη συμμετοχή σας.

Ομιλία Προέδρου στο πολιτικό μνημόσυνο Τάσου Μητσόπουλου

17/03/2017

Όσο ο χρόνος περνά η απουσία του αγαπημένου μου Τάσου, θα γίνεται πιο αισθητή. Όσα χρόνια και αν περάσουν, ο Τάσος Μητσόπουλος θα μας λείπει ως άνθρωπος, ως φίλος, ως πολιτικός, ως πατριώτης. Ήταν ο άνθρωπος με τον οποίο είχα μία εξαιρετική συνεργασία που στηριζόταν στον αλληλοσεβασμό, στη βαθιά εκτίμηση που έτρεφα για τον τρόπο που ήξερε να διαβουλεύεται, να συζητά, να καταθέτει άποψη και να συμφωνεί ή να διαφωνεί.

συνέχεια...

Χαιρετισμός Προέδρου στην τελετή δημιουργίας Ερευνητικού Κέντρου Αριστείας για Έρευνα και Καινοτομία

16/03/2017

Πέραν από εξαιρετική, είναι και απολύτως επίκαιρη η νέα πρωτοβουλία που σήμερα εγκαινιάζουμε σε ένα τομέα που δύναται να συνδράμει θετικά στην οικονομική ανάπτυξη του τόπου. Μια αξιέπαινη πρωτοβουλία του Πανεπιστημίου Κύπρου, μεταξύ των τόσων άλλων που καταγράφονται στα επιτεύγματα του ανωτάτου πνευματικού ιδρύματος της πατρίδας μας. Θα ήθελα για αυτό θερμότατα να συγχαρώ πρώτα απ όλα τις Αρχές του Πανεπιστημίου Κύπρου, που σε κάθε τους βήμα αναδεικνύουν το όραμά τους, το όραμά μας, για ένα πανεπιστήμιο σύγχρονο, αποτελεσματικό και στενά συνδεδεμένο με τον παραγωγικό και κοινωνικό ιστό της χώρας μας.

συνέχεια...

Δηλώσεις του Προέδρου για το Κυπριακό

15/03/2017

Η πρόταση, η πρόθεση και η απόφασή μου είναι ανά πάσα στιγμή να συμμετέχω στον διάλογο για το Κυπριακό, επανέλαβε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης. Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο περιθώριο σύσκεψης που είχε με την ηγεσία της ΣΕΚ στο οίκημα της συντεχνίας, και κληθείς να σχολιάσει δημοσιεύματα στον τουρκοκυπριακό Τύπο περί τριμερούς συνάντησης στην Νέα Υόρκη ανάμεσα στον ίδιον, τον ΓΓ του ΟΗΕ και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι «όπως είναι καλά γνωστό, η παρουσία μου στην Νέα Υόρκη δεν συσχετίζεται ποσώς με την οποιαδήποτε διεργασία για το Κυπριακό.

συνέχεια...

Δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας

11/03/2017

Τα προσχήματα από όπου και αν προβάλλονται, δεν θεωρώ ότι αποτελούν αρκετή δικαιολογία για να συνεχίζεται το αδιέξοδο στις συνομιλίες για το Κυπριακό, είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης. Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο περιθώριο του μνημοσύνου του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας Σπύρου Κυπριανού, στη Λεμεσό, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ερωτηθείς αν είναι ικανοποιημένος από τις συναντήσεις που είχε με ξένους αξιωματούχους κατά τις τελευταίες μέρες, στις Βρυξέλλες, είπε ότι «θα πρέπει να πω [ότι είμαι] απόλυτα ικανοποιημένος ως προς το ζητούμενο, δηλαδή η αξίωση για τις τέσσερεις ελευθερίες είναι κάτι που αφορά στο σύνολο των κρατών μελών και όχι βεβαίως την Κύπρο.

συνέχεια...

Χαιρετισμός του Προέδρου στην έναρξη των εργασιών του 20ου Συνεδρίου της ΠΣΕΜ

08/03/2017

Η εύστοχη θεματολογία του φετινού Συνεδρίου θέτει τον μαθητή στο επίκεντρο και τονίζει την αναγκαιότητα της ολόπλευρής του μόρφωσης, κάτι το οποίο συνάδει πλήρως με τους σκοπούς και τις επιδιώξεις της εκπαιδευτικής πολιτικής της κυβέρνησης. Η εδώ παρουσία των εμπλεκόμενων φορέων δηλώνει τη διάθεση και τη βούληση για συνεργασία και ουσιαστικό διάλογο με το μαθητικό κίνημα για ζητήματα που αφορούν στο εκπαιδευτικό μας σύστημα και απασχολούν τους μαθητές μας.

συνέχεια...

Χαιρετισμός του Προέδρου στην εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

07/03/2017

Θέλω να απευθύνω ένα θερμό καλωσόρισμα προς όλες και όλους σε αυτή την εκδήλωση, για αυτή την ξεχωριστή ημέρα τιμής στη Γυναίκα. Μια ημέρα που σηματοδοτεί τις θυσίες και τα επιτεύγματα των γυναικών σε όλο τον κόσμο. Μια ημέρα που ορίζει με συγκεκριμένο τρόπο, τον στόχο της ισότητας μεταξύ των δύο φύλων. Η ισότητα των δύο φύλων σε όλα τα επίπεδα δεν είναι μία ανάγκη που προκύπτει μόνο από το δίκαιο και την ηθική. Είναι κάτι πολύ πέραν τούτου, που συνιστά μια κοινωνική ανάγκη, μια ανάγκη που επιβάλλει η ανάπτυξη και η πρόοδος.

συνέχεια...

Ομιλίες / Δηλώσεις Προέδρου

Δελτία Τύπου

Videos on line

Επικοινωνία με τον Πρόεδρο

Προεδρικό Μέγαρο

Η Διαδικτυακή Πύλη της Ευρωπαϊκής ΈνωσηςΑρχή

© 2008 - 2017 Κυπριακή Δημοκρατία, Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας

Αρχική Σελίδα | Κυβερνητική Πύλη Διαδικτύου | Αποποίηση | Υπεύθυνος Σελίδας