Türkçe  |  English
Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας

Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας

Σημαία Κυπριακής Δημοκρατίας
 

Συνήθεις Ερωτήσεις | Χάρτης Πλοήγησης | Συνδέσεις | Επικοινωνία 

Αναζήτηση:

Αναζήτηση

Ειδική Αναζήτηση    

ΕκτύπωσηΕκτύπωση

Ο Πρόεδρος δέχθηκε τα διαπιστευτήρια της νέας Πρέσβεως των ΗΠΑ

07/10/2015

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης δέχθηκε σήμερα, σε επίσημη τελετή στο Προεδρικό Μέγαρο, τα διαπιστευτήρια της νέας Πρέσβεως των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής στην Κυπριακή Δημοκρατία κας Kathleen Ann Doherty. Παρόντες στην τελετή επίδοσης των διαπιστευτηρίων ήταν ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Ιωάννης Κασουλίδης, ο Διευθυντής Προεδρίας κ. Κύπρος Κυπριανού και ο Διευθυντής Εθιμοτυπίας κ. Μάριος Κουντουρίδης.

συνέχεια...

Ομιλία του Προέδρου στα Αποκαλυπτήρια του Μνημείου Πεσόντων και Αγνοουμένων της Περιστερώνας

07/10/2015

Η σκληρή μοίρα της χώρας μας διαγράφεται σε αυτόν εδώ τον τόπο, σε αυτό το σεμνό ηρώο που σήμερα αποκαλύπτουμε. Εδώ στην Περιστερώνα, όπου από ένα μικρό χωριό, ο πόλεμος του ‘74 πήρε τρεις νεκρούς και αναζητούμε ακόμη να μάθουμε για την αδυσώπητη μοίρα τριών αγνοουμένων. Σήμερα στεκόμαστε όρθιοι απέναντι τους με τεράστιο σεβασμό και έτοιμοι να δώσουμε λόγο για αυτά που μας κληροδότησαν, για τις παρακαταθήκες τους. Οφείλουμε όλοι να αρθούμε στο ύψος των περιστάσεων και της τιμής προς τους ήρωες μας. Εσείς ως πολίτες, κυρίως όμως εμείς η πολιτική ηγεσία και το κράτος, το οποίο εκπροσωπώ σε αυτή τη σημαντική για την κοινότητα και τον τόπο εκδήλωση.

συνέχεια...

Αποκαλυπτήρια μνημείου πεσόντων και αγνοουμένων Δήμου Κερύνειας

06/10/2015

Όταν η τραγωδία κτύπησε τη χώρα μας και όταν οι εισβολείς πάτησαν στην Κύπρο, η Κερύνεια ήταν η πόλη που γνώρισε πρώτη τι σημαίνει πόνος, τρόμος και ξεριζωμός. Αυτές οι εφιαλτικές στιγμές, σμίγουν στη συνείδηση και τη μνήμη μας, μαζί με εκείνες της γραφικής, φιλήσυχης, ιστορικής πόλης που για αιώνες φιλοξενούσε Έλληνες και Τούρκους. Θυμόμαστε την ελληνική αχαϊκή ιστορική ταυτότητα της Κερύνειας που συγκατοίκησε μετά το 1570, με την ταυτότητα των τουρκόφωνων μουσουλμάνων, συνθέτοντας τον ιστό της πόλης.

συνέχεια...

Τελετή διαβεβαίωσης του νέου Προέδρου και Αντιπροέδρου της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας Κύπρου (ΡΑΕΚ)

05/10/2015

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, η τελετή διαβεβαίωσης ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, του νέου Προέδρου και του νέου Αντιπροέδρου της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας Κύπρου (ΡΑΕΚ) κ.κ. Ανδρέα Πουλλικά και Φίλιππου Φιλίππου, αντίστοιχα, στην παρουσία του Υπουργού Ενέργειας κ. Γιώργου Λακκοτρύπη. Μιλώντας στην τελετή, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «το Υπουργικό Συμβούλιο, ασκώντας τις εξουσίες που του παρέχονται, αποφάσισε να διορίσει τον κ. Αντρέα Πουλλικκά ως Πρόεδρο της ΡΑΕΚ και τον κ. Φίλιππο Φιλίππου ως Αντιπρόεδρο της ΡΑΕΚ, για περίοδο έξι ετών.

συνέχεια...

Χαιρετισμός του Προέδρου στα εγκαίνια του International Bazaar, του Ιδρύματος Χρίστου Στέλιου Ιωάννου

04/10/2015

Αποτελεί μεγάλο προνόμιο για μένα να εγκαινιάζω το International Bazaar του Ιδρύματος Χρίστου Στέλιου Ιωάννου, το οποίο έχει καθιερωθεί ως μία από τις πλέον καταξιωμένες φιλανθρωπικές δραστηριότητες στον τόπο μας. Είναι μια σημαντική και πολύτιμη εμπειρία να βρίσκομαι ανάμεσα σε εσάς, τους ανθρώπους που κατέστησαν στόχο ζωής τους, την προσφορά αγάπης προς συνανθρώπους μας που υποφέρουν. Είναι ακόμη μια ευκαιρία με την παρουσία μου ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας να υπενθυμίσω πόσο κρίσιμη είναι στους σημερινούς δύσκολους καιρούς η εθελοντική προσφορά.

συνέχεια...

Δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη

04/10/2015

Απαιτείται σοβαρότητα στον διάλογο και, ιδιαίτερα, επικέντρωση της προσοχής στις προσπάθειες που καταβάλλουμε για μια λύση που να γίνεται αποδεκτή και από τις δύο κοινότητες, είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης. Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο περιθώριο της εκδήλωσης International Bazaar, στο Ίδρυμα Χρίστου Στέλιου Ιωάννου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κληθείς να σχολιάσει αναφορές του Ειδικού Συμβούλου του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό κ. Espen Barth Eide από τις Βρυξέλλες, ότι θα υπάρξει συμφωνία μέχρι το τέλος του 2015 και τον Μάρτιο του 2016 θα υπάρχουν δημοψηφίσματα, είπε ότι «εύχομαι οι μαντικές ικανότητες του κ. Eide να μας βοηθήσουν όντως σε ανάλογα χρονικά περιθώρια.

συνέχεια...

Χαιρετισμός του Προέδρου στην τελετή εγκαινίων του Εργαστηρίου Ηλιακών Εφαρμογών του Ινστιτούτου Κύπρου «ΠΡΩΤΕΑΣ»

03/10/2015

Με ιδιαίτερη χαρά αποδέχθηκα να εγκαινιάσω το Εργαστήριο Ηλιακών Εφαρμογών του Ινστιτούτου Κύπρου «ΠΡΩΤΕΑΣ». Με ικανοποίηση και περηφάνια πλαισιώνομαι από τον Ευρωπαίο Επίτροπο αρμόδιο για θέματα Έρευνας Επιστήμης και Καινοτομίας κ. Carlos Moedas που ήλθε από τις Βρυξέλλες ειδικά για τον σκοπό αυτό. Μr Moedas, I would like to welcome you to Cyprus, for this special day for us and for our science community. Your presence confirms in very convincing way the Paneuropean interest and the importance of the “PROTEAS” Institute of Cyprus.

συνέχεια...

Ο Πρόεδρος χαιρέτισε το Συνέδριο για την Ψηφιακή Ενιαία Αγορά και την Καινοτομία στην Παγκόσμια Τεχνολογία στις Τηλεπικοινωνίες

02/10/2015

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης χαιρέτισε σήμερα τις εργασίες του Συνεδρίου για την Ψηφιακή Ενιαία Αγορά και την Καινοτομία στην Παγκόσμια Τεχνολογία στις Τηλεπικοινωνίες, που διοργανώνει, μεταξύ άλλων, το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων. Στον χαιρετισμό του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, μεταξύ άλλων, εξήρε το έργο της Διεθνούς Ένωσης Τηλεπικοινωνιών (ΙΤU), σημειώνοντας ότι αποτελεί την προμετωπίδα της ανάπτυξης στις επικοινωνίες, από τον τηλέγραφο μέχρι τη σύγχρονη τεχνολογία των δορυφόρων, των κινητών τηλεφώνων και του διαδικτύου.

συνέχεια...

Ομιλίες / Δηλώσεις Προέδρου

Δελτία Τύπου

Videos on line

Επικοινωνία με τον Πρόεδρο

Προεδρικό Μέγαρο

Η Διαδικτυακή Πύλη της Ευρωπαϊκής ΈνωσηςΑρχή

© 2008 - 2015 Κυπριακή Δημοκρατία, Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας

Αρχική Σελίδα | Κυβερνητική Πύλη Διαδικτύου | Αποποίηση | Υπεύθυνος Σελίδας