Türkçe  |  English
Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας

Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας

Σημαία Κυπριακής Δημοκρατίας
 

Συνήθεις Ερωτήσεις | Χάρτης Πλοήγησης | Συνδέσεις | Επικοινωνία 

Αναζήτηση:

Αναζήτηση

Ειδική Αναζήτηση    

ΕκτύπωσηΕκτύπωση

Δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας

11/01/2017

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης προσήλθε σήμερα, για τρίτη συνεχόμενη μέρα, στο Παλάτι των Εθνών, έδρα του ΟΗΕ στη Γενεύη, για να παρακαθίσει σε συνομιλίες με τον ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας κ. Μουσταφά Ακιντζί. Κατά την είσοδο του στο κτήριο των Ηνωμένων Εθνών, και ερωτηθείς από δημοσιογράφο αν σήμερα θα κατατεθούν χάρτες, ο Πρόεδρος είπε «πιστεύω ναι. Αυτό προβλέπει η συμφωνία».

Δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας

10/01/2017

Την ελπίδα να αποδώσουν οι συνομιλίες εξέφρασε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης. Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, εισερχόμενος του κτηρίου των Ηνωμένων Εθνών, στο Παλάτι των Εθνών, στη Γενεύη, όπου παρακάθεται για δεύτερη μέρα σε συνομιλίες για το Κυπριακό με τον ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας, ο Πρόεδρος ερωτηθείς αν υπάρχει αισιοδοξία ότι τα πράγματα θα πάνε καλά, είπε ότι «είμαστε εδώ για να εργαστούμε εντατικά με την ελπίδα να αποδώσουν οι συνομιλίες και να καταλήξουμε σε θετικά αποτελέσματα».

Δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας καθοδόν προς τη Γενεύη

08/01/2017

Πάμε καλά προετοιμασμένοι και αποφασισμένοι στη Γενεύη είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους εν πτήσει καθοδόν προς τη Γενεύη. Ερωτηθείς τι αναμένει να προκύψει από την επικείμενη φάση του Κυπριακού στην Ελβετία, ο Πρόεδρος είπε ότι «εμείς πάμε καλά προετοιμασμένοι και αποφασισμένοι πάντοτε με δεδομένη τη βούληση και επιθυμία για λύση του Κυπριακού, με βάση αρχές και αξίες που θα επιτρέψουν να κτίσουμε ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος, ένα κράτος που να σέβεται τις ανησυχίες των Ελληνοκυπρίων και των Τουρκοκυπρίων, να σέβεται γενικότερα τους πολίτες του. Και ένα ανάλογο κράτος βεβαίως δεν χρειάζεται ούτε εγγυητές, ούτε στρατεύματα για να προστατεύουν τάχα αυτά που είναι κοινά αναγνωρισμένα ή κοινά αποδεκτά από όλα τα σύγχρονα κράτη και δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να είμαστε η μοναδική περίπτωση που χρειάζεται τρίτες χώρες να το εγγυηθούν».

συνέχεια...

Δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας

04/01/2017

Πάντοτε θα υπήρχε αντίδραση ό,τι και να έλεγα, είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης κληθείς να σχολιάσει αντιδράσεις κομμάτων στη δήλωση που έκανε ενωρίτερα σήμερα περί της μορφής της διάσκεψης για την Κύπρο, που θα γίνει στη Γενεύη. Εισερχόμενος στο Οίκημα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου για ενημέρωση της Ιεράς Συνόδου αναφορικά με τις εξελίξεις στο Κυπριακό και κληθείς να σχολιάσει τις αντιδράσεις κομμάτων του ενδιάμεσου χώρου για τις σημερινές του δηλώσεις, ο Πρόεδρος είπε πως «ό,τι και να έλεγα πάντοτε θα υπήρχε αντίδραση, αλλά να ξεκαθαρίσω μια για πάντα: ή θα σοβαρευτούμε σε αυτόν τον τόπο ή ας ακολουθήσουμε την πορεία που θέλουν κάποιοι να ακολουθήσουμε.

συνέχεια...

Δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας για το Κυπριακό

04/01/2017

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης προέβη σήμερα 4 Ιανουαρίου 2017 σε δηλώσεις για το Κυπριακό, μετά την επιστροφή του στο Προεδρικό Μέγαρο από τον χώρο διεξαγωγής των συνομιλιών με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη κ. Μουσταφά Ακιντζί. Ερωτηθείς για τη σημερινή του συνάντηση με τον ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας, ο Πρόεδρος είπε ότι «είχαμε μια δημιουργική συνάντηση, θα πρέπει να πω. Αφού ενημερωθήκαμε από τους δύο διαπραγματευτές για τη μέχρι σήμερα πρόοδο εφ’ όλων των κεφαλαίων αλλά και των εκκρεμουσών διαφορών, έχουμε συμφωνήσει ότι θα καταρτιστεί ένας κατάλογος, έτσι ώστε να υπάρχει μια προγραμματισμένη διαβούλευση μεταξύ 9-11 του μηνός.

συνέχεια...

Τηλεοπτικό μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας
κ. Νίκου Αναστασιάδη με την ευκαιρία της Πρωτοχρονιάς 2017

31/12/2016

Με τη νέα χρονιά θέλω να απευθυνθώ σε όλους προσωπικά και να σας ευχηθώ πάνω απ’ όλα υγεία και ευημερία. Θεωρώ υποχρέωσή μου να σας ευχαριστήσω για τις θυσίες σας και τη δημιουργικότητά σας που επέτρεψαν στη χώρα μας να γυρίσει σελίδα. Κάνοντας έναν απολογισμό του έτους που πέρασε, δεν μπορώ παρά να εκφράσω την ικανοποίησή μου που μαζί καταφέραμε, πολιτεία και πολίτες, να ξεπεράσουμε σημαντικά προβλήματα και να θέσουμε ακόμη πιο γερά θεμέλια για ένα σύγχρονο, αποτελεσματικό κράτος.

συνέχεια...

Ομιλίες / Δηλώσεις Προέδρου

Δελτία Τύπου

Videos on line

Επικοινωνία με τον Πρόεδρο

Προεδρικό Μέγαρο

Η Διαδικτυακή Πύλη της Ευρωπαϊκής ΈνωσηςΑρχή

© 2008 - 2017 Κυπριακή Δημοκρατία, Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας

Αρχική Σελίδα | Κυβερνητική Πύλη Διαδικτύου | Αποποίηση | Υπεύθυνος Σελίδας