Türkçe  |  English
Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας

Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας

Σημαία Κυπριακής Δημοκρατίας
 

Συνήθεις Ερωτήσεις | Χάρτης Πλοήγησης | Συνδέσεις | Επικοινωνία 

Αναζήτηση:

Αναζήτηση

Ειδική Αναζήτηση    

ΕκτύπωσηΕκτύπωση

Ο Πρόεδρος είχε κοινωνική συνάντηση με τον ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας

23/05/2015

Τη βούληση και την αποφασιστικότητά τους για εξεύρεση λύσης στο Κυπριακό εξέφρασαν σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης και ο ηγέτης της τουρκοκυπριακής κοινότητας κ. Μουσταφά Ακκιντζί, οι οποίοι είχαν κοινωνική συνάντηση στην παλιά πόλη της Λευκωσίας, ένθεν και ένθεν. Σήμερα στις 11 το πρωί, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, συνοδευόμενος από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο κ. Νίκος Χριστοδουλίδη, τον Δήμαρχο Λευκωσίας κ. Κωνσταντίνο Γιωρκάτζη και τον Ελληνοκύπριο διαπραγματευτή κ. Ανδρέα Μαυρογιάννη, έφθασε στο οδόφραγμα της οδού Λήδρας, όπου πλήθος κόσμου τον ανέμενε.

συνέχεια...

Δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Ν. Αναστασιάδη

19/05/2015

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης ανέφερε απόψε ότι θα ζητήσει από τον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας να προχωρήσει το θέμα της απομάκρυνσης της Διοικήτριας της Κεντρικής Τράπεζας στο Ανώτατο Δικαστήριο. Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο περιθώριο της ετήσιας Γενικής Συνέλευσης της ΟΕΒ, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης κληθείς να σχολιάσει δηλώσεις κομμάτων που καλούν τον Πρόεδρο να ζητήσει την παραίτηση του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα και ερωτηθείς ποιες θα είναι οι επόμενες του κινήσεις, είπε ότι «τις επόμενες κινήσεις τις έχει ήδη προχωρήσει ο Γενικός Εισαγγελέας. Συνεπώς, δεν είναι με το να ζητώ να παραιτηθεί που ολοκληρώνεται μια διαδικασία για την οποίαν το Σύνταγμα προβλέπει πώς και με ποιον τρόπο γίνεται

συνέχεια...

Ο Πρόεδρος θα συμμετάσχει στη Σύνοδο της ΕΕ για την Ανατολική Εταιρική Σχέση

19/05/2015

Για τη Ρίγα της Λετονίας αναχωρεί αύριο το πρωί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, όπου θα συμμετάσχει στην τέταρτη Σύνοδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Ανατολική Εταιρική Σχέση που θα πραγματοποιηθεί στις 21 με 22 Μαΐου. Τη Σύνοδο θα απασχολήσουν, μεταξύ άλλων, η επαναβεβαίωση της σημασίας της εταιρικής σχέσης μεταξύ ΕΕ και ανατολικών της εταίρων, καθώς και οι τελευταίες εξελίξεις στην περιοχή της Ανατολικής Ευρώπης και του Καυκάσου.

συνέχεια...

Ομιλία του Προέδρου στην Ετήσια Γενική Συνέλευση της ΟΕΒ

19/05/2015

Καταρχήν θα ήθελα να εκφράσω τη χαρά μου που βρίσκομαι ανάμεσά σας και να ευχαριστήσω την Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων, για την ευκαιρία που μου δίνει να προσφωνήσω την Ετήσια Γενική της Συνέλευση. Όλοι θυμόμαστε ποια ήταν η κατάσταση δύο χρόνια πριν. Το τραπεζικό σύστημα ήταν υπό κατάρρευση, τα δημόσια οικονομικά εξαντλημένα, με την οικονομία να διολισθαίνει σε μια βαθιά, άνευ προηγουμένου οικονομική κρίση και την ανεργία να ακολουθεί μια ανεξέλεγκτη πορεία καταστροφικής ανόδου. Και όλα αυτά με τη χώρα να βρίσκεται εκτός αγορών και χωρίς πρόγραμμα στήριξης.

συνέχεια...

Ο Πρόεδρος παρέστη στην τελετή αποφοίτησης της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας

15/05/2015

Η Κύπρος εργάζεται συστηματικά στο να καταστεί ένα εδραιωμένο διεθνές εκπαιδευτικό κέντρο και κέντρο έρευνας, είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης. Μιλώντας στην τελετή αποφοίτησης των απόφοιτων της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε, μεταξύ άλλων, ότι «η Κύπρος εργάζεται συστηματικά στο να καταστεί ένα εδραιωμένο διεθνές εκπαιδευτικό κέντρο και κέντρο έρευνας. Στο πλαίσιο αυτό, το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού στηρίζει τη λειτουργία και την ανάπτυξη ιδιωτικών πανεπιστημίων και ινστιτούτων ανώτερης εκπαίδευσης».

συνέχεια...

Δήλωση του Προέδρου κατά την αναχώρηση του για το αεροδρόμιο Λευκωσίας

15/05/2015

Αυξημένες ελπίδες για προοπτική και μέλλον διατηρεί, όπως είπε, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης από τις συνομιλίες για το Κυπριακό, οι οποίες επαναρχίζουν σήμερα. Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους κατά την αναχώρηση του από το Προεδρικό Μέγαρο για το αεροδρόμιο Λευκωσίας, όπου θα παρακαθίσει σε συνομιλίες με τον ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας κ. Μουσταφά Ακκιντζί και σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι γίνεται λόγος για θετικούς οιωνούς σε σχέση με τις συνομιλίες, είπε ότι «διατηρώ αυξημένες ελπίδες για προοπτική και μέλλον».

Δηλώσεις του Προέδρου για τη συνάντησή του με τον ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας

15/05/2015

Δηλώσεις του Προέδρου για τη συνάντησή του με τον ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότηταςΣε θετικότατο κλίμα διεξήχθη η πρώτη συνάντηση των ηγετών των δύο κοινοτήτων, όπως ανέφερε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης. Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους στο Προεδρικό Μέγαρο, κατά την επιστροφή του από το αεροδρόμιο Λευκωσίας, όπου παρακάθισε σε συνομιλίες με τον ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας κ. Μουσταφά Ακκιντζί, οι οποίες διεξάγονται υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, ο Πρόεδρος είπε ότι «οι συνομιλίες έγιναν μέσα σε ένα θετικότατο κλίμα και πιστεύω ότι έτσι εργαζόμενοι μπορεί να ελπίζουμε σε πρόοδο».

συνέχεια...

Ομιλίες / Δηλώσεις Προέδρου

Δελτία Τύπου

Videos on line

Επικοινωνία με τον Πρόεδρο

Προεδρικό Μέγαρο

Η Διαδικτυακή Πύλη της Ευρωπαϊκής ΈνωσηςΑρχή

© 2008 - 2015 Κυπριακή Δημοκρατία, Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας

Αρχική Σελίδα | Κυβερνητική Πύλη Διαδικτύου | Αποποίηση | Υπεύθυνος Σελίδας