Türkçe  |  English
Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας

Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας

Σημαία Κυπριακής Δημοκρατίας
 

Συνήθεις Ερωτήσεις | Χάρτης Πλοήγησης | Συνδέσεις | Επικοινωνία 

Αναζήτηση:

Αναζήτηση

Ειδική Αναζήτηση    

ΕκτύπωσηΕκτύπωση

Χαιρετισμός του Προέδρου στην τελετή απονομής των IN BUSINESS AWARDS

17/01/2017

Παρά το ιδιαίτερα βεβαρημένο πρόγραμμα, επέλεξα να παρευρεθώ έστω και για λίγο μαζί σας, γιατί ακριβώς θεωρώ σημαντική την εκδήλωσή σας, ή ορθότερα αυτόν τον καταξιωμένο θεσμό. Και είναι αντικειμενικά σημαντική, γιατί απόψε θα έχουμε την ευκαιρία να τιμήσουμε και να αναδείξουμε επιχειρηματίες και επαγγελματίες που διακρίθηκαν τη χρονιά που μας πέρασε. Μια χρονιά, η οποία σηματοδότησε την έξοδό μας από το μνημόνιο και την επιστροφή της οικονομίας μας σε σταθερό ορίζοντα ανάπτυξης.

συνέχεια...

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας απάντησε σε ερωτήσεις βουλευτών της ΚΣΣΕ

24/01/2017

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης απάντησε σήμερα σε ερωτήσεις βουλευτών της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, στο Στρασβούργο, μετά την προσφώνηση του στην Ολομέλεια της ΚΣΣΕ. Μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ερωτηθείς είπε ότι ο διάλογος για το Κυπριακό γίνεται ανάμεσα στους Κύπριους και έτσι μπορεί καλύτερα να κατανοήσει η μια πλευρά τις ανησυχίες της άλλης. «Ζήσαμε ειρηνικά για δεκαετίες με τους Τουρκοκύπριους και συνεπώς έχουμε τα ίδια βιώματα, έστω και αν οι παρεμβάσεις τρίτων μάς οδήγησαν να ζούμε σε μια απαράδεκτη κατάσταση. Η κοινή προσπάθεια είναι να εξευρεθεί μια τέτοια λύση που να γίνει αποδεκτή και από τις δύο κοινότητες», είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και εξέφρασε την αποφασιστικότητά του στην προσπάθεια η λύση να μην δημιουργεί νικητές ή να αφήνει ηττημένους.

συνέχεια...

Προσφώνηση της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης από τον ΠτΔ

24/01/2017

Επιτρέψτε μου καταρχάς να εκφράσω την ιδιαίτερη ικανοποίησή μου για την σημερινή παρουσία μου στο Συμβούλιο της Ευρώπης, και ειδικότερα για την πρόσκληση να προσφωνήσω την Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης. Η ικανοποίηση είναι ακόμα πιο ιδιαίτερη, λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η Κυπριακή Προεδρία της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης. Ταυτόχρονα, η σημερινή μου παρουσία στο Συμβούλιο της Ευρώπης αποτελεί ξεκάθαρη ένδειξη και απόδειξη της σημασίας που η Κυπριακή Δημοκρατία αποδίδει στο Συμβούλιο για την προσφορά του στη θεμελίωση και σεβασμό των αρχών και αξιών του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού.

Δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας

17/01/2017

Θέλω να ελπίζω ότι μέσα από τον διάλογο που ξεκινά θα υπάρξουν εκείνες οι μορφές προτάσεων που θα μας επιτρέψουν να ξεπεράσουμε ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε είπε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αναφερόμενος στις συνομιλίες που ξεκινούν αύριο στο Μοντ Πελεράν, σε τεχνοκρατικό επίπεδο. Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο περιθώριο της τελετής απονομής των βραβείων In Business, o Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ερωτηθείς αν βλέπει με αισιοδοξία τις συνομιλίες που αρχίζουν αύριο στο Μοντ Πελεράν, ανέφερε ότι «δεν είναι θέμα αισιοδοξίας, είναι θέμα αποφασιστικότητας. Από κει και πέρα θα εξαρτηθεί από την πολιτική βούληση της Τουρκίας.

συνέχεια...

Χαιρετισμός του ΠτΔ στην εκδήλωση μνήμης και τιμής για τα 40 χρόνια από τον θάνατο του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄

19/01/2017

Κύριε Πρόεδρε, φίλε Προκόπη Παυλόπουλε, η παρουσία σου στη Κύπρο, συνιστά μία ακόμη επιβεβαίωση της στενότατης αλλά αγαστής συνεργασίας μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και της μητρός πατρίδας, της Ελληνικής Κυβέρνησης και γενικότερα του ελληνικού λαού. Θέλω θερμά να σας ευχαριστήσω και να εκφράσω εκ μέρους του Κυπριακού Ελληνισμού τη βαθύτατη ευγνωμοσύνη για τα όσα μέχρι σήμερα η Ελλάδα έχει προσφέρει αλλά και για την ανιδιοτελή συμπαράσταση προς τον συνεχιζόμενο αγώνα.

συνέχεια...

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέστη σε εκδήλωση μνήμης και τιμής για τα θύματα του Ολοκαυτώματος

24/01/2017

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης παρέστη σήμερα 24 Ιανουαρίου 2017 σε ειδική εκδήλωση μνήμης και τιμής για τα θύματα του Ολοκαυτώματος, η οποία πραγματοποιήθηκε με αφορμή την παγκόσμια ημέρα μνήμης των θυμάτων του Ολοκαυτώματος. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο κτήριο του Συμβουλίου της Ευρώπης, όπου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενωρίτερα προσφώνησε την Ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου, την Προεδρία της Εξ Υπουργών Επιτροπής του οποίου έχει η Κυπριακή Δημοκρατία.

συνέχεια...

Χαιρετισμός του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη στην αναδρομική Έκθεση Σκηνογραφίας του Άντη Παρτζίλη

25/01/2017

Με ιδιαίτερη χαρά παρευρίσκομαι στην αποψινή τελετή εγκαινίων της αναδρομικής έκθεσης του σκηνογράφου Άντη Παρτζίλη και μεταφέρω τους θερμούς χαιρετισμούς του εξοχότατου Προέδρου της Δημοκρατίας, που λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν κατέστη δυνατόν να βρίσκεται σήμερα μαζί σας. Η πρωτότυπη αυτή διοργάνωση, η οποία θεωρείται η μεγαλύτερη ατομική έκθεση σκηνογραφίας που έγινε ποτέ στην Κύπρο, πραγματοποιείται με πρωτοβουλία του Άντη Παρτζίλη και του Πανεπιστημίου Κύπρου, σε συνεργασία με τον Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου και το Θεατρικό Μουσείο. Πρόκειται για ένα εικαστικό γεγονός, που αναδεικνύει τη συστηματική ενασχόληση και την πολυετή δράση του Άντη Παρτζίλη με το θέατρο, το οποίο αποτελεί έναν πολυσύνθετο χώρο έκφρασης και υποκριτικής δημιουργίας.

συνέχεια...

Εναρκτήρια δήλωση του Προέδρου στη συνέντευξη Τύπου για τις εξελίξεις στο Κυπριακό

13/01/2017

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης έδωσε σήμερα, στη Γενεύη, συνέντευξη Τύπου, για τα αποτελέσματα της Διάσκεψης για την Κύπρο που πραγματοποιήθηκε χθες στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών στη Γενεύη. Κατά την εναρκτήρια του ομιλία, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε ότι «είναι καλά γνωστό ότι την 1η Δεκεμβρίου έλαβα την απόφαση ευθύνης για πραγματοποίηση της Διάσκεψης για την Κύπρο προκειμένου να επιτύχω δύο στόχους:

συνέχεια...

Δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας

11/01/2017

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης προσήλθε σήμερα, για τρίτη συνεχόμενη μέρα, στο Παλάτι των Εθνών, έδρα του ΟΗΕ στη Γενεύη, για να παρακαθίσει σε συνομιλίες με τον ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας κ. Μουσταφά Ακιντζί. Κατά την είσοδο του στο κτήριο των Ηνωμένων Εθνών, και ερωτηθείς από δημοσιογράφο αν σήμερα θα κατατεθούν χάρτες, ο Πρόεδρος είπε «πιστεύω ναι. Αυτό προβλέπει η συμφωνία».

Δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας

10/01/2017

Την ελπίδα να αποδώσουν οι συνομιλίες εξέφρασε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης. Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, εισερχόμενος του κτηρίου των Ηνωμένων Εθνών, στο Παλάτι των Εθνών, στη Γενεύη, όπου παρακάθεται για δεύτερη μέρα σε συνομιλίες για το Κυπριακό με τον ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας, ο Πρόεδρος ερωτηθείς αν υπάρχει αισιοδοξία ότι τα πράγματα θα πάνε καλά, είπε ότι «είμαστε εδώ για να εργαστούμε εντατικά με την ελπίδα να αποδώσουν οι συνομιλίες και να καταλήξουμε σε θετικά αποτελέσματα».

Δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας καθοδόν προς τη Γενεύη

08/01/2017

Πάμε καλά προετοιμασμένοι και αποφασισμένοι στη Γενεύη είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους εν πτήσει καθοδόν προς τη Γενεύη. Ερωτηθείς τι αναμένει να προκύψει από την επικείμενη φάση του Κυπριακού στην Ελβετία, ο Πρόεδρος είπε ότι «εμείς πάμε καλά προετοιμασμένοι και αποφασισμένοι πάντοτε με δεδομένη τη βούληση και επιθυμία για λύση του Κυπριακού, με βάση αρχές και αξίες που θα επιτρέψουν να κτίσουμε ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος, ένα κράτος που να σέβεται τις ανησυχίες των Ελληνοκυπρίων και των Τουρκοκυπρίων, να σέβεται γενικότερα τους πολίτες του. Και ένα ανάλογο κράτος βεβαίως δεν χρειάζεται ούτε εγγυητές, ούτε στρατεύματα για να προστατεύουν τάχα αυτά που είναι κοινά αναγνωρισμένα ή κοινά αποδεκτά από όλα τα σύγχρονα κράτη και δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να είμαστε η μοναδική περίπτωση που χρειάζεται τρίτες χώρες να το εγγυηθούν».

συνέχεια...

Δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας

04/01/2017

Πάντοτε θα υπήρχε αντίδραση ό,τι και να έλεγα, είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης κληθείς να σχολιάσει αντιδράσεις κομμάτων στη δήλωση που έκανε ενωρίτερα σήμερα περί της μορφής της διάσκεψης για την Κύπρο, που θα γίνει στη Γενεύη. Εισερχόμενος στο Οίκημα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου για ενημέρωση της Ιεράς Συνόδου αναφορικά με τις εξελίξεις στο Κυπριακό και κληθείς να σχολιάσει τις αντιδράσεις κομμάτων του ενδιάμεσου χώρου για τις σημερινές του δηλώσεις, ο Πρόεδρος είπε πως «ό,τι και να έλεγα πάντοτε θα υπήρχε αντίδραση, αλλά να ξεκαθαρίσω μια για πάντα: ή θα σοβαρευτούμε σε αυτόν τον τόπο ή ας ακολουθήσουμε την πορεία που θέλουν κάποιοι να ακολουθήσουμε.

συνέχεια...

Δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας για το Κυπριακό

04/01/2017

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης προέβη σήμερα 4 Ιανουαρίου 2017 σε δηλώσεις για το Κυπριακό, μετά την επιστροφή του στο Προεδρικό Μέγαρο από τον χώρο διεξαγωγής των συνομιλιών με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη κ. Μουσταφά Ακιντζί. Ερωτηθείς για τη σημερινή του συνάντηση με τον ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας, ο Πρόεδρος είπε ότι «είχαμε μια δημιουργική συνάντηση, θα πρέπει να πω. Αφού ενημερωθήκαμε από τους δύο διαπραγματευτές για τη μέχρι σήμερα πρόοδο εφ’ όλων των κεφαλαίων αλλά και των εκκρεμουσών διαφορών, έχουμε συμφωνήσει ότι θα καταρτιστεί ένας κατάλογος, έτσι ώστε να υπάρχει μια προγραμματισμένη διαβούλευση μεταξύ 9-11 του μηνός.

συνέχεια...

Τηλεοπτικό μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας
κ. Νίκου Αναστασιάδη με την ευκαιρία της Πρωτοχρονιάς 2017

31/12/2016

Με τη νέα χρονιά θέλω να απευθυνθώ σε όλους προσωπικά και να σας ευχηθώ πάνω απ’ όλα υγεία και ευημερία. Θεωρώ υποχρέωσή μου να σας ευχαριστήσω για τις θυσίες σας και τη δημιουργικότητά σας που επέτρεψαν στη χώρα μας να γυρίσει σελίδα. Κάνοντας έναν απολογισμό του έτους που πέρασε, δεν μπορώ παρά να εκφράσω την ικανοποίησή μου που μαζί καταφέραμε, πολιτεία και πολίτες, να ξεπεράσουμε σημαντικά προβλήματα και να θέσουμε ακόμη πιο γερά θεμέλια για ένα σύγχρονο, αποτελεσματικό κράτος.

συνέχεια...

Ομιλίες / Δηλώσεις Προέδρου

Δελτία Τύπου

Videos on line

Επικοινωνία με τον Πρόεδρο

Προεδρικό Μέγαρο

Η Διαδικτυακή Πύλη της Ευρωπαϊκής ΈνωσηςΑρχή

© 2008 - 2017 Κυπριακή Δημοκρατία, Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας

Αρχική Σελίδα | Κυβερνητική Πύλη Διαδικτύου | Αποποίηση | Υπεύθυνος Σελίδας