Türkçe  |  English
Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας

Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας

Σημαία Κυπριακής Δημοκρατίας
 

Αρχική Σελίδα | Συνήθεις Ερωτήσεις | Χάρτης Πλοήγησης | Συνδέσεις | Επικοινωνία 

Αναζήτηση:

Αναζήτηση

Ειδική Αναζήτηση    

Πρώτη Κυρία - Ομιλίες / Δηλώσεις
ΕκτύπωσηΕκτύπωση
ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ
ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ ΕΛΣΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ
ΣΥΖΥΓΟΥ ΤΟΥ
ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΣΤΗΝ ΣΥΝΑΥΛΙΑ
ΤΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΕΓΧΟΡΔΩΝ
ΧΟΡΔΕΣ ΚΑΙ ΧΡΩΜΑΤΑ
ΘΕΑΤΡΟ ΠΑΛΛΑΣ ΠΥΛΗ ΠΑΦΟΥ
ΤΡΙΤΗ 23 ΙΟΥΝΙΟΥ 2009
-------------------------

Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που έθεσα υπό την αιγίδα μου την αποψινή μουσική παράσταση που σηματοδοτεί το τέλος των εργασιών του Εργαστηρίου Εγχόρδων για τη φετινή χρονιά.

Η ανοικτή αυτή συναυλία πραγματοποιείται για πρώτη φορά φέτος και θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους εργάστηκαν για να δοθεί η ευκαιρία στα παιδιά να μας παρουσιάσουν σήμερα ένα δείγμα από το ταλέντο τους.

Το Εργαστήριο Εγχόρδων από την ίδρυση του εργάζεται με απώτερο στόχο τον εντοπισμό παιδιών με ιδιαίτερο ταλέντο στη μουσική και ενδιαφέρον για την εκμάθηση εγχόρδων. Μέσω του πρωτοποριακού αυτού πολιτιστικού σχεδιασμού παρέχεται η ευκαιρία στα νεαρά ταλαντούχα παιδιά να τύχουν εκπαίδευσης υψίστου επιπέδου και να γίνουν οι μελλοντικοί πρωταγωνιστές στα μουσικά δρώμενα του τόπου μας.

Έτσι θα δημιουργηθούν τα απαραίτητα αποθέματα για την δημιουργία μιας μικρής παιδικής ορχήστρας εγχόρδων η οποία μέσα στα χρόνια που θα ακολουθήσουν θα μπορεί εφάμιλλα να συναγωνιστεί άλλες παρόμοιες ορχήστρες με διεθνή φήμη και κύρος.

Το Εργαστήρι Βιολιού που είναι το πρώτο που λειτούργησε μέχρι στιγμής αριθμεί 35 περίπου παιδιά και λειτουργεί ως μέρος της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Κύπρου.

Η πραγματοποίηση της αποψινής συναυλίας είναι ιδιαίτερης σημασίας αφού είναι η πρώτη φορά που τα παιδιά παίζουν σε ομάδες και για τα πιο πολλά είναι η πρώτη φορά που εμφανίζονται μπροστά από κοινό.

Το Εργαστήρι λειτουργεί κάτω από την εποπτεία του διακεκριμένου βιολινίστα και μουσικοπαιδαγωγού Ματθαίου Καριόλου ο οποίος εργάζεται με τα παιδιά χρησιμοποιώντας μια δική του προσωπική μέθοδο διδασκαλίας αφού επισκέπτεται την Κύπρο σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Χάρη στην επιμονή και τη στήριξη τόσο του ιδίου όσο και των άλλων διδασκάλων κατέστη δυνατή η παρουσίαση της συναυλίας που θα απολαύσουμε σε λίγο. Πρέπει να αναφέρω ότι είναι ενθαρρυντικό να βλέπουμε τη νέα γενιά να επιδιώκει να μιλήσει μέσα από την μουσική και εύχομαι αυτή η ομάδα των νέων παιδιών να αποτελέσει την απαρχή μιας σπουδαίας γενιάς μελλοντικών καλλιτεχνών.

Η ευαισθησία της Κυβέρνησης Χριστόφια απέναντι στον πολιτισμό είναι δεδομένη. Το πρόγραμμα της Κυβέρνησης για τον πολιτισμό έχει θέσει ως στόχο την πολιτιστική αναβάθμιση της πατρίδας μας. Είναι ένας στόχος που μπορεί να επιτευχθεί με σωστό πολιτιστικό σχεδιασμό που να αναπτύσσει και να ενισχύει την καλλιτεχνική και πνευματική δημιουργία.

Θέλω να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια στο Εργαστήρι Εγχόρδων και σε όλους τους συντελεστές της αποψινής συναυλίας. Ιδιαίτερα θέλω να συγχαρώ τα παιδιά και να τους ευχηθώ να συναντούν μόνο επιτυχίες στην μελλοντική τους σταδιοδρομία.
----------------------------


Ομιλίες / Δηλώσεις Προέδρου

Δελτία Τύπου

Videos on line

Επικοινωνία με τον Πρόεδρο

Προεδρικό Μέγαρο

Η Διαδικτυακή Πύλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης


Αρχή

© 2008 - 2018 Κυπριακή Δημοκρατία, Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας

Αρχική Σελίδα | Κυβερνητική Πύλη Διαδικτύου | Αποποίηση | Υπεύθυνος Διαδικτυακού Τόπου